Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Voi cu Voicu. Secretele lumii, ascunse la Vatican
961 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele Palatului Primaverii
1.104 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele istoriei Elizabeth II Regina noastta
402 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele Tibetului
412 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata in cetatea Vaticanului ep 2
433 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SUA: Secretele atacurilor din 11 septembrie 2001
349 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele inghetate ale frontului alpin
282 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Grecia: secretele trecutului
1.469 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chivotul legamantului: Secretele Bibliei
312 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Florenta si Familia Medici - Secretele orasului
1.842 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Secretele astrologiei

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.05.2018  Adauga la favorite 533 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Astrologia ofera o imagine detaliata a individului, ca 'microcosmos' al unei imagini celeste mai cuprinzatoare ('macrocosmos'). In acelasi timp, permite unei persoane sa afle ce prototip cosmic intruchipeaza, oferindu-i astfel posibilitatea unei cunoasteri de sine profunde. Constiinta de sine la care se ajunge printr-o sporita intelegere a propriului tipar individual ne ajuta sa traim experienta implinirii personale, a creativitatii si a placerii de a ne cultiva la maximum adevarata noastra natura.

Ce este astrologia?

Astrologia studiaza legaturile dintre evenimentele petrecute pe Terra si pozitia si miscarea planetelor. Este cea mai veche stiinta cunoscuta. A fost studiata si practicata de cele mai diverse civilizatii. Oamenii simt nevoia sa studieze astrologia, la fel cum simt nevoia sa se dedice religiei sa sa se inteleaga pe ei insisi in raport cu mediul inconjurator. Astrologia este in parte stiinta, prin faptul ca incorporeaza fenomene observabile empiric (miscarea planetelor), si in parte arta, deoarece se foloseste de simboluri care se cer interpretate.

Disciplina aceasta are ca fundament filosofia holista conform careia universul - si toate lucrurile din el - formeaza o unitate intercorelata a ansamblului. Aceasta ipoteza face parte integranta din religiile orientale si pare sa fie sustinuta pana si de teoria cuantica a fizicii. Astrologia natala are la baza credinta potrivit careia un individ intruchipeaza caracteristica momentului temporal al nasterii sale. Studierea acestui moment poate oferi informatii despre viata persoanei respective. Studierea acestui moment poate oferi informatii despre viata persoanei respective.

Stravechea controversa asupra naturii astrologiei si asupra motivului pentru care trebuie sa acceptam faptul ca planetele au o legatura cu comportamentul uman continua pana astazi. Aceasta este o intrebare perfect logica, mai ales daca ne gandim la imensele distante ce separa Pamantul de alte corpuri ceresti din sistemul nostru solar. Popoarele primitive au manifestat cea mai adanca veneratie fata de stele. Rasaritul si apusul soarelui constituiau evenimente cosmice, iar miscarilor regulate ale corpurilor ceresti si constelatiilor li se atribuiau cele mai profunde semnificatii, ele avand puterea de a alina intr-o vreme in care viata era presarata cu atatea primejdii neasteptate. Aceasta constientizare a propriei legaturi cu cosmosul s-a imprimat adanc in memoria inconstientului nostru, iar de aici a evoluat cunoasterea si practicarea astrologiei, incercarea noastra constienta de a explica aceasta relatie.

Miturile descriau implicarea oamenilor in mediul inconjurator, sentimentele, conflictele, triumfurile si temerile lor. Civilizatiile stravechi au participat din plin la viata naturii, iar tiparele repetabile ale evenimentelor cosmice erau reprezentate prin ritualuri si sarbatori. Pana si numele date plantelor, impreuna cu miturile asociate lor, au derivat din expresiile arhetipale ale inconstientului colectiv. Miturile n-au cautat numai sa explice evenimente naturale (cum ar fi rasaritul sau apusul soarelui, nasterea si moartea), ci ascundeau un sens mai adanc, exprimand nevoia interioara a oamenilor de aparticipa fizic si emotional la aceste fenomene.

Continutul inconstientului colectiv este exprimat prin arhetipuri, care se manifesta ca prototipuri ale comportamentului psihic si emotional. Eminentul psiholog elvetian Carl Jung a aratat ca exista tot atatea arhetipuri cate situatii tipice exista in viata. Ele sunt tipare mostenite, comune tuturora, din cele mai vechi timpuri si pana astazi. In functie de data si locul nasterii unei persoane, vom descoperi la ce prototipuri arhetipale suntem mai predispusi si modalitatile potentiale in care am putea raspunde provocarilor acestor prototipuri. Astrograma noastra reprezinta, astfel, o schita a propriei vieti si reflecta potentialul nostru intern. Lucrand la un horoscop, un astrolog este martorul impulsurilor inradacinate in inconstientul nostru si reflectate in temperamentul, emotiile si atitudinea noastra fata de viata.

Atata timp cat s-au facut horoscoape, oamenii i-au consultat pe astrologi pentru a intelege sensul propriilor vieti. Iar controversa in privinta validitatii astrologiei si a felului in care se lucreaza in acest domeniu continua si astazi. Faptul ca o harta a sferelor celeste in spatiu si timp, calculata matematic, codificata cu simboluri, poate oferi un raspuns exact i-a lasat perplecsi pe savanti, iar astrologia persista si infloreste astazi.

Cercetatorii francezi Michel si Francoise Gauquelin au petrecut mai multi ani anunand date care indica faptul ca pozitia planetelor ne influenteaza cu adevarat vietile. Ei au studiat mii de horoscoape si au putut indentifica cheia locului ocupat de planete in carierele oamenilor de succes. Au descoperit ca anumite lucruri ocupate de planete joaca un rol major in indentificarea trasaturilor de caracter.

Horoscopul reflecta un rezervor de potente, pe care le-am putea folosi pentru a ne adapta la ceea ce ne-am putea folosi pentru a ne adapta la ceea ce ne-a fost scris la nastere si de a ne actualiza potentialul. In concluzie, aceasta stiinta ofera fiecaruia dintre noi o schema a vietilor noastre, in care caracteristicile esentiale ale tiparului nostru de evolutie sunt portretizate simbolic si prezentate noua sub aceasta forma.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.