Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Top 10 locuri de vizitat in Slovacia - Ghid de calatorie
152 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Bratislava
737 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Blois
2.045 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradina medicala.-Bratislava
487 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Wawel-Cracovua
678 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Edinburgh
642 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bratislava-Slovacia
584 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Pena, Portugalia
321 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul d'Usse
2.355 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul din Perigord - Franta
1.397 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Castelul Devin - Bratislava,

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.04.2018  Adauga la favorite 286 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Devin, initial un sat separat, situat la confluenta raurilor Morava si Dunare, este in prezent un cartier al Bratislavei, capitala Slovaciei.

Este un important sit arheologic, faimos pentru ruinele Castelului Devin. Se afla aproape de Poarta Devin, care a fost vazuta ca poarta occidentala de acces spre Regatul Ungariei.

Datorita pozitionarii sale strategice, Castelul Devin a fost un castel important, la frontiera dintre Moravia Mare si statul ungar timpuriu. A fost distrus de trupele lui Napoleon in 1809, si este un simbol important al istoriei slovace si slave in general.

Poarta de sud a castelului este protejata de o pereche de bastioane construite in sec. XV pe un sistem de fortificatii mai vechi numit Marele Moravian.
Azi se intra in castel prin Poarta Moraviana vestica. In spatele portii, pe partea dreapta a cararii se afla un monument arheologic din perioda romana. Ramasitele cladirii de piatra din sec.4 indica un mormant clasic.

Cararea se desparte in doua, partea stanga ducand la locul unde s-a aflat Biserica Marea Moraviana din sec. IX. Partea principala a cararii duce la ruinele partilor de mijloc si superioare ale castelului medieval.

In prima jumatate a sec.XV a fost construit palatul Gotic Garay, cu 2 nivele iar palatul Renascentist si fortificatiile au fost adaugate in sec. XVI.
Cateva spatii ale palatului sunt folosite azi pentru expozitiile organizate de muzeu.

In curtea de mijloc a castelului se afla o fantana adanca de 55 m. Langa ea se afla o terasa cu vedere spre un amfiteatru abandonat, spre Dunare si spre muntii Braunsburg din Austria.

Intr-un peisaj frumos, deasupra confluentei Dunarii cu Morava, se ridica un turn elegant cu parapete numit Turnul Virgin. Un pod peste un sant cu apa si scari duc spre varful platformei cu vestigii ale unui turn de paza din sec. XIII, reconstruit in sec .XV, cu o vedere panoramica asupra imprejurimilor.

In timpul sezonului turistic se organizeaza spectacole de scrima veche. Vizitatorii pot arunca cu sulita sau securea sau pot trage cu arcul.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.