Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum pregatim plantele pentru iarna
310 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne pregatim masina pentru iarna?
294 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa dai curent la o masina in 7 pasi
608 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne pregatim masina de iarna
224 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chinchilla- Cum le pregatim pentru calatorie?
1.574 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
02:05
  Cum sa; scapi dintr-o masina scufundata intr-o apa
2.618 vizite - 0 comentarii
adaugat de tony
 
  Cum sa aranjezi masa de Paste cu flori de primavara
595 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi cum sa incarci corect masina de spalat vase
1.653 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa faci o masina simpla de sudat
376 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne pregatim pentru recoltarea analizelor medicale
256 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cum ne pregatim masina de primavara

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.03.2018  Adauga la favorite 568 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
1. Revizia tehnica integrala

Este varianta cea mai rapida si mai comoda, insa si destul de costisitoare. Cu toate acestea, un mecanic specialist de incredere este cel mai bun prieten al dumneavoastra in aceasta perioada, iar o vizita in service-ul auto va poate scuti de multe probleme in viitorul apropiat. La fel ca in cazul cosmetizarii, preturile reviziei tehnice variaza in functie de service-ul auto unde se efectueaza verificarile si de consumabilele care trebuie schimbate. Orientativ, puteti face revizia masinii pentru minim 50 de lei (daca alegeti un service “de cartier"), insa preturile cresc daca optati pentru service-uri mai mari sau cele de la dealeri.

2.Spalatul masinii

Pe langa traditionalul spalat al caroseriei, acordati mare atentie zonelor ascunse ale masinii dumneavoastra, acolo unde peste iarna s-au adunat substante corozive folosite la tratarea drumurilor, ca sasiul si pasajele rotilor, precum si pe partea interioara a pragurilor laterale.

De asemenea, o ceruire completa a caroseriei nu strica odata ce vremea s-a mai incalzit, iar interiorul trebuie la randul sau curatat complet. Nu vrem sa aplicam zicala “pe afara vopsit gardul si inauntru, leopardul", nu-i asa, mai ales ca umezeala de peste iarna si noroiul aferent nu pot fi vazute cu ochiul liber, insa pot deteriora in timp habitaclul masinii. Pentru o verificare rapida, dati la o parte covorasele de cauciuc si mocheta si asigurati-va ca totul este in ordine, curat si uscat. in functie de masina dumneavoastra si locul unde alegeti sa o cosmetizati, preturile pot varia intre 100 si 250 de lei.

3. Anvelopele

Sfatul cel mai bun ar fi sa mai pastrati o vreme anvelopele de iarna, pentru ca primavara poate fi un anotimp extrem de capricios. in plus, daca intentionati sa faceti calatorii in zone predispuse la ninsori si inghet, e de preferat sa o faceti cu anvelopele de iarna montate, pentru siguranta dumneavoastra si a buzunarelor dumneavoastra – in cazul in care sunteti oprit la un control al Politiei Rutiere, sunteti pasibil de amenda deoarece nu exista termen limita pentru obligativitatea folosirii anvelopelor de iarna.

Daca in zona in care locuiti temperaturile trec de pragul de 10 grade la orele diminetii iar riscul de ninsoare si inghet a trecut, puteti monta anvelopele de vara. Anvelopele vechi se stocheaza curate, fara urme de noroi, in locuri uscate si intunecoase.

4. Suprafetele vitrate (parbriz, geamuri) si lumini

Pentru ca o spalare exterioara rezolva problema doar pe jumatate, e bine sa curatati parbrizul si geamurile pe interior, cu o solutie speciala care nu lasa urme. De asemenea, asigurati-va ca farurile si stopurile sunt in stare de functionare si ca nu prezinta semne de umezeala, rugina sau alte impuritati acumulate in interior. Schimbatul stergatoarelor este de asemenea o idee buna – frigul face ca acestea sa devina mai dure iar folosirea lor in aceasta stare poate rezulta intr-un parbriz zgariat.

5. Motorul

Pentru o curatare rapida si completa, incercati sa tineti turometrul la peste 3.500 de turatii (la masinile diesel) si peste 4.00 de turatii (la masinile pe benzina) pe autostrada, timp de 5-6 kilometri. in acest fel veti scapa de impuritatile datorate rularii subturate excesive din timpul iernii, fie din cauza ambuteiajelor fie din cauza contitiilor de drum.

Se intelege de la sine ca este necesara si o verificare vizuala a componentelor motorului, a furtunaselor si a recipientelor cu lichid, inclusiv nivelul uleiului, antigelului si lichidului de frana. Ideal ar fi sa va faceti reviziile la timp, chiar daca masina a iesit din garantie. Este cel mai important sfat pe care vi-l putem da si incercati sa abordati problema ca si cum ar fi vorba de sanatate: este mult mai usor sa previi decat sa tratezi o eventuala problema. si nu va feriti sa apelati la serviciile unui specialist!


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.