Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum cresti simplu consumul de proteine
264 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  La ce ore e bine sa mananci?
268 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CARTOFII - beneficii. Ii mananci cand vrei sa slabesti?
391 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CE SA MANANCI CAND AI DIAREE?
218 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mere
825 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce sa mananci ca sa fii mai destept
464 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Indigestia-vara
1.228 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cat de GRAS este FICATUL tau ?
508 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce se intampla cand iei 2 cuisoare in fiecare zi
219 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  9 semne ca mananci prea mult ZAHAR
426 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

ce trebuie sa mananci cand ai anemie

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.01.2018  Adauga la favorite 925 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pentru a preveni sau a scapa de o anemie feripriva, este indicat sa mananci alimente bogate in fier. Concentreaza-te pe verdeturi (cu cat sunt mai inchise la culoare, cu atat mai bogate in fier vor fi), stridii, fructe uscate, ficat de vita, peste, carne slaba, carne de pasare, cereale, paine neagra, galbenus de ou.

De asemenea, evita sa bei prea multe ceaiuri, intrucat acestea contin tanin, substanta ce inhiba absorbtia fierului in organism.

De retinut: carnea rosie nu doar ca acopera lipsa de fier din organism, insa ajuta la absorbtia acestuia din alte alimente. Daca urmezi un tratament cu suplimente pe baza de fier, ai mare grija la cantitatea ingerata zilnic.

In doze mari, fierul poate creste riscul de atac de cord. Si nu in utlimul rand, evita antacizii, fosfatii (care se gasesc in bauturile racoritoare, inghetata etc.) si aditivii alimentari EDTA. Acestia blocheaza absorbtia fierului in sange.

Anemia si acidul folic
Anemia aparuta ca urmare a deficientei de acid folic poate fi combatuta tot cu ajutorul alimentatiei. Cateva dintre cele mai importante surse de acid folic sunt: varza de bruxelles, spanacul, salata verde, untisorul, broccoli, pepenele galben, portocalele, faina de ovaz, cerealele integrale, germenii de cereale si organele (in special ficatul).

Consuma fructe si legume proaspete, iar daca alegi sa le consumi gatite, nu le tine prea mult pe foc intrucat caldura distruge acidul folic din ele. Nu fuma si nu consuma alcool, acestea interfereaza cu absorbtia acidului folic.

Anemia si vitamina B12
In cazul in care carenta de vitamina B12 a favorizat instalarea anemiei, este indicat sa consumi carne slaba, carne de pasare si lactate degresate sau semidegresate. Unele cereale au, de asemenea, adaos de vitamina B12.

De retinut: de obicei, deficienta de vitamina B12 nu este cauzata de lipsa ei din meniul zilnic, ci de incapacitatea organismului de a o absorbi din alimente.

In acest caz, medicul specialist este cel care decide ce tratament trebuie urmat si care este cea mai indicata dieta. In unele cazuri, alimentele bogate in vitamina B12 ar putea sa nu ajute cu nimic, astfel incat sunt necesare suplimentele sub forma injectabila.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.