Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cele mai bune 50 de locuri de vizitat din lume in 2024
144 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul Cetatuia- Cluj
37 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 locuri de top de vizitat in Franta
515 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 locuri de vizitat in 2023 (anul calatoriei)
237 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Locuri de vizitat- Manastirea Tismana
1.404 vizite - 0 comentarii
adaugat de Iulia Andrei
 
  10 locuri de vizitat din sud-vestul Angliei
196 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Le Morne- Mauritius
390 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 locuri din Irlanda de vizitat
311 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Minunile Maltei | Cele mai fascinante locuri din Malta
62 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PESTERA CIOCLOVINA
1.891 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

 5 locuri secrete de vizitat in Cluj

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 04.08.2017  Adauga la favorite 564 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pentru ca inca este timpul pentru o vacanta, am decis sa-ti pregatim o lista cu cateva locuri spectaculoase din Cluj. Bineinteles, pentru ca nu-l putem considera doar un oras, ci un cufar cu povesti, uitam pentru cateva moment de celebrele obiective turistice ale Clujului si ne indreptam atentia spre peisaje misterioase din apropiere pe care le putem vizita.

Laguna Albastra. La 30 de kilometric de Cluj poti gasi Laguna Albastra, un lac aparut recent care s-a format pe locul unei foste mine de caolin. Culoarea albastra a apei este data de sedimente, iar frumusetea zonei este datorata si stufarisului format pe marginea lacului, dar si a stancilor sapate de ploaie. In anul 1995 balta a secat datorita unor lucrari facute in zona, insa, din fericire, aceasta s-a format din nou, cu aceeasi frumusete.

Piata Muzeului. Prima piata a Clujului medieval a fost Piata muzeului unde, atat acolo, cat si pe strazile adiacente, putem admira cladiri gotice, baroce si monumentul neo-baroc Karolina, cel mai vechi monument laic din Cluj. Zona Pietei Muzeului, pietonala acum, e intesata cu terase si tarabe ale micilor mestesugari locali

Cimitirul Hajongard sau Cimitirul Central din Cluj. Cimitirul Central nu e o sugestie deloc macabra, daca iei in considerare faptul ca e considerat panteonul Transilvaniei. Nu de alta, dar o multime de personalitati ale Clujului sunt inhumate aici. Acolo o sa ai ocazia sa admiri o colectie impresionanta de monumente funerare, mausolee si cripte in stil neoclasic, neogotic, neorenascentist, neobaroc, Art Nouveau sau moderniste, presarate printre morminte si pietre funerare banale, uniformizante, specifice perioadei comuniste.
Lacul Tarnita. Lacul Tarnita este unul artificial, de acumulare, format in urma construirii unui baraj in anul 1974, baraj care masoara 97 m inaltime si 237 m lungime. Lacul este deschis turistilor pentru sporturi precum pescuitul, ski-ul nautic, jetski, inot sau plimbari cu barca. In zona se organizeaza si evenimente sportive si concursuri.

Casa TIFF. Casa TIFF, locul care-si propune sa promoveze educatia cinematografica si nevoia de exprimare prin arta. Aici au loc proiectii cinematografice si in afara Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), dar si alte evenimente culturale, targuri, spatiul fiind foarte generos. Tot aici va puteti relaxa la un pahar de vin sau bere si puteti manca.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.