Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cu ce trebuie stropit Crinul pacii
560 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Doar 1 pahar, face ca Spathiphyllum sa explodeze
206 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Doar 1 pahar, face ca Spathiphyllum sa explodeze
188 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  16 plante crescute cu succes fara sol
435 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum amenajam gradina .
123 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum plantam, ingrijim si recoltam vinetele
347 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum amenajam gradina .Suport pentru flori.
158 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CRINUL REGAL
1.105 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne ingrijim plantele pe timp de canicula
363 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ingrijim iasomia de camera (planta perena)
9 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Cum ingrijim Spathiphyllum (Crinul pacii)

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.07.2017  Adauga la favorite 1.714 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cultivare si ingrijire

Din punctul de vedere al solului de crestere, Crinul pacii are nevoie de un sol capabil sa retina apa pentru o perioada mai lunga de timp, dar care sa asigure, in aceeasi masura, si un drenaj corespunzator. Pamantul cel mai indicat este cel mixt, alcatuit in raport de 1:1:1 din nisip, turba si scoarta de copac macinata, cu un pH al solului care sa varieze intre 5.8 si maximum 6.5.

Planta de apartament – Spathiphyllum (Crinul pacii) necesita, in perioada infloririi, un fertilizator general, alcatuit dint azot, potasiu si fosfor intr-un raport de 3:2:1, in general lichid, diluat in apa de udare. Foarte multi dintre cultivatorii profesionisti incorporeaza inca din solul de plantare un fertilizator cu rata mica de eliberare, la care mai adauga un fertilizator lichid (alcatuit si din nitrat de potasiu si magneziu). Aceasta planta de apartament poate suferi din pricina lipsei nutrientilor esentiali, ca, de exemplu, magneziu, care poate duce la apartia unor margini de culoare galbena, la nivelul frunzelor inferioare, motiv pentru care este necesara administrarea preventiva a unor suplimente de magneziu. Semne ale unei deficiente de fier si mangan se pot traduce, in cazul plantei de apartament – Spathiphyllum (Crinul pacii), prin reducerea semnificativa a ratei de crestere a plantei si aparitia frunzelor clorotice (decolorate), in special in perioada lunilor de iarna, cand temperatura solului de plantare scade sub valoarea de 18 grade Celsius. Deficienta de sulf se manifesta prin generalizarea aspectului clorotic la nivelul tuturor frunzelor si poate fi observata in cazul aplicarii unui fertilizator cu un continut scazut de sulf.

Frecventa cu care Crinul pacii trebuie udat este data de mentinerea unui sol in permanenta umezit, pe tot parcursul ciclului sau de crestere. Planta de apartament – Spathiphyllum (Crinul pacii) poate sa tolereze perioade mai lungi de supraudare, dar va creste de minune daca ii poti asigura o udare cu picatura, cea mai eficienta modalitate de irigare a acestor plante. Este important de retinut ca aceasta planta nu va tolera un sol in care apa balteste pentru o perioada lunga de timp, pentru ca va deveni sensibila la aparitia bolilor si a infectiilor parazitare care vor duce la caderea frunzelor, uscarea marginilor plantei si putrezirea, de cele mai multe ori ireversibila si extensiva, a radacinilor.

In privinta conditiilor de intensitate luminoasa, planta de apartament – Spathiphyllum (Crinul pacii) are nevoie de o cantitate mare de lumina filtrata, plantele crescute la lumina scazuta avand tendinta de a dezvolta petiole mai lungi, ramuri mai putine, un aspect general mai firav si un colorit mai intens al frunzelor. In prezenta unei intensitati luminoase crescute, planta va fi de un verde mai deschis, va fi mult mai bogata si mai compacta, ca aspect general. Este foarte important ca aceasta planta sa nu fie tinuta in lumina solara directa, pentru ca frunzele sale se vor increti, vor deveni foarte palide si va produce un numar redus de flori.

Temperatura optima pentru planta de apartament – Spathiphyllum (Crinul pacii) este cea cuprinsa intre 20 si 32 de grade Celsius, planta putand tolera si temperaturi minime de 7 grade Celsius, in timpul noptii, si maximum 35 de grade, in perioada zilelor foarte calduroase de vara. Spathiphyllum nu va suporta inghetul, iar plantele care cresc intr-un mediu in care temperatura depaseste constant valoarea de 33 de grade Celsius vor avea frunze ingustate, decolorate si o stagnare a dezvoltarii sistemului radicular.

Inflorire

Florile albe, cu parfum discret, impodobesc planta pe toata durata verii si chiar si in lunile de iarna. Este recomandabil, insa, ca macar doua luni pe an, Crinul pacii sa fie lasat sa se odihneasca, scazant usor temperatura ambientala si cantitatea de apa folosita la udat.

Inmultirea

Crinul pacii se inmulteste prin divizarea tufei, primavara, cand, de regula se schimba pamantul si ghiveciul.

Daunatori si erori de crestere

Bolile cu care planta de apartament – Spathiphyllum (Crinul pacii) se poate confrunta sunt in stransa legatura cu climatul de crestere si cu priceperea gradinarului. In general, plantele crescute in interioare intunecoase, care au parte de o irigare intensiva si sunt expuse unor temperaturi mai ridicate decat ar fi cazul, vor fi mult mai fragile decat restul plantelor de interior. Printre cele mai des intalnite afectiuni ale acestei plante se numara Phytophthora, Myrothecium (aparitia petelor la nivelul frunzelor), Pythium (putrezirea radacinilor plantei). Aceste afectiuni pot fi usor prevenite si corectate, daca sunt detectate la timp, prin indepartarea agentilor cauzatori. Una dintre cele mai grave boli ce poate afecta planta de apartament – Spathiphyllum (Crinul pacii) este putrezirea radacinilor din cauza infectarii cu ciuperca ce poarta numele de Cylindrocladium spathiphylli. Aceasta afectiune extrem de agresiva poate duce la moartea foarte rapida a plantei. Printre primele simptome se numara ingalbenirea prematura a frunzelor, urmata de prabusirea efectiva a intregii plante


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.