Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Idei pentru Pasti
261 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru o viata sanatoasa
937 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  15 SFATURI CARE VA VOR FI UTILE IN GOSPODARIE
428 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  15 SFATURI CARE VA VOR FI UTILE IN GOSPODARIE
367 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  15 SFATURI CARE VA VOR FI UTILE IN GOSPODARIE
323 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru o viata sanatoasa
1.999 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  17 idei de bucatarie stralucitoare
385 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru o viata sanatoasa
331 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 pasi pentru o viata mai sanatoasa
69 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  12 cele mai bune sfaturi si trucuri cu folia de aluminiu
663 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

50 sfaturi si idei ca sa ai o sarcina sanatoasa

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.07.2017  Adauga la favorite 404 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Daca incerci sa ramai gravida sau daca deja esti gravida, stii ca a fi sanatoasa atunci cand concepi un copil si a avea o sarcina sanatoasa pe durata celor 9 luni de aventura implica mai multe aspecte si domenii ale vietii tale. Graviditatea mobilizeaza nu doar toate capitolele vietii pentru a fi adaptate miraculosului fenomen pe care il traiesti, dar si toate resursele tale emotionale, fizice, mentale si sentimentale pentru a trece cu bine prin aceasta perioada unica. In functie de cat de sanatoasa fizic si emotional esti tu, asa va fi si viitorul omulet pe care il plamadesti si creezi zi dupa zi cu toate ingredientele puse in reteta: iubire, speranta, mancare, sanatate, analize la timp, oameni netoxici in jur, stress cat mai putin, toleranta, si tot asa.




Iata o lista cu 50 de sfaturi de care sa tii seama pentru ca sa ai o sarcina cat mai sanatoasa cu putinta:



1.Ia legatura cu medicul tau ginecolog inainte sa ramai gravida. Asigura-te ca trupul tau este sanatos sa primeasca o sarcina in viitorul apropiat si rezolva orice problema cat de mica ce poate exista (trompe obturate, ovare polichistice, uter fibromatos, infectii urinare, infectii pelviene, candida, alte bacterii vaginale, etc).



2.Incepe sa iti schimbi obiceiurile alimentare curente si introdu o varietate mai mai mare de alimente sanatoase.



3.Fa miscare! Daca incepi din timp, iti va fi usor sa ramai in forma in timpul sarcinii, vei scadea riscul pierderilor de sarcina si vei fi in forma sa nu ai complicatii la nastere si sa ai o nastere ce nu va dura foarte mult.



4.Educa-te!



5.Mananca o noua legume pe care nu ai incercat-o pana acum.



6.Citeste o carte despre sarcina de la A la Z.



7.Documenteaza-te bine la specialisti despre legatura dintre anticonceptionale si sarcina. La cat timp dupa ce intrerupi pilulele poti ramane gravida? Ce faci daca ramai gravida chiar in timpul administrarii lor?



8.Lasa-te de fumat.



9.Ia vitamine prenatale recomandate de medicul tau. Asigura-te ca iei zilnic 400 mg de acid folic.



10.Invita-ti partenerul sa fie alaturi de tine in a aplica schimbari sanatoase in stilul vostru de alimentatie si viata.



11.Urmareste-ti ciclurile menstruale. Invata despre ele pentru a-ti da seama cand ai ovulatie si cum poti sa ramai gravida cat mai repede.



12.Daca ai nevoie de un medic ginecolog nou, gaseste-l inainte de a ramane gravida.



13.Discuta cu prietenele tale despre graviditate si despre a fi parinte. Citeste carti si siteuri de specialitate (vezi www.sfatulparintilor.ro unde gasesti peste 10.000 articole de specialitate)



14.Evita chimicalele care pot dauna sarcinii, care se pot gasi acasa, la job sau aproape peste tot.



15.Mergi la dentist inainte sa ramai gravida, pentru ca anumite probleme dentare sa fie rezolvate acum si nu in sarcina cand nu se pot face toate operatiunile de la cabinetul stomatologic, din pricina substantelor ce pot dauna fatului. Spala-te pe dinti de doua ori pe zi.



16.Spune oricarui medic cu care intri in contact pentru diverse afectiuni faptul ca incerci sa ramai gravida. Este foarte important sa spui, pentru a nu fi supusa contactului cu anumite testari sau substante chimice din doctorii ce pot dauna viitoarei sarcini (de ex, in perioada in care incerci sa ramai gravida, nu poti lua multe doctorii, cum ar fi medicamentele anti-colesterol).

17.Nu mai curata tu litiera pisicii, in caz ca ai una. Astfel, te tii departe de toxoplasma, o bacterie pe care o poti contacta de la fecalele pisicii si care in primul trimestru de sarcina poate duce la avort spontan.18.Nu uita ca este nevoie de aproximativ un an de zile de activitate sexuala corecta specifica obtinerii unei sarcini, ca sa ramai gravida. Daca ati incercat active un an sau mai mult de 6 luni si ai peste 35 de ani, ia legatura cu medicul tau ca sa faci anumite teste pentru a-ti accelera sansele de a ramane gravida. Timpul este pretios, nu il pierde.



19.Poarta-te ca o gravida. Asta implica sa nu mai bei deloc alcool, chiar si in perioada in care incerci sa ramai gravida. Nu s-a descoperit pana acum acea cantitate de alcool din sange care este permisa fara a afecta fatul cauzandu-i defecte la nastere.



20.Anunta-ti sarcina celor din jur cand te simti pregatita pentru acest anunt.



21.Vorbeste cu parintii tai. Ce vrei sa preiei din experienta lor? Prin ce vrei sa fii diferita de ei?



22.Odihneste-te cat de mult poti. Trage cate un pui de somn cat de des reusesti.



23.Incepe un jurnal sau un blog de graviduta.



24.Foloseste remedii care nu implica doctorii pentru afectiuni gen greata, arsuri stomacale si constipatie.



25.Bea sase-opt pahare de apa plata pe zi.



26.Citeste cat mai multe carti.



27.Inscrie-te la cursuri simpatice pentru gimnastica gravidelor, daca te inspira sa faci acest lucru.



28.Urmareste-ti riguros toate intalnirile si programarile la medicul tau ginecolog si tine legatura cu el la orice ora, in caz ca apare vreo problema sa te asiguri ca ai un medic disponibil pentru tine.



29.Du-te la un curs pentru proaspete gravide.



30.Nu uita sa consumi cu 300 – 500 calorii mai mult pe zi, acum ca esti gravida, dar nu le obtine din junk food sau dulciuri ci din hrana nutritive pentru tine si copil: proteine, legume, fructe, cereale integrale, lactate de buna calitate.


31.Ia in calcul mai multe variante de locuri unde sa nasti, in caz ca nu ai luat deja decizia in functie dee medicul tau ginecolog.

32.Fii la curent cu semnele unei pierderi de sarcina sau ale unei nasteri premature, ca sa stii ce sa urmaresti si sa intervii rapid la medicul tau.



33.Vezi daca exista moase profesioniste la ale carei servicii poti apela, alaturi de ale medicului. Statisticile arata ca femeile care apeleaza la serviciile lor au o nastere mai sigura, de mai scurta durata si mult mai satisfacatoare.



34.Tine un jurnal cu privire la alimentele pe care le consumi, ca sa te asiguri ca reusesti sa mananci zilnic cantitatile recomandate de proteine, lactate, legume si fructe, asa de necesare copilului din burta.



35.Daca zugravesti, renovezi, decorezi camera copilului, stai departe de substantele de zugravit pentru ca ele nu sunt benefice pentru fat. Treaba masiva este bines a o faca altcineva, iar tu activitatile mai usoare dar care sa nu fie in preajma mirosurilor de vopsea din camera. Tine ferestrele deschise tot timpul ca sa nu inhalezi mirosurile!



36.Daca ai pe cineva apropiat cu bebelus, petrece putin timp cu el si mama lui ca sa te familiarizezi cu ce inseamna un copil mic.



37.Mergi la cursuri destinate gravidelor unde invata totul despre nastere. Vei sti la ce sa te astepti si nu vei avea frici.



38.Inotul face foarte bine in ultimul trimestru de sarcina. Elibereaza multe dureri sit e face sa te simti mai putin voluminoasa.



39.Mergi la un instructaj cu privire la alaptatul la san. Te pregateste pentru adevarata realitate a acestei operatiuni importante.



40.Intinde-te cat de mult poti inainte sa te bagi in pat, ca sa eviti carceii de la picioare.



41.Continua sa faci miscare fizica, chiar daca ai lasat-o mai moale; te va ajuta sa te refaci mult mai repede.



42.Scrie un plan legat de nastere, care sa te ajute sa iti clarifici ce vrei si ai nevoie pentru aceasta experienta.



43.Pregateste-ti aparatele de filmat sau pozat.



44.Practica relaxarea ori de cate ori poti, macar o data sau de doua ori pe zi.



45.Fa exercitii pelviene ca sa te ajute la durerea de spate din ultimul trimestru de sarcina. Va ajuta sa scapi de dureri si chiar va incuraja copilul sa urmeze o buna pozitie corecta pentru nastere (cu capul in jos).



46.Pregateste-ti bagajul pentru spital, inclusiv aparatul foto.



47.Recapituleaza caracteristicile travaliului si semnele de care trebuie sa tii cont.



48.Fa fotografii cu tine inainte de a naste. Este o amintire unica.



49.Citeste povesti frumoase, de suflet, inspirationale, despre nasteri reusite si copii frumosi si sanatosi cu parinti in al noualea cer.



50.Saruta-ti si imbratiseaza-ti bebelusul.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.