Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  9 simptome ca ai PROBLEME cu CIRCULATIA
224 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum prevenim instalarea tulburarilor tractului digestiv?
1.167 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Semnele incipiente ale Alzheimer-ului
887 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Toxiinfectia alimentara
194 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cefaleea
1.754 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Indigestia - cauze si simptome
238 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PREDIABET
115 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  12 simptome care te anunta ca mor rinichii
193 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Simptome de alarma pentru sanatate (vezi pana la sfarsit
179 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CORONAVIRUS ROMANIA
565 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Simptome asociate cu trezitul la ora 3 noaptea

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.04.2017  Adauga la favorite 1.317 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
De ce ma trezesc mereu la ora 3 noaptea?
Daca in decursul saptamanii ti se intampla sa te trezesti la primele ore ale zilei in mod repetat, primul lucru pe care il faci este sa te intrebi daca nu cumva te ingrijoreaza sau te deranjeaza ceva din viata ta. Poate te-ai suprasolicitat la munca sau te confrunti cu o problema de natura emotionala.

Toti factorii pe care tocmai i-am enumerat pot cauza anxietate. Insa deseori se intampla sa nu realizam ca suntem afectati de anxietate, iar reactia creierului nostru la aceasta problema este tulburarea somnului. Vom incepe sa adormim greu si ne vom trezi la primele ore ale zilei cu senzatia ca un pericol ne pandeste.

Sa aruncam o privire mai atenta asupra acestui fenomen:

Anxietatea afecteaza in mod direct sistemul nervos central (SNC), cauzand mici schimbari la nivelul sistemelor bio- si neurochimice implicate in ciclul de somn-veghe. Toate aceste schimbari vor altera fazele somnului (REM si non-REM).
In general, atunci cand suntem afectati de anxietate, intampinam dificultati in a adormi. Probabil reusim sa adormim de abia pe la miezul noptii, insa somnul nostru va fi fragmentat si ne va fi mai greu sa intram in faza REM, atunci cand somnul devine adanc si odihnitor. Creierul nostru va interpreta anxietatea resimtita ca pe un pericol de care trebuie sa ne departam si astfel ne vom trezi in jurul orei 3 dimineata.
Trezitul la ora 3 noaptea este un raspuns firesc al organismului uman la anxietate, tulburarile de somn survenind din cauza alterarii neurotransmitatorilor.
Ce pot face pentru a remedia aceasta problema?
Daca suferi de tulburari de somn cauzate de anxietate, va trebui sa confrunti direct sursele de stres si cauzele anxietatii pentru a putea avea din nou un somn odihnitor.

In primul rand trebuie sa accepti si sa recunosti faptul ca exista o problema. Trezitul la ora 3 noaptea plin de teama, simtindu-te de parca ceva cumplit te-ar pandi, nu este deloc normal. Trebuie sa incerci sa gasesti cauza acestei probleme: Ce te deranjeaza? De ce esti nefericit si care este motivul pentru care te simti amenintat?
Va trebui sa faci mici schimbari in viata ta, sa-ti reorganizezi prioritatile si sa adopti obiceiuri noi, care sa-ti stimuleze creierul si sa te ajute sa scapi de stres.
Incearca sa iesi la o plimbare dupa cina, timp de cel putin o jumatate de ora. Mergi pe jos, respira adanc, incearca sa privesti lucrurile dintr-o perspectiva noua si relaxeaza-te.
Cand ajungi acasa, fa o baie relaxanta inainte de culcare. Evita ganduri nefolositoare ca „Trebuie sa ma odihnesc diseara pentru a fi productiv maine la munca". Astfel de ganduri pur si simplu te vor stresa mai mult deoarece vei vedea somnul ca pe o obligatie.
Limpezeste-ti mintea si evita gandurile deranjante.
Asigura-te ca dormitorul tau este curat si bine aerisit. Conform mai multor specialisti, temperatura ideala pentru a avea un somn odihnitor este de 20° C. Daca temperatura din dormitorul tau depaseste 25° C, iti va fi greu sa adormi.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.