Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  “Gaura alba in timp",
576 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pacatoasa Teodora
803 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Descopera Romania cu Peter Hurley
1.078 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Descopera Romania cu Peter Hurley
764 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tehnologia spatiala extrema
378 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea Anyei, pisicuta salvata.
171 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Evolutia fetusului
1.265 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata inainte de nastere - In pantece
379 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Wilhelm Reich – Dreptul omului de a sti
675 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dezvoltarea copilului
732 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Dezvoltarea fetusului in uter pas cu pas

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.04.2017  Adauga la favorite 956 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Odata ce sarcina ta s-a instalat, incepi sa fii interesata despre modificarile care apar in organism pe parcursul sarcinii si despre modul in care se va dezvolta fatul in timpul celor 9 luni.

Pana in cea de-a 10-a saptamana de sarcina, produsul de conceptie este numit embrion, dar de acum incepe sa se distinga conturul unul copilas care se va numi fat sau fetus.

La varsta gestationala de 10 saptamani, fatul cantareste numai 10 g si are o lungime de 3 cm (masurata din crestetul capului pana la sira spinarii, distanta cestet- sezut).

Spre sfarsitul primului trimestru de sarcina (saptamanile 10-12), formarea organelor este in mare parte definitivata si de acum, fatul incepe sa creasca si sa se dezvolte treptat pana ce ajunge la greutatea care o va avea la nastere.

Fatul are la inceput pielea rosie, transparenta, dar pe parcursul sarcinii pielea se ingroasa si se acopera cu vernix (un strat protector de grasime alba). Vernixul protejeaza pielea maturata fata de incretire si o impermeabilizeaza, deoarece pielea sta tot timpul in lichidul amniotic.

La sfarsitul saptamanii a 12 a de sarcina, fatul va avea 15 g si o lungime de 8 cm, iar principalele organe (inima, ficatul, rinichii) vor fi deja formate si se vor gasi la locul lor.

Sexul fatului este recunoscut inca din saptamana a 14 a, dar el poate fi observat in functie de pozitia lui in uter incepand cu saptamana a 20 a, la scanarea cu ultrasunete (ecografie)

In urmatoarele saptamani, fatul creste si se dezvolta rapid, modificandu-si in acelasi timp si proportiile corpului.

Daca atinge varsta de 24 de saptamani, fatul este considerat viabil, adica daca se naste dupa acest termen el poate supravietui. In realitate, nasterea la aceasta varsta este riscanta pentru bebelus si el are sanse minime de supravietuire deoarece organele si tesuturile sale nu sunt inca destul maturate.

Cu fiecare saptamana ce trece peste termenul de 24 de saptamani, sansele de supravietuire ale fatului cresc foarte mult. Datorita progreselor facute in medicina in ultimii ani, in momentul de fata majoritatea nou-nascutilor care vin pe lume la 30 de saptamani supravietuiesc.

La inceputul celui de-al treilea trimestru de sarcina (saptamana 28 de sarcina) fatul cantareste 1000 g si are o lungime de 25 cm, organele vitale sunt aproape definitivate, plamanii se pregatesc pentru a respira fara ajutorul cordonului ombilical.

Dezvoltandu-se treptat pe parcursul lunilor de sarcina, fatul ajunge in saptamana 40, in apropierea momentului nasterii, sa cantareasca 3500 g si sa aiba o lungime de 35 cm, toate organele fiind maturate si pregatite pentru functionarea in afara mediului intrauterin.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.