Ochi rosii
Alergiile sezoniere si timpul indelungat petrecut in fata computerului sunt principalele si cele mai comune cauze ale inrosirii ochilor. Insa, ochii inrositi pot semnala si inflamatii cronice ce atrag atentia asupra unor boli legate de varsta, precum osteoartrita.
In acest caz poti reduce simptomele si inrosirea ochilor cu ajutorul alimentatiei. Incearca sa consumi cat mai multe alimente bogate in antioxidanti, precum cele regasite in dieta alcalina, acestea pot reduce inflamatiile, durerile articulare si rigiditatea muschilor in timp ce lupta si cu semnele imbatranirii premature. Un astfel de plan de dezintoxicare presupune consumul a 80% alimente alcaline precum, fructe, legume, verdeturi si 20% alimente formatoare de acid precum proteine, glucide, amidon si grasimi. In lupta cu inflamatiile vei obtine cele mai bune efecte in urma consumului de cartofi dulci, castraveti, migdale, nuci si usturoi.
Pleoape cazute sau depozite de grasime in jurul ochilor
Se spune ca ochii sunt fereastra sufletului dar te-ai gandit ca pot reflecta si starea de sanatate a organismului? Pleoapele cazute pot atrage atentia asupra oboselii organismului, alergiilor, disfunctiilor tiroidiene sau retentiei de lichide. De asemenea, pleoapele cazute pot indica instalarea stresului oxidativ ce permite radicalilor liberi sa se acumuleze si sa provoace deteriorarea celulelor din corp. Insa, poti scapa de stresul oxidativ daca faci alegerile alimentare potrivite. In acest sens, nutritionistii recomanda renuntarea la alimentele procesate si la cele sarace in nutrienti si incurajeaza consumul de afine, telina si morcovi.
Pe de alta parte, semnele de imbatranire ce apar in jurul ochilor pot indica si probleme mai grave de sanatate precum boli de inima, recomandat fiind sa vizitezi un medic daca observi dezvoltarea unor depozite de grasime in jurul ochilor inainte sa implinesti 35 de ani.
Ridurile si pielea lasata
Ridurile si pielea lasata sunt, de regula, percepute ca parte naturala si inevitabila a procesului de imbatranire. Dar, iesim din limitele normalului atunci cand observam riduri si linii fine pe tenul celor ce nu au implinit inca 20 de ani, iar simplul fapt ca pot fi acoperite cu creme si make-up nu inseamna ca le putem trece cu vederea.
Flexiunile pielii aparute mult prea devreme pot atrage atentia asupra tractului digestiv congestionat, ficatului suprasolicitat sau neoxigenarii corespunzatoare. In astfel de cazuri se recomanda detoxifierea organismului pentru a creste energia si vitalitatea dar si consumul de pere, varza si turmeric de trei ori pe saptamana.
Pielea uscata si schimbari ale tonului de culoare
Daca pielea ta devine inexplicabil de uscata si dezvolta mici crapaturi la suprafata te sfatuiesc sa verifici activitatea glandei tiroide. De asemenea, in astfel de cazuri se recomanda menajarea tiroidei si a glandelor suprarenale, facand o pauza de cofeina si alimente din soia, aceasta din urma deteriorand enzimele ce sintetizeaza hormonii tiroidieni