Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cand este mai bine sa bem lapte: dimineata sau seara?
873 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Baie sau dus dimineata?
1.404 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Melasma - cum sa tratezi petele pigmentare acasa
864 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rufele – o continua provocare
381 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rutina de curatenie seara
359 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne ferim mainile de frig?
824 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  La ce te poate ajuta o lingura!
804 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Retete de preparare a laptelui
1.058 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele unei clatite reusite
3.436 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plante care te ajuta sa ai un somn linistit si odihnitor
1.081 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cand este mai bine sa bem lapte: dimineata sau seara?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.02.2017  Adauga la favorite 1.212 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Din copilarie avem convingerea ca laptele este unul dintre cele mai bune alimente, iar o mare parte dintre noi continuam sa consumam lapte si in urmatoarele etape ale vietii. Exista multe polemici referitoare la beneficiile laptelui, unele voci spunand ca laptele este mai mult dusman decat aliat al sanatatii, insa cercetatorii au ajuns la concluzia ca secretul sta intotdeauna in calitatea si cantitatea laptelui consumat.

Dar... pentru a beneficia de intreaga paleta de calitati a acestui produs, este bine sa-l bem dimineata sau seara?

In compozitia sa, laptele are proteine cu o valoare nutritionala si biologica foarte ridicata, dar si glucide, minerale, vitamine si grasimi, elemente esentiale pastrarii sanatatii: calciu, proteine, potasiu, fosfor, vitamina D, vitamina B12, vitamina A.

Cu toate acestea, care este momentul cel mai propice pentru a-l consuma? Dimineata, la micul dejun, sau seara, inainte de culcare?

Sa ne incepem ziua cu o cana cu lapte?

Poate ca un bol de lapte cu cereale iti suna destul de sanatos pentru un mic dejun, insa poate fi destul de greu de digerat daca nu esti atent, in plus este posibil sa nu fie o varianta mai buna decat consumul de oua, fructe sau legume.

Iata de ce medicina ayurvedica recomanda evitarea mancarurilor grele, in special dimineata, atunci cand incarcarea excesiva a stomacului poate declansa dezechilibre pentru intreaga zi. Un stomac prea plin va duce la dureri sau arsuri resimtite in timpul zilei, la diminuarea puterii de concentrare. In schimb, laptele in cantitati mici, mai ales daca este amestecat cu alte ingrediente (fulgi de ovaz, de exemplu), va constitui un excelent inceput al unui proces de digestie echilibrat.

Poti bea lapte cu jumatate de ora inainte de a merge la culcare.

Mai mult decat atat, persoanelor care obisnuiesc sa se trezeasca in toiul noptii si sa nu-si gaseasca starea de liniste, le este recomandat un pahar de lapte cald, in care pot adauga o lingura de miere. Efectul va fi unul linistitor, iar starea de somn va fi indusa. Un alt element cu efect calmant pentru organism, prezent si el in compozitia laptelui, este magneziul.

Daca din rutina serii face parte si consumul unui pahar de lapte, atunci organismul va intra intr-un ritm sanatos, va avea un echilibru care va determina un somn sanatos si o stare generala de bine.

Continutul de calciu din lapte ajuta si el la cresterea nivelului de serotonina, tratand insomniile severe.

Fa din asta o rutina si vei dormi asemeni unui bebelus.

Cum organismul tau se odihneste noaptea, se incarca cu energie si vindeca traumele suportate in ziua respectiva. Daca bei o cana cu lapte, poti merge la culcare fiind sigur ca anumite inflamatii sau dureri cronice, dobandite pe timpul zilei, vor fi istorie dimineata urmatoare. Poti incerca sa adaugi chiar si putin turmeric sau miere in lapte.


Sa nu bem deloc?

Exista anumite persoane pentru care consumul de lapte este un adevarat pericol. Intra in aceasta categorie persoanele cu intoleranta la lactoza – cea mai frecventa forma de intoleranta alimentara, caracterizata prin imposibilitatea organismului de a procesa lactoza din lapte, din cauza lipsei unei enzime responsabile de acest proces.

De foarte multe ori, intoleranta la lactoza este confundata cu alergia la lapte, aceasta din urma fiind de fapt o reactie a sistemului imunitar la proteinele din lapte. Simptomele cu care se confrunta persoanele cu intoleranta la lactoza sunt: dureri abdominale, senzatie de balonare, dar si stari de irascibilitate si oboseala inexplicabila.

Inainte de a bea dimineata sau seara lapte, asigura-te ca nu ai intoleranta la lactoza !


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.