Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Nancy Wake - Spioana cu nume de cod Soarecele Alb / Ep.3
1.295 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai cunoscute simboluri ale lumii Pestele
1.189 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Asasinarea lui Robert F Kennedy
974 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mineriada din 13-15 iunie 1990 si Jurnalistii TVR
1.276 vizite - 0 comentarii
adaugat de orly
 
  Razboiul de Independenta al Romaniei
2.316 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O zi din viata unui dictator / Nebunia puterii
1.517 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Atlantis - Misterul unui continent disparut
1.273 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Personaje ale nazismului - Rudolf Hess / Sutit RO
1.457 vizite - 0 comentarii
adaugat de camel
 
  Sfantul Nicolae in Italia
1.613 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ecaterina cea Mare - Imparateasa Rusiei
1.444 vizite - 0 comentarii
adaugat de blue
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Nirmala Salve Shrivastava

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.01.2017  Adauga la favorite 1.009 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
.Nirmala Salve Shrivastava (n. 21 martie 1923 - d. 23 februarie 2011), fondatoarea Sahaja Yoga este cunoscuta peste tot in lume sub numele de SHRI MATAJI NIRMALA DEVI. S-a nascut in statul indian Maharashtra (orasul Chindwara), intr-o familie crestina in anul 1923, in ziua echinoctiului de primavara, 21 martie, exact la pranz

ISTORIA FAMILIEI
Familia Salve descinde din istorica dinastie Shalivahan. O cronica a epocii (Bhavishyat Maha Purana, versetele 17-32) relateaza ca intemeietorul dinastiei (datand din anul 78 al erei crestine) l-a intalnit in Kashmir pe Iisus Christos. Regele Shalivahan a fost ucis in batalia de la Karar. Tatal, Prasad Rao Krishnan Salve a fost cunoscut ca unul din apropiatii lui Mahatma Gandhi, alaturi de care a luptat pentru independenta Indiei. El a fost singurul crestin din Adunarea Constituanta a Uniunii Indiene in 1949. Renumit filolog, cunostea 14 limbi si a tradus Coranul in hindi. Sotia sa a fost prima femeie din India care a obtinut diploma in studii matematice. Cu toate acestea, viata ei a fost consacrata exclusiv familiei, ocupandu-se de cresterea si educarea celor unsprezece copii. VIATA SI ACTIVITATEA Inca din copilarie era constienta de anumite capacitati personale si dorea sa le puna la dispozitia umanitatii. La noua ani, NIRMALA (in sankrita: imaculata, pura) si-a insotit tatal la ashramul Sabarmati al lui Mahatma Gandhi. Recunoscand calitatile spirituale deosebite ale copilei, marele om politic a invitat-o sa-si petreaca acolo vacantele scolare in ashramul lui Gandhi si sa participe la meditatiile zilnice pe care le conducea personal, la ora 4 dimineata. Mai tarziu, devine conducatoarea unei miscari de tineret pentru independenta tarii sale.
NIRMALA SALVE a urmat apoi studii medicale pentru a descoperi legaturile dintre spiritualitate, energia subtila Kundalini si corpul anatomic. Au urmat ani dificili, de lipsuri materiale si de persecutii: tanara luptatoare pentru Independenta a fost inchisa ca si alti partizani ai eliberarii Indiei. Cautatoare pasionata, in deceniile care au urmat a aprofundat domeniile filosofiei, psihologiei si biologiei. Shri Mataji a urmat cursurile de medicina la Universitatea Crestina din Lahore si dupa cativa ani s-a casatorit cu dl. C.P. Shrivastava (secretar general al organizatiei maritime a O.N.U. pana la sfarsitul lui decembrie 1989). In anul 1947, s-a casatorit cu Chandika Prasad Shrivastava care, dupa ce a fost director al Shipping Corporation of India intre anii 1961-1974, a fost ales timp de patru legislaturi (pana in 1989) Secretar General al United Nations International Maritime Organization, fiind obligat sa locuiasca impreuna cu familia la Londra, unde isi avea sediul acest organism al ONU. Regina Elisabeta a Angliei i-a acordat in iulie 1990 titlul nobiliar de Sir (fiind singurul indian dupa Independenta care a avut aceasta distinctie) si celebrul Ordin Sf.Mihai si Sf.Gheorghe, cu rangul de cavaler comandor (Knight Commander). Guvernul indian l-a decorat in 1972 cu Ordinul Lotusului (Padmabushan), iar alte guverne i-au acordat nu mai putin de 30 alte distinctii. In prezent Sir C.P.Shrivastava este rectorul Universitatii Maritime Mondiale din Suedia. SHRI MATAJI a devenit mama a doua fiice, care s-au casatorit in perioada anilor '60 si i-au daruit apoi patru nepoti.
Incepand cu anul 1970, cand a considerat ca s-a achitat de obligatiile sale familiale, SHRI MATAJI a putut sa se consacre dezvaluirii unei noi metode: SAHAJA YOGA (YOGA SPONTANA), rod al unei staruitoare cautari pe parcursul multor decenii de studii, ce reprezinta o sinteza intre esenta clasicei Yoga si tezaurul spiritualitatii din alte epoci si diferite zone geografice. Fara a-si cruta fortele, neobosita calatoare pe cele cinci continente, Shri Mataji poarta mesajul sau tuturor celor care il asteapta. Calatoreste neintrerupt pe cinci continente pentru a-si purta mesajul si pentru "a da realizarea" celor care o doresc: „Realizarea Sinelui este dreptul vostru si nu poate fi cumparata “. Metoda consta in experimentarea trezirii energiei pure primordiale materne din interior numita Kundalini si perceperea la nivelul palmelor a starii energetice a organismului.
RECUNOASTERI INTERNATIONALE
Televiziunea italiana a desemnat-o "personalitatea anului 1986". Nominalizata de doua ori la Premiul Nobel pentru Pace, Shri Mataji a primit in 1989 Medalia Pacii a Natiunilor Unite si a fost invitata la ONU pentru 4 ani consecutiv, intre 1989-1994, sa vorbeasca despre modalitatile de realizare a pacii mondiale. In 1990, ziarul "Pravda" a numit opera sa: "salvarea lumii". Intre 1992 – 2000 a fost recunoscuta si intampinata cu Declaratii de primarii mai multor orase din cele doua Americi(Los Angeles, British Columbia, Berkeley, Philadelphia, Cincinnati, Yonkers, Brasilia, Vancouver, Ottawa, Toronto etc.). In 1992, primarul din Cincinnati a proclamat 10 septembrie drept "ziua lui SHRI MATAJI NIRMALA DEVI", iar in 1993, primarul din Philadelphia a proclamat "ziua lui SHRI MATAJI NIRMALA DEVI" la 15 octombrie. In 1997 si 2000 Congresul SUA i-a dedicat Proclamatii de recunoastere, ce au fost incluse in Analele Congresului. Proclamatii au fost date si de primarii oraselor Vancouver (la 26 sept.1994) si Los Angeles (la 29 sept.1994). Primul Ministru al Columbiei Britanice i-a adresat salutul sau cu ocazia sosirii sale in Canada. Cu prilejul vizitei efectuate in China impreuna cu sotul sau, SHRI MATAJI a fost intampinata de Primul Ministru chinez si de alti inalti demnitari. Primarul din Brasilia a declarat-o membru de onoare al capitalei si i-a inmanat cheile orasului. Ca o recunoastere a contributiilor sale in domeniile medicinei, filosofiei, psihologiei si biologiei, Shri Mataji a fost aleasa membru de onoare al prestigioasei Academii Petrovskaya de Stiinte si Arte din St.Petersburg, fondata de Petru cel Mare. Unii psihologi si psihanalisti renumiti (Jung, Jose Antonio Salgado) recomanda abordarea subiectului Realizarii Sinelui sau Constientizarii Sinelui prin experimentare, relaxare si meditatie, aplicand principiile cunoasterii universale din toate religiile lumii.
In prezent, SAHAJA YOGA este raspandita in peste 90 de tari ale lumii. Aplicarea tratamentelor bazate pe SAHAJA YOGA in clinici din Delhi, Sydney, Londra, Moscova, St.Petersburg, Novosibirsk etc. au adus alinare multor suferinzi. In 1989 Ministerul Sanatatii din fosta URSS a incheiat un protocol pentru aplicarea acestei metode, iar Conferinta Medicala Internationala organizata de Academia Petrovskaia din St.Petersburg la 14-15 septembrie 1994 a consemnat rezultatele pozitive obtinute in domeniul medical prin SAHAJA YOGA.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.