Diferite specii si soiuri de arbori si arbusti, de plante perene si anuale ti se vor infatisa intr-o parada de culori, forme si parfumuri
Doua globuri de sticla care iti deschid drumul catre complexele de sere. In globul mic sunt grupate specii de plante din zona ecuatoriala, dar cu siguranta privirile iti voi fi cel mai mult atrase de lotusul Victoria Amazonica, originar din America de Sud, care isi duce zilele linistit in bazinul central cu apa calda. Globul mare gazduieste mai multe specii de palmieri, de unde si numele de Palmar. Sincer, nu stiam ca bananierul sau curmalul fac parte din aceasta specie, dar am aflat cu aceasta ocazie.
Urmeaza serele cu plante australiene (ficus, eucalipt) si mediteraneene (maslini, plante citrice), apoi sera orhideelor (unde am zabovit ceva vreme sa admir florile de diverse forme si culori), a ferigilor, bromeliilor si cactusilor.
Gradina japoneza e amenajata in aer liber. Elementele componente ale acestor gradini includ apa si elementele inrudite (bazine de apa, cascade, podete, pesti), pietrele si vegetatia (arbori, flori).
Elementele componente ale acestor gradini includ apa si elementele inrudite (bazine de apa, cascade, podete, pesti), pietrele si vegetatia (arbori, flori).
Parcul caprioarelor. In sectorul zoologic, sunt amenajate tarcuri in care traiesc zeci de caprioare. Majoritatea sunt sperioase si nu prea stau la pozat. Doar curiozitatea le tine nemiscate pret de cateva secunde, timp de care ar fi bine sa profiti daca vrei sa le faci poze. Noi le-am prins la ora mesei, asa ca erau mai putin preocupate sa se uite la noi, si mai interesate sa manance. Asta nu insemna, totusi, ca nu erau in stare de alerta, cu urechile ciulite. Vizavi de tarcul caprioarelor, se afla tarcul mistretilor.