Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Surorile mirelui (SUA 2016) Comedie /
901 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Super-spionul Flint (SUA 1967) Aventuri,Comedie
1.295 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Hanna (SUA 2011) cu Cate Blanchett / Actiume,Aventuri
1.128 vizite - 0 comentarii
adaugat de coana
 
  Hannah si surorile ei (SUA 1986) Comedie
2.160 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scoala militara (SUA 1986) Comedie /
3.094 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fortareata Curajosilor (SUA 1965) Western
1.516 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Nunta ca la greci (SUA 2002) / Comedie
3.327 vizite - 0 comentarii
adaugat de gagi
 
  Surorile March de Craciun (SUA 2012) Comedie
1.195 vizite - 0 comentarii
adaugat de lorena
 
  Nunta dubla (SUA 2010) / Comedie
2.414 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Carne proaspata (2012) Comedie,Horror /
343 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Hanna si surorile (SUA 1986) Comedie

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.11.2016  Adauga la favorite 592 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 8.
   
 
Hannah and Her Sisters

Regia
Woody Allen
IMDB 8.0


Povestea este relatata in trei linii principale de actiune, aproape toate dintre ele petrecandu-se pe o perioada de 24 de luni care incepe si se termina cu petrecerile de Ziua Recunostintei gazduite de Hannah (Mia Farrow) si de sotul ei, Elliot (Michael Caine). Hannah serveste ca element de legatura al naratiunii; povestea ei ca o actrita de succes (un succes recent ca Nora in A Doll's House) este oarecum secundara, dar cele mai multe dintre evenimentele din film sunt relationate cu persoana sa.
O poveste de dragoste adultera intre Elliot si una dintre surorile lui Hannah, Lee (Barbara Hershey), reprezinta principala poveste romantica a filmului. Elliot o atribuie nemultumirii fata de auto-suficienta sotiei sale si resentimentelor fata de puterea ei emotionala. Lee a trait timp de cinci ani cu un artist izolat, Frederick (Max von Sydow), care este mult mai in varsta. Ea gaseste ca relatia ei cu Frederick nu o mai stimuleaza intelectual sau sexual, in ciuda (sau poate din cauza) interesului declarat al lui Frederick de continua sa o invete. Ea il paraseste pe Frederick, mai mult spre durerea lui, dupa ce descopera (prin intuitie) relatia ei cu Elliot. In anul cuprins intre prima si a doua masa de Ziua Recunostintei, Elliot si Lee isi continua aventura lor, in ciuda incapacitatii persistente a lui Elliot de a-si incheia casatoria cu Hannah. Lee renunta la relatie la cea de-a doua masa de Ziua Recunostintei, explicand ca ea a renuntat sa mai astepte si a inceput sa se intalneasca cu altcineva.
Mickey (Woody Allen), atat in calitate de fostul sot al lui Hannah, cat si ca viitorul sot al lui Holly, este vazut in principal in scene din afara povestii primare. Toate scenele care au loc in afara perioadei de 24 luni a povestii primare implica flashback-uri din casatoria anteroara a lui Mickey cu Hannah, lupta lui Hannah si Mickey cu infertilitatea acestuia, rolul sau ulterior de tata surogat pentru copiii lui Hannah si prima sa intalnire cu sora lui Hannah, Holly (Dianne Wiest). In afara de aceste scene de flashback, Mickey este descris in perioada povestii principale ca luptand cu ipohondria, conflictele sale profesionale si de creatie in industria de televiziune si o criza existentiala, care duce la experimente nesatisfacatoare de convertire religioasa la catolicism si un interes pentru credinta Hare Krishna. In cele din urma, o tentativa de suicid nereusita il conduce la gasirea sensului vietii sale, dupa vizualizarea in mod neasteptat a filmului Supa de rata al fratilor Marx (este prezentata o parte din secventa declaratiei "bucuroase" de razboi) intr-un cinematograf. Revelatia ca oamenii ar trebui sa se bucure de viata, mai degraba inteleasa, il ajuta sa se pregateasca pentru o a doua intalnire cu Holly, care culmineaza rapid (si mai ales in afara ecranului) intr-o poveste de dragoste si apoi in casatorie.
Povestea lui Holly este a treia linie principala de actiune a filmului. O fosta dependenta de cocaina, care este fost descris ca cea mai nesigura si mai putin talentata dintre cele trei surori, ea este o actrita fara succes, care-si schimba frecvent aspiratia de cariera, in scopul de a gasi succesul. Dupa ce imprumuta bani de la Hannah, ea incepe o afacere de catering cu April, o prietena si colega actrita. Hannah si April sfarsesc ca rivale la auditii pentru muzicaluri de pe Broadway, precum si pentru afectiunea unui arhitect de care sunt ambele atrase (Sam Waterston). Holly abandoneaza activitatea de catering, dupa esuarea povestii de dragoste cu arhitectul si decide sa incerce sa devina scriitoare. Schimbarea de cariera o obliga din nou sa imprumute bani de la Hannah. Ea scrie un scenariu inspirat de Hannah si Elliot, care o tulbura foarte mult pe Hannah. Este sugerat faptul ca o mare parte din scenariu implica detalii personale ale casatoriei lui Hannah cu Elliot, care au ajuns la Holly prin Lee (fiind transmise mai intai de Elliot). Desi acest lucru ameninta sa expuna relatie dintre Elliot si Lee, Elliot refuza curand sa dezvaluie orice astfel de detalii. Holly pune apoi deoparte scenariul, din cauza obiectiilor lui Hannah, si scrie o poveste inspirata de propria ei viata, pe care Mickey o citeste si o admira foarte mult, promitand sa o ajute sa o publice si ducand la a doua intalnire.
O linie de actiune minora din film relateaza povestea Normei si a lui Evan (interpretati de Maureen O'Sullivan, mama reala a Miei Farrow, si Lloyd Nolan, care au jucat impreuna in Never Too Late cu 20 de ani inainte). Ei sunt parintii lui Hannah si a surorilor ei si inca isi continuau cariera lor. Casatoria lor tumultuoasa se invarte in jurul alcoolismului Normei si a relatiilor ei presupuse, dar, cu toate acestea, legatura pe termen lung dintre ei este evidenta in anecdotele lui Evan despre cochetaria Normei in timp ce canta la pian la msesle de Ziua Recunostintei.
Pana in momentul celei de-a treia mese de Ziua Recunostintei, Lee s-a casatorit cu cineva care s-a intalnit in timp ce studia la Columbia, in timp ce Hannah si Elliot s-au impacat. Scena finala a filmului arata ca Holly s-a casatorit acum cu Mickey si ca ea este gravida.
O parte din structura si fundalul filmului este imprumutat de la Fanny and Alexander a lui Ingmar Bergman. In ambele filme, o familie mare se aduna pentru celebrari care au loc in trei ani consecutivi (Ziua Recunostintei in filmul lui Allen, Craciunul in cel al lui Bergman). Prima din fiecare adunare este intr-o perioada de multumire, a doua intr-o perioada de necaz si a treia arata ceea ce se intampla dupa rezolvarea problemelor. Aparitia brusca a reflectiei lui Mickey in spatele lui Holly din scena de inchidere este paralela cu aparitia fantomei episcopului in spatele lui Alexander.



Distributie[modificare | modificare sursa]
Mia Farrow - Hannah
Barbara Hershey - Lee
Dianne Wiest - Holly
Michael Caine - Elliot
Woody Allen - Mickey Sachs
Carrie Fisher - April
Maureen O'Sullivan - Norma
Lloyd Nolan - Evan
Max von Sydow - Frederick
Daniel Stern - Dusty
Julie Kavner - Gail
Fred Melamed - Dr. Grey
Joanna Gleason - Carol
Bobby Short - el-insusi
Lewis Black - Paul
Julia Louis-Dreyfus - Mary
Christian Clemenson - Larry
J. T. Walsh - Ed Smythe
John Turturro - scriitorul
Rusty Magee - Ron
Sam Waterston - David


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.