Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum blocam accesul la internet unor aplicatii
1.381 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  MY DIET COACH-aplicatii gratuite pentru slabit,
1.319 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum faci internetul mai rapid
1.550 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pot fi furate datele din calculator cu un ventilator?
1.316 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PC Garage TV - Virusi si antivirusi
1.773 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PC Garage TV ep 2
1.420 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa ai internet nelimitat in orice retea!!
1.167 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 sfaturi de protectie online
3.738 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  6 sfaturi utile pentru prelungirea vietii laptopului
1.240 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Google Maps
1.558 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Tehnologie-IT
 

 

13 sfaturi pentru cumparaturi in siguranta pe internet

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.11.2016  Adauga la favorite 1.456 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Daca vrei sa faci cumparaturi in siguranta pe internet, ar trebui sa iti iei cateva masuri absolut esentiale. Expertii de la Bitdefender spun ca trebuie sa cumperi doar de pe site-urile cunoscute, sa eviti paginile care ofera chilipiruri si sa incerci sa folosesti numai carduri care cer masuri suplimentare de protectie pentru tranzactiile online.

Folositi conexiunea 3G a telefonului sau tabletei pentru a face achizitii online. Evitati sa faceti cumparaturi conectati la o retea wireless publica ce poate fi interceptata. Daca e neaparat necesar sa faceti asta, folositi o solutie de plata dedicata, precum Bitdefender Safepay, pentru a va conecta in siguranta la contul bancar sau pe site-uri de plati online.
Nu divulgati codul PIN in locul codului CVV (Card Verification Value). Acesta din urma este un numar de trei cifre scris pe spatele cardului de credit sau de debit. Majoritatea comerciantilor online il solicita pentru a fi siguri ca cel care face tranzactia este posesorul real al cardului.
Recunoasteti si ignorati mesajele de phishing. Escrocii folosesc cupoane de reduceri pentru a ademeni utilizatorii mai putin vigilenti. Acestia atrag utilizatorii cu pagini de shopping false si ii pacalesc sa divulge detalii de card in schimbul unor produse care nu vor ajunge niciodata la ei.
Nu cumparati produse promovate prin emailuri nesolicitate. Verificati legitimitatea unui magazin online pe forumuri, printr-o simpla cautare in motoarele de cautare. Invatati din experienta altora.
Alegeti doar magazine online cu certificate SSL astfel incat sa le puteti confirma identitatea. O adresa ce incepe cu HTTPS si un lacatel indica faptul ca sunteti pe o pagina sigura.
Pe cat posibil, faceti cumparaturi online de acasa. Este riscant sa cumparati in timp ce sunteti la serviciu, la biblioteca, intr-o cafenea, in laboratorul scolii unde computerele pot fi folosite de alte persoane. Aceste sisteme pot fi monitorizate prin mecanisme de supraveghere.
Asigurati-va ca folositi o solutie de securitate care blocheaza si reclamele malitioase. Mentineti-va intotdeauna browser-ul si solutia de securitate actualizate. Troienii bancari si virusii cu componenta de rootkit sunt amenintari in crestere. Acestia fura informatii bancare, monitorizeaza tranzactiile sau se autentifica in conturile bancare in timp ce stau ascunse in sistem.
Realizati o scanare completa a sistemului inainte de a initia o plata si asigurati-va ca este 100% curat.
Verificati-va regulat informatiile financiare in special inainte si dupa tranzactiile online, pentru a fi siguri ca totul este in regula.
Nu ezitati sa folositi functionalitati suplimentare in solutia de securitate. Bitdefender Wallet, de exemplu, ofera un management sigur al parolelor si memoreaza credentialele de autentificare. Pentru tranzactii bancare si shopping privat, utilizatorii pot folosi de asemenea Bitdefender SafePay, o aplicatie de desktop gratuita, ce ofera un browser securizat.
Cand tranzactia este completa si primiti in continuare emailuri de la departamentul de suport al magazinului online, cereti informatii in plus in legatura cu masurile pretinse de securitate.
Protejati cu parole si criptati terminalul mobil. In cazul in care cineva va fura sau va gaseste telefonul, tableta sau laptopul, asigurati-va ca ii este imposibil sa acceseze informatiile stocate pe ele. De asemenea, criptati-va datele cu un software dedicat sau – daca dispozitivul permite – cu optiunea de criptare disponibila in setari.
Folositi programe anti-furt pentru a putea localiza dispozitivul, pentru a-l bloca sau a sterge datele de la distanta.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.