Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Remedii naturale pentru hemoroizi
325 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bautura din grau fermentat
1.126 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  REMEDII NATURISTE PENTRU OTITA LA COPII
893 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  REMEDII NATURISTE PENTRU OTITA LA COPII
561 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remedii naturiste impotriva diabetului
1.525 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cimbrul cu miere de albine
339 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru o piele sanatoasa pentru bebelusi
654 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 pasi catre o alimentatie sanatoasa
2.159 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Reguli pentru o nutritie sanatoasa
1.655 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Remedii naturale pentru virozele respiratorii
377 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Remedii natural pentru o piele sanatoasa

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.09.2016  Adauga la favorite 1.185 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pe toti ne mananca pielea, cand si cand, dar cand senzatia nesuferita persista si dupa dus, si dupa o exfoliere temeinica (frecand pielea cu un burete mai aspru si/sau cu un produs de ingrijire special), si dupa ce ai renuntat la bluza incriminata ca ti-ar putea irita tegumentul (suna scientist-pretentios, dar aveam nevoie de un sinonim), la ce te-ar mai putea duce gandul? La multe: de la o boala oarecare de piele, la o afectiune cronica, sau la o trauma psihica, sau la o boala neurologica ce da astfel de semnale (schizofrenie, paranoia)… Sau la varsta inaintata, care poate include, la capitolul ponoase, si procesul de degenerare a celulelor pielii, cu descuamare (cojire) si mancarime. Ne-a intocmit lista dr. Cristina Balanescu, medic primar cu competenta in medicina alternativa. Drept care o consideram datoare sa ne indice si leacurile din arsenalul bunicii (exceptand nuielusa pentru copiii neastamparati).

Remediile din traista bunicii

Trei-frati-patati: o lingurita de planta se infuzeaza, timp de 5 minute, in 250 ml de apa clocotita; se consuma doua cani pe zi, una dimineata si una seara; se tine cura 10 zile pe luna, pana cand dispare mancarimea.
Iarba mare: se prepara un decoct dintr-o lingurita de radacina la 250 ml de apa; se fierbe 15 minute si se consuma cate doua cani pe zi, una dimineata si una seara, timp de 10 zile pe luna, pana cand dispare mancarimea.
Coacaz-negru: 50 de picaturi de extract de muguri se amesteca in putina apa si se beau seara; dupa 21 de zile de cura, se face pauza pana la sfarsitul lunii si se reia tratamentul, dupa aceeasi schema, atata timp cat este nevoie.
teiTei: tot extractul de muguri da rezultate si in cazul acestei plante atat de familiare; si reteta este aceeasi: 50 de picaturi seara, 21 de zile pe luna, pana cand dispare mancarimea.
Urzica: o lingura de planta proaspata (sau o lingurita de pulbere de planta uscata) bine maruntita se infuzeaza timp de 15 minute intr-o cana cu 200 ml de apa care da in clocot. Se beau doua cani pe zi.
Arsenalul complet

Medicina naturista contemporana dispune si de alte metode terapeutice, mostenite de la vechea medicina asiatica: acupunctura, reflexoterapie, masaj terapeutic de relaxare, aplicatii de lumina polarizata, balneofizioterapie (la Olanesti, Calimanesti si Caciulata), homeopatie (Calium arsenicosum, Mezereum, Urtica urens).

Dieta antiprurit

Tratamentul antiprurit (antimancarime) trebuie sustinut eliminand din hrana zilnica alimentele cu posibil efect alergenic si pe cele care suprasolicita sistemul digestiv si incarca organismul de toxine: "prajelile", preparatele industriale, grasimile, sarea in exces, alcoolul, alimentele bogate in carbohidrati si zahar.

In contrapondere, trebuie sporit consumul de cruditati – fructe si legume cu frunze verzi, lamai, grapefruit, portocale – pentru aportul de vitamina C, un nutrient de baza pentru sanatatea pielii.

IA-TI NASUL LA PURTARE…

…si du-l direct in cabinetul medicului ORL-ist. Acesta va stabili cauzele enervantei mancarimi de la nivelul narilor: o rinita alergica la praf, polen, substante chimice, o viroza, o (tardiva) gripa.

Remediile din traista bunicii

busuiocBusuioc: o lingurita de planta se infuzeaza 8 minute in 200 ml de apa clocotita; se beau doua cani pe zi, timp de 10 zile (chiar daca mancarimea dispare "pe traseu", se continua cura pana la capat), dupa care se face pauza alte 10 zile si se reia, daca suferinta nu a cedat.
Cimbrisor: se infuzeaza, timp de 10 minute, o lingurita de planta in 200 ml de apa clocotita; se beau 3 cani pe zi, timp de 20 de zile (chiar daca mancarimea a trecut).
Ciubotica-cucului: o lingurita de planta se pune la infuzat in 200 ml de apa care da in clocot; se acopera vasul si se lasa 15 minute; se beau 3 cani pe zi, timp de 20 de zile (fara a intrerupe cura).
Cerentel: decoct din 3 lingurite de radacina de planta maruntita la 300 ml de apa; se fierbe 30 de minute si se fac spalaturi de 2-3 ori pe zi, timp de 20 de zile, chiar daca mancarimea a disparut.
Rozmarin: infuzie dintr-o lingurita de planta la 200 ml de apa clocotita; se infuzeaza 5 minute si se fac inhalatii de 2 ori pe zi, o zi da – o zi nu, timp de o luna (chiar daca – ai ghicit! – a disparut mancarimea).
Arsenalul complet

Specialistul in medicina complementara va… completa medicatia clasica, pe care ti-a recomandat-o specialistul ORL (antihistaminice, analgezice – in genere), cu o schema bine gandita si tintita, formata din terapii naturale: acupunctura, reflexoterapie, aplicatii de lumina polarizata si tratament homeopat (cu Pulsatilla, Mezereum, Echinaceea).

NU-TI FIE DE DEOCHI!

Frumosi ochi ai, dar… cam rosii, cam inlacrimati. Normal, daca ii chinuiesti tot tamponandu-i cu batista. Inteleg ca te mananca, o fi de vina vreun virus, o bacteria, un factor alergen (vant, praf, frig, vapori, gaze, lumina excesiva), dar si aceasta suferinta are leac.

Remediile din traista bunicii

coacaz negruCocacaz-negru: se pune o lingurita de planta la 250 ml de apa clocotita, se infuzeaza 12 minute si se consuma 2 cani pe zi, timp de 10-15 zile, chiar daca mancarimea a disparut intre timp.
Afin: se infuzeaza o lingurita de planta la 250 ml de apa clocotita, timp de 15 minute, se consuma 2 cani pe zi, timp de 10-15 zile, chiar daca mancarimea a disparut.
Silur: decoct dintr-o lingura de planta la 250 ml de apa; se fierbe 10 minute, se beau 3 cani pe zi; cu solutia obtinuta se pot face si spalaturi ale ochilor.
Soc: 2 lingurite de planta se infuzeaza in 250 ml de apa clocotita, timp de 20 de minute si se fac spalaturi oculare.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.