Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum pregatim plantele pentru iarna
310 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chinchilla- Cum le pregatim pentru calatorie?
1.574 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum pregatim casa pentru o furtuna de iiarna
236 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne pregatim pentru recoltarea analizelor medicale
256 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne pregatim fetita pentru o petrcecere de copii
1.453 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne pregatim pentru cina de Craciun
1.725 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa pregatim copilul pentru scoala
328 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne pregatim pentru a saruta pe cineva de Revelion
1.381 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coaste pentru gratar
1.347 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne pregatim masina pentru iarna?
294 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cum ne pregatim corpul pentru toamna?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.09.2016  Adauga la favorite 718 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Dupa o vara torida, in care ne-am imprietenit cu soarele si cu apa marii, a venit momentul sa ne pregatim corpul, mintea si emotiile pentru a putea face o tranzitie mai usoara catre sezonul rece.
Traditia yoga mentioneaza ca fiind necesar macar de patru ori pe an sa facem o curatare, o purificare mai amanuntita a corpului, pentru a elimina toxine si pentru a facilita premizele unei imunitati adecvate pentru sezonul urmator. Profesorul de yoga acreditat international Dana Tupa, fondatorul PURNA Yoga Academy – prima scoala de yoga din Romania acreditata de Yoga Alliance International USA, considera ca nu doar fizic trebuie sa ne pregatim corpul pentru tranzitia catre sezonul rece, dar mai ales emotional, deoarece este de notorietate faptul ca, in timpul sezonului ploios, creste considerabil rata depresiilor, iar toate aceste probleme pot fi preintampinate daca adoptam o strategie, formata din patru pasi foarte simpli:

1. Schimbam dieta!
Ar fi util sa intampinam toamna cu o dieta purificatoare, plina de vitamine si minerale naturale, menita sa ne dea un impuls imunitatii, cu atat mai mult cu cat “in general, iarna, se consuma cu precadere hrana grasa, consistenta, dar saraca in vitamine si minerale pe care le gasim in fructele si legumele crescute in mod natural. Acesta este si motivul pentru care este bine sa ne pregatim din timp cu acest aport, pentru a face fata perioadei de iarna", declara profesorul Dana Tupa.

2. Purificam colonul!
In traditia yoga, exista o metoda foarte cunoscuta de purificare a colonului, care poarta numele de Shanka Prakshalana, insa poate fi utilizata si o metoda clasica de colon hidroterapie, care poate fi realizata la orice cabinet de specialitate. “Pe parcursul vietii, organismul uman acumuleaza reziduuri in colon, acestea nefiind eliminate practic niciodata fara o procedura adecvata. Aceste impuritati aduc o multime de neplaceri la nivelul intregului corp, adeseori fiind o sursa de autointoxicare si de boli. Placa mucoidala a devenit un subiect cercetat stiintific de catre toate institutiile si mediatizat de forurile terapiilor alternative, pentru prejudiciile pe care le aduce la nivelul sanatatii", declara profesorul international de yoga.
3. Dieta alcalina pentru 7 zile, ca sa nu racim in tot sezonul rece!
Specialistii recomanda ca in sezonul de tranzitie, sa adaugam in meniul nostru zilnic alimente de natura alcalina, pentru a ne imbunatati sistemul imunitar. “Ideal ar fi ca dieta alcalina sa o adoptam ca stil de viata pentru macar o saptamana pe luna, cu atat mai mult cu cat beneficiile ei sunt incomensurabile, sau cel putin, sa crestem pana la 75% hrana de natura alcalina in meniul nostru obisnuit. Dieta alcalina aduce mai multa energie, fenomen cunoscut chiar si de catre copii in cazul bateriilor alcaline ce dureaza mai mult… La fel si corpul uman, al carui pH se echilibreaza, duce la o energizare optima, la eliminarea toxinelor si, treptat, la eliminarea diferitelor afectiuni", declara Dana Tupa. In opinia specialistului, o dieta alcalina exclude in principal, hrana care are in continut: zahar - natural sau nu (inclusiv fructoza), glutenul si fainoasele in general, carnea, lactatele, alcoolul, cafeaua – sau, cu alte cuvinte, cam 90% din ceea ce consuma un om obisnuit. “Recomandat ar fi sa mancam tot ceea ce este verde: salate, germeni ai diferitelor plante, seminte, legume fierte sau crude, sucuri de legume, pudra de orz, ovaz si grau verde, alfalfa, spirulina, chlorella, lamai si grapefruit-ul care nu este dulce", explica profesorul de yoga.

4. Exercitii de cultivare a increderii in sine!
Intrucat toamna vine cu o scurtare a perioadei de lumina, a timpului petrecut afara in aer liber si cu un sezon ploios, in general mohorat, tendinta depresiilor si a starilor anxioase este in crestere. Daca stim ca avem astfel de tendinte la nivel emotional, este necesara o pregatire speciala si de dorit sa cultivam increderea in sine, iubirea si aprecierea fata de propria persoana, intrucat noi generam propria realitate pe care o traim. "Intelepciunea straveche mentioneaza in diferite texte sacre, principiul holografic: Ceea ce se afla in tine, se afla oriunde, ceea ce nu exista in tine, nu exista nicaieri. Avem nevoie de incredere in sine crescuta in perioada urmatoare, deoarece in mod obisnuit transmitem tot ceea ce simtim, de fiecare data cand interactionam cu cei din jur si atragem la randul nostru, exact acelasi fel de oameni ca si noi. Aceasta atitudine se poate invata destul de usor, nu este nevoie sa facem lucruri marete pentru a spori increderea in sine, ci este suficient sa ne felicitam de fiecare data cand am depasit o limita, cand am reusit sa facem lucruri pe care ni le-am dorit, dar pe care le-am tot amanat. In timpul sezonului ploios, atitudinea fata de viata noastra va cantari enorm, iar sfatul meu nu este sa ne plangem de mila ca va ploua sau ca vremea se strica, ci trebuie sa invatam sa dansam in ploaie, nu doar pe nisipul fierbinte", conchide Dana Tupa, profesor de yoga acreditat international si fondatorul PURNA Yoga Academy – prima scoala de yoga din Romania acreditata de Yoga Alliance International USA (cel mai cunoscut for international in domeniu).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.