Primul pas:
Selectionati cartofii bolnavi sau loviti. Cartofii trebuie expusi la soare pana acestia devin verzi nu numai la suprafata , dar si in interior (o simpla verificare prin taiere). Astfel cartoful, cu o cantitate mare de solanina este mai putin devorat de daunatori. Insa, pentru orice eventualitate folositi solutii (mai putin acide) care pot distruge daunatorii din sol. Alegeti solutia care va permite sa inmuiati tuberculii pentru o jumate de ora, dupa ce s-au uscat putin ii puteti planta. Nu uitati, cartoful plantantat trebuie sa fie incoltit.
Pas doi: Pregatiti solul. Distanta dintre randuri de la 50-70 cm, adancime pana la 20 cm. Asigurati-va ca in zona in care plantati cartoful nu ati crescut rosii, ciclul de plantare rosii – cartofii este de 4 ani. Pledati pentru plantarea cartofilor dupa mazare. De asemenea, un rol important il joaca terenul, acesta trebuie sa fie drept, potrivit pentru instalarea sistemelor de picurare, astfel umezeala necesara cartofilor se va raspandi uniform.
Pas trei: Dupa plantare, acoperiti solul cu paie, iar pentru o protectie maxima utilizati si folia pentru solar.
Primavara devreme, cand planta incepe sa cresca, ea are nevoie de foarte multa apa, radacina si tulpina trebuiesc acoperite bine cu tarana in forma de cupola. Asigurati-va ca razele soarelui nu vor ajunge pana la tulpina plantei. La sfarsitul lunii mai puteti strange recolta bogata de .cartofi