Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cele mai frumoase sate din Italia
134 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 lucruri de facut in Cinque Terre, Italia |
144 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Corniglia Italia
543 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum vizitezi Cinque Terre gratis?
396 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prato-Italia
1.843 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Perugia-Italia
1.615 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  MONTERIGGIONI, Italia
41 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cremona-Italia
1.569 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vizita la CINQUE TERRE in Italia
539 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alberobello-Italia
1.451 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Manarola, Italia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.08.2016  Adauga la favorite 513 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Manarola este cel mai mic sat dintre cele 5 care formeaza Parcul National Cinque Terre, de pe Riviera Ligurica. Dateaza din secolul al XII lea
Acest sat este cocotat pe stanci. Cu trenul daca vii din Corniglia ajungi in 4 minute, linia ferata este fix pe buza prapastiei care se sfarseste in mare! Daca vii pe jos, pe traseul amenajat pentru turisti, faci o ora si 10 minute, chiar daca este doar 1 km. In perioada cand am fost noi intre aceste doua sate era inchis traseul pe jos, deoarece se faceau lucrari de reparatii ale drumului
Manarola este un sat un pic mai rustic decat celelalte. Parca aici si casele sunt mai viu colorate. In dialectul local mai poarte denumirea de Manaea si practic apartine de comuna Riomaggiore, despre care v-am povestit in articolul precedent Piazza Capellini, o piata noua, construita din 2004 este un loc placut, cu decoratiuni interesante din mozaic, unde se intalnesc multi localnici si turisti, pentru distractie.

Ca sa ajungi pe platform principala, cand vii cu trenul trebuie sa strabati un tunel, in care este o galerie minunata de picturi in ulei pe pereti, ilustrand indeletnicirile localnicilor din zona Cinque Terre. In acest tunel s-au adapostiti localnicii cautand protectie in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Pentru a usura traficul, exista mai multe poduri, asemanatoare cu cele din Venetia.
Are o singura strada principala, care se opreste fix in mare. Pe toata lungimea strazii sunt parcate o multime de barci, care dau un plus de frumusete satului si chiar il fac unic. Cred ca aici as fi gasit mult mai usor cazare, pentru ca nu mi s-a parut a fi foarte aglomerat, din contra este un satuc linistit si fermecator. Aici venea adesea pictorul Renato Borolli, unul dintre cei mai important pictori italieni al secolului XX, cucerit de frumusetea naturala a acestui colt de rai, scaldat de Marea Ligurica.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.