Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cele mai spectaculoase cetati medievale din Romania
229 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cetatea din Amman:Iordania
98 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cetatea Dashtadem -Armenia
461 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cetatea Erbil
925 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cetatea Semendria
856 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cetatea Rasnov
921 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
02:28
  Cetatea Colt - Hunedoaara (Castelul din Carpati)
1.988 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Cetatea medievala Saschiz
487 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cetatea Romana de la Halmyris, Delta Dunarii
435 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  . Cetatea Ineului
159 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Cetatea Miko

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.08.2016  Adauga la favorite 472 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
La 21 octombrie 1661, trupele turco-tatare conduse de Ali, pasa de Timisoara, invadeaza Ciucul, ocupa si incendiaza castelul. Este reconstruit in anii 1714-1716 sub conducerea generalului imperial Stephan Steinville, asa cum atesta si inscriptia in piatra asezata deasupra portii de intrare a cetatii. In 1735, Johann Conrad Weiss, inginer, colonel austriac, realizeaza planul castelului, cel mai vechi plan cunoscut pana acum, care reprezinta si un document important privind istoricul si etapele de construire.
In jurul castelului reconstruit austriecii au proiectat un sistem de aparare cu patru bastioane italienesti, ale carui urme sunt si astazi vizibile pe latura sudica. Pe latura vestica au construit un depozit de praf de pusca, iar bastionul sud-vestic l-au transformat in capela. Tavanul capelei este decorat cu stuc modest, in stil baroc tirziu, iar ancadramentul gotic al ferestrelor este rezultatul unor transformari ulterioare. Incaperile de la parter au tavan in forma de bolta cilindrica, cu penetratii de bolti cu dubla curbura. Delimitarea nivelelor este marcata in exterior de un brau de piatra cioplita. La fiecare bastion, la inaltimea podului, sunt goluri de tragere. Cetatea astfel intarita a reprezentat un punct strategic important la granita de rasarit a Imperiului Habsburgic. Pana la organizarea prin forta a regimentelor secuiesti de granita (1764) este cazarma a trupelor imperiale, iar dupa aceea, pana in 1849, resedinta a comandantului Regimentului I secuiesc de granita. In timpul revolutiei din 1848-1849 a fost sediul comandantului fortelor revolutionare din Secuime, Gal Sandor. Si dupa infrangerea revolutiei, cetatea a ramas in folosinta armatei. In 1890, in fata cetatii, de o parte si de alta a portii-bastion, este ridicata o cladire, care a fost demolata in 1990.
In anii 1880 santul castelului este umplut. Pana la mijlocul secolului al XX-lea, cu mici intreruperi, cetatea a fost in folosinta armatei. In 1970, dupa o restaurare generala, a devenit sediul Muzeului Secuiesc al Ciucului, infiintat in 1930. Aici se desfasoara anual, Festivalul European de Muzica Veche (initiat in anul 1980, interzis de regimul comunist in perioada 1986-1989), cu recitaluri si concerte de muzica culta, cu acces liber, precum si Universitatea de Vara de Muzica Veche (din anul
2002)

























0


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.