Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ksamil, Albania
815 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tirana -Albania
1.278 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
00:21
  Grecia-Corfu insula
2.151 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  Berat-Albania
652 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Durresi-Albania
748 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  VLORE – Albania
162 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Shkodra_Albania
436 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kruja-Albania
261 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Albania
1.128 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Durres-Albania
1.054 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Himara Albania

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.07.2016  Adauga la favorite 584 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Datorita locatiei sale si a vremii deosebit de frumoase pe timp de vara, Himara este una dintre cele mai atractive destinatii turistice de pe Riviera albaneza. Este caracterizata de plaje lungi acoperite de pietris alb, in contrast cu terasele dealurilor din jur purtand culturi de maslini si citrice. Acolo veti gasi un amestec foarte interesant de peisaje, munte si mare.
Himara este marginita de satul Nivica la sud si de pasul Llogara in partea de nord. De la vest la est, zona este delimitata de o mare de un albastru frumos si o linie de coasta presarata cu plaje aflate la poalele versantilor abrupti.
Numele de „Himara" vine din greaca veche, „himarros" insemnand „parau." In antichitate a fost populata de catre kaoni, important trib din neamul Epirotilor. Cel mai vechi spatiu locuibil din regiune este pestera Spille, din secolul IV i.Hr., care este situata in partea de est a drumului principal al orasului. Colinele din jurul Spillei au fost de asemenea locuite, marturiile arheologice fiind un templu antic, pietre funerare si ceramica,iar la vest de Spille, turistii pot vizita ruinele unor bai si morminte romane. Mai mult, deasupra pesterii, pe dealul Stefaneli, pot fi admirate ruinele unei asezari medievale atestate din anul 1431.
Kala (satul Himara) este construita pe varful stancos al Barbakei si cu o vechime de 4000 ani-este de departe cea mai veche asezare din zona. Biserica Petro Kozmai este situata pe ruinele unei alte biserici mai vechi, care, in conformitate cu o inscriptie de piatra, a fost construita in 1796.
In apropiere se afla si Biserica Tuturor Sfintilor care a fost cladita in anul 1826. Clopotnita maiestuoasa, picturile interioare si iconostasul o fac sa merite sa fie vizitata. La intrarea de nord, vizitatorul va gasi inscriptionat „Agioi Pandon-Himarro" si data de ctitorie, 10 ianuarie 1796.
Zidurile orasului au fost construite in secolul al cincilea i.Hr. cu pietre mari poligonale. Pe o distanta de 800 m, intre peretii de la est, si versantul stancos de pe partea vestica, vizitatorii pot gasi locuinte construite in stanca. Lasand in urma Kala, dupa vreo 2 kilometri se ajunge la plaja Livadhi, frumusetea si curatenia acesteia atragand multi vizitatori in timpul verii.
Astazi Himara este o destinatie extrem de frecventata de calatorii care prefera locurile linistite si originale. Cazarea se face in principal in locuinte familiale locale, precum si intr-o varietate de hoteluri mici si dragute. Oamenii din Himara sunt bine cunoscuti pentru ospitalitatea lor traditionala, ceea ce face din acest loc o destinatie excelenta pe tot parcursul anului pentru toti iubitorii de mare.

! In arhivele Vaticanului se pastreaza documente datand din secolul XV si care marturisesc despre asediul si ocuparea cetatii Kruja de catre otomani, dupa care, o parte considerabila a populatiei se refugiaza in zona Himarei. De acolo, o parte a acesteia a trecut pe tarmurile din sudul Italiei. Acestia sunt “arbereshii", vorbind un dialect arhaic al limbii albaneze si pastrand inca vii traditiile stramosilor lor. Se vehiculeaza un numar de 100.000 de arbereshi care ar trai in sudul Italiei. Revenind la Himara, chiar si astazi, numele si prenumele himariotilor aduc aminte de stramosii lor din secolul XV.

Himara este destinata turismului de tip familial, dar si tineretului , printre plajele care v-ar starni interesul numarandu-se Spilea, Filikuri, Potami, Llamani si Livadhi. Aceste plaje se disting prin apele adanci, relieful stances si o buna calitate a apei de mare.

Plaja Spilea

Este o plaja cu nisip si se afla chiar in central Himarei.


Plaja Potami

Este situata intr-un mic golf aflat la cateva sute de metri de centrul orasului Himara.



Plaja Filikuri

Este situata in partea opusa a dealului care se afla in zona plajei Potami. Relieful stancos al acestui mic golf in combinatie cu apele adanci ale Marii Ionice ii confera un caracter pitoresc.

Golful Filikurifilikuri2



Se afla la aproape 5 kilometri departare de Himara, in golful purtand acelasi nume si este o oaza de liniste, cu ape racoroase si pietris aspru. Prestigioasa publicatie americana “New York Times" a publicat o fotografie cu plaja LLamani care a castigat titlul de “Fotografia saptamanii"





Plaja Livadhi

Se afla in imediata apropiere a plajei Llamani si se intinde pe o lungime de aproape 1 kilometru.




Un obiectiv turistic interesant este castelul lui Ali Pasa, construit intr-o pozitie foarte atractiva pe o mica peninsula, in golful Porto Palermo. Castelul are forma triunghiulara si ziduri de inalte 20 m. Golful ofera o mica plaja, adancimea apei in larg depasind 80 m.


Aproape de golful Porto Palermo se afla satul Qeparo cu plaja sa cu ape linistite, precum si cea mai mare ferma piscicola de pe toata Riviera. In apropierea plajei Qeparo au fost ridicate mai multe cladiri noi care ofera camere confortabile pentru turisti cat mancare cu specific pescaresc. De un interes deosebit este vechiul Qeparo, construit pe deal si de unde se poate admira marea in toata splendoarea ei. Aici puteti gasi cazare in casele locuitorilor.
sursa Albania pe romaneste


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.