Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  De ce acte ai nevoie la vanzarea masinii
1.542 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acte necesare -radierea din circulatie-autovehicule
1.867 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fundatii-acte necesare
1.470 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acte necesare pentru inmatriculare temporara auto
1.464 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CUM SA ITI IEI PERMISUL - PROBA PRACTICA
614 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 reguli de circulatie de respectat in Grecia
5.970 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Actele necesare in procesul de divort
1.649 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce acte sunt necesare pt, recalcularea pensiei de urmas?
1.527 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Program Rabla 2013
1.335 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Actele necesare pentru angajarea unei persoane din UE
1.236 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Auto Actele necesare pentru inmatriculare in 2016

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.07.2016  Adauga la favorite 1.670 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Auto Actele necesare pentru inmatricularea auto in 2016
O serie de modificari in procesul inmatricularii unui autoturism au aparut in 2016, actele necesare fiind afisate pe site-ul Prefecturii Bucuresti sau la sediul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Cele mai importante schimbari vizeaza eliminarea necesitatii autenticitatii RAR pentru masinile inregistrate in Romania sau plata impozitului de catre vanzator, pe anul in curs.

nmatricularea unui autoturism costa in 2016, pentru transcrierea masinilor inmatriculate in Romania, intre 100 si 180 lei (diferenta de pret este data de preferinta pentru placutele de inmatriculare), fara a lua in calcul asigurarea RCA, care are un pret diferit in functie de varsta soferului, Clasa Bonus Malus si motorizare. Costul pentru inmatricularea unui autoturism este de doua ori mai mic anul acesta decat in 2015 pentru ca nu mai este necesar certificatul de autenticitate emis de Registrul Auto Roman (RAR), care in Bucuresti costa 140 lei. Daca masina este adusa din strainatate, va fi necesar si acest document, iar pretul pentru inmatriculare va fi in jur de 400 lei. Acte necesare inmatriculare auto 2016. Ce trebuie sa aveti la dosar: cerere de inmatriculare tipizat (este gratuita si o puteti descarca de pe Internet sau o gasiti la DRPCIV); fisa de inmatriculare auto vizata la Directia Impozite si Taxe Locale de sector semnata de fostul si de actualul proprietar, in cazul persoanelor juridice este nevoie si de stampila firmei (original); cartea de identitate a vehicului (original si copie);
Acte necesare inmatriculare auto 2016. Ce trebuie sa aveti la dosar:
cerere de inmatriculare tipizat (este gratuita si o puteti descarca de pe Internet sau o gasiti la DRPCIV);
fisa de inmatriculare auto vizata la Directia Impozite si Taxe Locale de sector semnata de fostul si de actualul proprietar, in cazul persoanelor juridice este nevoie si de stampila firmei (original);
cartea de identitate a vehicului (original si copie);
certificatul de inmatriculare al fostului proprietar in care acesta a inscris transmiterea dreptului de proprietate (talonul - original). ITP-ul trebuie sa fie valabil (inspectia tehnica periodica);
contractul de vanzare-cumparare sau factura (in original si copie);
actul de identitate al solicitantului (original si copie);
asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA) cu numele noului proprietar (copie);
chitanta de plata a contravalorii taxei de inmatriculare (original - 60 lei);
dovada de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare (talon auto - original - 37 lei);
dovada de plata timbru de mediu sau adeverinta din care reiese nerestituirea taxei (original si copie);
placutele cu numarul de inmatriculare vechi, daca vreti/trebuie sa le schimbati;
certificatul de autenticitate emis de Registrul Auto Roman (original) - doar pentru masinile aduse din strainatate;
Etape si costuri inmatriculare auto
Atunci cand cumparati o masina, pentru a face rapid actele, va puteti intalni cu vanzatorul la Directia Impozite si Taxe Locale (Administratia Locala) de sectorul de care apartine. Aici gasiti un birou unde puteti face actele: contract de vanzare-cumparare, fisa de inmatriculare - care trebuie sa contina stampila de scoatere din evidenta de catre vanzator in baza prezentarii contractului de vanzare-cumparare cu noul proprietar, a cartii de identitate a vehiculului si a actului de identitate.

Odata ce avem contractul de vanzare-cumparare incheiat cu vanzatorul si fisa de inmatriculare stampilata de Directia Impozite si Taxe Locale a acestuia, ii mai cerem vanzatorului sa semneze pe spatele talonului unde scrie: Instrainat de .... la data de ..., pentru ca fara semnatura vanzatorului pe spatele talonului politistul va refuza dosarul.

Dupa ce vanzatorul a incheiat contractul de vanzare-cumparare, ne-a inmanat fisa de inmatriculare, cartea masini si talonul, ii putem da banii pe autoturism.

Daca masina este cumparata de la o firma, vom merge mai intai la sediul acesteia pentru a ne elibera factura, nu mai avem nevoie de contract de vanzare-cumparare, vom cere o semnatura si o stampila pe spatele talonului, iar dupa aceea impreuna cu un delegat al firmei vom merge la Directia Impozite si Taxe Locale pentru a primi fisa de inmatriculare vizata.

Trebuie sa cereti vanzatorului si o copie dupa asigurarea RCA, pentru a putea circula cu masina cateva zile pana o inscrieti pe numele noului proprietar. Puteti face asigurare RCA in vederea inmatricularii in ziua cumpararii autoturismului si va fi valabila incepand chiar din ziua aceea (este singurul caz in care RCA-ul este valabil din ziua in care il faceti).

Urmatorul pas este sa mergeti la Directia Impozite si Taxe Locale unde aveti domiciliul, pentru a trece masina in evidenta si a primi o stampila pe fisa de inmatriculare. Aici puteti achita taxa de inmatriculare (60 lei) – a nu se confunda cu timbrul de mediu - taxa auto.

Incepand de anul acesta, cumparatorul ia masina cu impozitul platit pe anul in curs, obligatia de a plati impozit ii revine de la 1 ianuarie in anul urmator.

Tot din 2016, taxa de 37 de lei pentru eliberarea certificatului de inmatriculare (talon) nu se mai plateste la CEC, ci prin internet banking, virament sau mandat postal catre contul unic deschis de catre fiecare Institutie a Prefectului. Plata in numerar se poate face la casieriile unitatilor Trezoreriei Statului si la DRPCIV.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.