Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum ingrijim pestii din acvariu
128 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Superstitii romanesti despre ghinion:
3.270 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum alegi un acvariu si ce trebuie sa contina acesta?
1.009 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ingrijirea puilor de pisica
1.286 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ingrijesti puii de iepure
1.182 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se cresc puii de gaina
715 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ingrijim un acvariu
1.107 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Carnea de pasare -puii se rumenesc
1.291 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum imi fac manichiura
961 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum e viata cu doua pisici in casa
442 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Puii de broasca testoasa din acvariu-ingrijire

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 05.07.2016  Adauga la favorite 991 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Micile testoase trebuie tinute in apa de adancime moderata, cel putin cat latimea carapacei, astfel incat sa poata ajunge usor la suprafata. Trebuie sa incalziti apa si sa o schimbati zilnic sau la 2-3 zile, daca aveti un filtru.

Unul dintre cele mai mici filtre, Fluval 1, necesita o adancime de minimum 5 cm a apei, pentru a functiona si a produce un curent semnificativ. Daca acesta este prea puternic, testoasa va inota in van impotriva curentului, epuizandu-se. Pentru a preintampina aceasta situatie, puteti incetini curentul de apa, prin plasarea unei pietre rotunde de rau sau a unei caramizi in mijlocul lui. Astfel, acestea vor putea fi folosite si ca loc de odihna pentru micile broscute. O alta varianta este sa inclinati usor acvariul, pentru a obtine o portiune de apa mai adanca in zona filtrului si o alta destinata odihnei testoaselor. Daca temperatura din camera este scazuta, va recomandam sa acoperiti partial acvariul, pentru a pastra o temperatura mai ridicata. Nu lasati insa sa se acumuleze condensul, lipsa unei ventilatii corespunzatoare fiind nociva pentru testoasa!

Asigurarea conditiilor de mediu
Apa si aerul din acvariu trebuie sa atinga o temperatura de 29 - 30:C, aceste conditii termice prelungind viata micilor testoase. In general, lampa incandescenta plasata deasupra acvariului va mentine ridicata si temperatura apei, mai ales daca exista si o piatra in apa. Pentru a mentine aceste conditii de mediu, va recomandam sa utilizati un termometru de acvariu ce poate fi procurat din magazinele de specialitate.






Alimentatia
Puii de testoase sunt carnivori, insa si legumele sau vegetalele sunt recomandate pentru o dieta echilibrata. Lasati-le sa pluteasca pe apa, de unde micile broscute le vor pescui dupa pofta lor. O alimentatie completa se realizeaza, insa, cu ajutorul hranei preambalate (Tetra Repto Min, Gammarus etc.), care trebuie distribuita in cantitati moderate, o data sau de doua ori pe zi. Atentie: nu le supraalimentati! Orice exces in greutate cauzeaza o dezvoltare excesiva ce poate duce la deformarea carapacei.

Probleme de sanatate
In libertate, puii de testoase au o speranta de viata foarte mica, aproximativ 1%. Cu toate ca, in captivitate, aceasta creste semnificativ, nu va asteptati ca toate exemplarele sa supravietuiasca. In cazul unei afectiuni, este foarte dificil sa tratati o testoasa mica deoarece, de obicei, boala progreseaza repede si animalul moare inainte de a se putea lua vreo masura. Asa incat, va recomandam sa achizitionati mai multe broscute. Din pacate, nu va putem da prea multe indicatii, altele decat acelea de a oferi un habitat corespunzator (incalzit) si ferit de agitatie. Daca vreuna dintre broscute se raneste, ea trebuie dusa la veterinar de urgenta, unde i se va aplica un tratament similar adultilor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.