Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Edmonton -Canada
860 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calgary Bay, Insula Mull
325 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 5 Atractii Turistice, Otava (Canada) -Ghid calatorie
1.720 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Top 5 Atractii Turistice, Toronto (Canada) - Travel Guid
1.589 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Gradinile Butchart, Canada
348 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alberta-Canada
1.138 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Saint Joseph's Oratory-Canada
424 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Moraine -Canada
349 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Yukon Canada
421 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Canada
1.167 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Calgary - Canada

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.06.2016  Adauga la favorite 641 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Calgary este cel mai mare oras din provincia canadiana Alberta care numara, conform recensamantului din aprilie 2006, 988 193 locuitori (1.042.892 locuitori in 2008) si 1,162,100 locuitori, luand in consideratie aria metropolitana, plasandu-l astfel, pe locul 5 in topul metropolelor canadiene. Se situeaza in partea sudica a provinciei Alberta, la limita dintre Muntii Stancosi si preeria canadiana, in coridorul fertil Calgary-Edmonton.

Este cel mai mare oras canadian intre Toronto si Vancouver. Isi trage numele de la o plaja situata in Insula Mull din Scotia. Locuitorii orasului Calgary, sunt numiti "Calgarieni". Este un centru economic important, axat in special in jurul industriei petroliere in plina expansiune in Alberta. Multe firme isi au sediul central in Calgary, datorita combinatiei intre proximitatea campurilor petrolifere, clima mai blanda si regimului fiscal mai relaxat.

In 1988, orasul a gazduit a XV-a editie a Jocurilor Olimpice de iarna.

Inainte de colonizarea regiunii Calgary, de catre europeni, regiunea facea parte din domeniul poporului indigen Blackfoot. In anul 1787, cartograful David Thompson, petrece o iarna langa raul Bow. El este primul europeean care viziteaza acest loc. In 1873, John, Glenn, este primul europeean care se instaleaza in regiune. Locul devine in timp, un post al Politiei Calare Nord - Vest (astazi, Jandarmeria Regala Canadiana GRC). Detasamentul de politie avea rolul de a proteja campiile din vest de negustorii de whisky, provenind din USA. La inceput este denumit Fort Brisebois, dupa ofiterul Ephrem-A Brisebois, din politia calare, orasul este redenumit, mai tarziu Fort Calgary in 1876. Dupa ce CP (Canadian Pacific) construieste o cale ferata in regiune si o gara de tren este construita Calgary incepe sa devina un important centru comercial si agricol. Calgary, primeste oficial statutul de municipalitate in 1884 si isi alege primul sau primar in persoana lui George Murdoch.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.