Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Nunta ca la greci (SUA 2002) / Comedie
3.327 vizite - 0 comentarii
adaugat de gagi
 
  Baieti Rai 2 (SUA 2003) Actiune,Comedie
3.538 vizite - 0 comentarii
adaugat de matusa
 
  Ali G Indahouse (SUA 2002) Comedie
1.728 vizite - 0 comentarii
adaugat de vals
 
  Agitatia de Craciun (SUA 2002) Actiune,Drama /
928 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  Prima impuscatura (SUA 2002) Actiune /
994 vizite - 0 comentarii
adaugat de aurel
 
  Love Liza (SUA 2002) Drama,Comedie
2.577 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  xXx (SUA 2002) / Actiune,Thriller
2.381 vizite - 0 comentarii
adaugat de matusa
 
  Dublura (SUA 2002) Actiune,Comedie / 125 min
1.761 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lantul puterii (SUA 2000) Actiune,Aventuri /
9.389 vizite - 0 comentarii
adaugat de grisa
 
  Rafuiala in Seattle (SUA 2010) cu Steven Seagal
6.148 vizite - 0 comentarii
adaugat de alina
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Victime colaterale (SUA 2002) Actiune

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.05.2016  Adauga la favorite 420 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 5.5
   
 
Collateral Damage
IMDB 5.5
Regia
Andrew Davis
Gordy Brewer (ARNOLD SCHWARZENEGGER) stie cel mai bine cum sa fie un tata bun si un sot bun. Acest lucru se reflecta in modul in care fiul sau, Matt, il adora si in modul in care el si sotia sa au un raport afectiv de buni prieteni. In slujba sa de capitan la Los Angeles Fire Department el se afla pus adesea in situatii dificile in care trebuie sa aline suferinta unor oameni speriati si raniti ale caror vieti sunt puse in pericol. Ceea ce isi amintesc acesti oameni ulterior nu este atat puterea pompierului, cat preocuparea sa blanda si sincera.

Cand vine vorba de politica si terorism international, Gordy este in mod clar depasit. Dupa pierderea sotiei si a fiului sau intr-un atentat terorist cu bomba el tinde sa urmeze sfatul agentului CIA, Brandt (ELIAS KOTEAS), care il trimite acasa asigurandu-l ca “il vom gasi pe acest terorist".

Insa, pe masura ce trece timpul si expertii raman cu mainile goale, Gordy devine din ce in ce mai nerabdator. De fiecare data cand se intereseaza despre mersul anchetei este sfatuit in mod repetat sa incerce sa-si vada de viata lui. Lui Gordy ii este clar ca daca vrea sa il aduca pe criminal in fata justitiei, va trebui sa se implice personal in acest caz.

El soseste in Columbia numai cu pasaportul si ceva bani, un plan nu foarte clar si hotararea de a gasi omul raspunzator de moartea familiei sale. Pe masura ce trece de fiecare punct de control, ajungand in mijlocul zonei de gherila, Gordy este confruntat pentru prima oara cu realitatile dure ale razboiului civil. Observa ca brutalitatea si frica sunt un mod de viata. Pe drum, ia scurte contacte cu oamenii prin intermediul gesturilor si a privirilor, majoritatea ferindu-se de prezenta lui. Pe masura ce se lupta sa dea de urma teroristului poreclit The Wolf, el se lupta de asemenea sa inteleaga ce se intampla aici.

“Gordy este un om universal", spune producatorul Steven Reuther. “De exemplu, el ia in jungla nu numai propria inocenta ci si pe a noastra. Noi vedem prin ochii lui lucrurile pe care le vede pentru prima data si poate ne punem o parte din aceleasi intrebari pe care si le pune el."

“Dupa 11 Septembrie, Victime colaterale a devenit un termen pe care a trebuit sa il digeram cu totii. Calatoria efectuata de Gordy Brewer in acest film a devenit mult mai de inteles pentru fiecare", continua Reuther.

Personajul Gordy mai reflecta si sentimentele puternice ale producatorului David Foster care au luat nastere in 1988 cand a urmarit o editie speciala de stiri despre un avion al companiei TWA doborat de teroristi deasupra orasului Lockerbie, in Scotia. In urma acestei catastrofe si-au pierdut viata 270 de oameni nevinovati. Acele sentimente sunt la fel de relevante si astazi.

“Cand am vazut sosirea rudelor in Lockerbie, am fost devastat", isi aminteste Foster. “M-am pus in locul supravietuitorilor si m-am gandit cum li se va schimba viata pentru totdeauna. Cum as reactiona intr-o asemenea situatie? Acest lucru m-a incitat initial la aceasta poveste acum cativa ani - aduce aceste intrebari in centrul atentiei".

Oamenii cu care Gordy interactioneaza in calatoria sa sunt, ca si el, condusi de propriile istorii. In fuga sa, intr-un sat indepartat, Gordy intalneste o tanara mama, Selena, si pe fiul ei adoptat Mauro, doua persoane care il fac sa se gandeasca la sotia si fiul sau pe care i-a pierdut. Selena a venit in America de Sud cand era tanara, s-a indragostit de un columbian si a adoptat tara, cu toate problemele ei, ca pe tara sa natala.

Interpretata de actrita italiana Francesca Neri, Selena este o enigma. Fiecare conversatie avuta cu Gordy sugereaza o profunzime si un trecut pe care el nu il poate decat ghici. In ultima instanta, o vede ca pe o femeie ce incearca sa-si creasca singura copilul intr-o zona de razboi, si il face sa vrea sa o apere pe ea si pe copilul ei la fel cum si-ar fi aparat familia daca ar fi avut ocazia.

Faptul ca incepe sa-i pese din nou de ceilalti oameni ii aminteste de persoana care fusese inainte, insa in acelasi timp ii pericliteaza si mai mult misiunea.

In particular, dupa cum explica Arnold Schwarzenegger, existenta unui copil implica influentarea actiunilor si a reactiilor personajului. “Din cauza lui Mauro, Gordy nu are intotdeauna succesul dorit ca atunci cand ar fi fost singur", spune el. “Exista un impuls natural care protejeaza baiatul chiar si atunci cand Gordy amplaseaza explozibili in jurul taberei de gherila. Si Mauro se afla in mijlocul acestor lucruri si de aceea apare un conflict. Copilul este o parte foarte importanta a acestui film".

Inaintea demararii filmarilor, realizatorii au studiat un film documentar despre conflictul ce se desfasoara in Columbia, care a servit drept sursa de inspiratie pentru o anumita secventa pe care o descrie regizorul Andrew Davis. “Exista o secventa foarte inspaimantatoare care implica un baraj paramilitar, conceputa dupa filmul documentar", spune el. “Am incercat sa cream drama si spaima pe care o incearca oamenii care calatoresc pe un anumit drum si la un moment dat sunt nevoiti sa se decida daca sa fuga sau sa se expuna unui control. Majoritatea fug spre jungla, ceea ce declanseaza imediat rafalele mitralierelor. Secventa este una din primele experiente ale lui Gordy de a fi impins in nebunia situatiei, in timp ce incearca sa salveze vietile catorva din tovarasii sai de drum".

In momentul in care urmarirea sa asidua il readuce din junglele columbiene pe strazile orasului Washington, D.C., unde teroristul se pregateste sa atace din nou, Gordy este un om schimbat
Distributia
Arnold Schwarzenegger

Tyler Posey

John Leguizamo

John Turturro

Jane Lynch

Francesca Neri

Cliff Curtis

Elias Koteas

Lindsay Frost

Pedro Damian

Raymond Cruz

Bruce Ramsay

Greg Collins

Jack Conley

Jsu Garcia

Jay Acovone

Harry Lennix


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.