Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Top sfaturi pentru fotografii alb-negru
307 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3 sfaturi pentru fotografii de Craciun reusite
1.536 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 SFATURI PENTRU A FACE POZE MAI BUNE
451 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Descopera 10 cele mai bune sfaturi pentru cusut
324 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fotografia de strada
1.381 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai bune 5 sfaturi pentru un incepator in fitness
761 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cateva sfaturi practice pentru acasa
1.277 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi de securitate pentru a ramane mereu protejat.
217 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secrete si trucuri pentru BUCATARIE
664 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Talisman pentru bogatie si sfaturi pentru libertate!
1.232 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Sfaturi pentru a face fotografii bune pe plaja

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.05.2016  Adauga la favorite 431 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cu siguranta iti place si tie, ca si altora, sa faci poze pe plaja. In vacante, lumea e imprastiata pe litoral, mergand acoloatat pentru excursii de o zi, cat si pentru vacante mai lungi. Plajele ofera posesorilor de camere digitale oportunitati pentru realizarea unor fotografii de exceptie, intrucat sunt locuri unde gasesti laolalta frumuseti naturale, culoare si lumina. Exista insa si multe provocari, printre care posibilitatea ca aparatul foto sa se strice, aspecte legate de intimitate si arta de a face spatiile mari si deschise, interesante.
10 sfaturi pentru a face fotografii bune pe plaja kate moss
Plaja ofera posibilitatea realizarii unor fotografii de exceptie

Pe masura ce vara se apropie, instantaneele surprinse pe plaja se vor afla cu siguranta pe lista ta de prioritati. Asa ca ai mai jos 10 sfaturi pentru atunci cand vei merge la plaja cu camera foto de gat:

1. Cauta puncte de focalizare

Sunt persoane care nu iau niciodata cu ele camera foto la plaja pentru ca, in opinia lor, toate fotografiile facute in acest cadru arata la fel. Acest lucru nu e adevarat, fiindca plaja e un loc care ofera nenumarate oportunitati pentru fotografiat, daca ai abilitatea sa privesti dincolo de instantaneele clasice, devenite clisee. In timp ce multi oameni fac poze privind spre mare, pentru altii e interesant sa se intoarca cu spatele la apa si sa vada ce le apare in cadru din acest unghi. O problema des intalnita cu fotografiile ce contin peisaje de pe plaja este aceea ca poti surprinde o scena frumoasa dar care nu spune de fapt nimic si, prin urmare, devine goala si plictisitoare. Cand faci o poza, cauta un punct de interes sau unul de focalizare, care sa ofere privitorilor o imagine odihnitoare si placuta ochiului. Poate fi vorba de un model in nisip, niste urme de pasi, valurile care se sparg de stanci, sau un far in departare. Cauta lucruri marunte care spun o poveste de pe plaja, cum ar fi niste pantofi la marginea apei, castele de nisip, ochelari de soare, lotiune de protectie si altele de genul acesta. Uneori, din astfel de imagini rezulta poze minunate de pus in albumul tau de vacanta.
10 sfaturi pentru a face fotografii bune pe plaja sticla
Cauta sa focalizezi punctele de interes

2. Alegerea momentului zilei este importanta

Inceputul sau sfarsitul zilei pot oferi cele mai bune oportunitati pentru a face fotografii pe plaja. In primul rand, in acele momente, vor fi mai putin oameni in zona, iar pe langa asta, lumina soarelui cade sub niste unghiuri care ofera efecte mult mai interesante de umbra si culoare – in special seara (“lumina de la ora 5" – tine minte!), cand lumina devina calda si aurie.

3. Priveste linia orizontului

Una dintre cele mai frecvente probleme a fotografiilor facute pe plaja, unde spatiile sunt deschise si linia orizontului este lunga si adesea neintrerupta, este aceea a inclinarii. Nu e usor sa faci in asa fel incat orizontul sa se incadreze asa cum trebuie in poza. Trebuie sa tii cont si de faptul ca plasarea liniei orizontului in centru poate face ca poza sa arate ca si cum ar fi taiata in doua. Asa ca aminteste-ti de regula treimilor.

4. Mergi pe plaja atunci cand ceilalti evita sa faca asta

Alt aspect legat de momentul optim este acela ca plaja poate deveni plina de viata in acele zile in care toti o evita din cauza vremii nemiloase. Apele involburate, norii amenintatori si incarcati de dramatism si vantul care flutura steagurile de atentionare si freamata printre copaci, sunt elemente care te pot ajuta sa surprinzi niste instantanee fantastice.
10 sfaturi pentru a face fotografii bune pe plaja furtuna
Vino pe plaja si cand e vremea proasta: iti vor iesi fotografii spectaculoase

5. Limitarea expunerii

Una dintre provocarile fotografiatului in mijlocul verii pe plaja este aceea ca lumina poate fi extrem de puternica si e de dorit ca pozele sa fie mai putine expuse in modul Auto. Daca aparatul tau foto are si mod manual, ar fi mai bine sa-l folosesti pe acesta atunci cand esti la plaja si sa experimentezi cu diferite nivele de expunere. Poti obtine rezultate mai bune cand lasi camera sa-si aleaga singura timpul de expunere. Desigur asta difera de la o situatie la alta – peisajele pline de stralucire, iluminate artificial, sunt in general pline de capcane – mai ales daca ai si zone umbroase care alterneaza cu cele luminoase. Uneori e bine sa stabilesti ce zona vrei sa fie bine expusa si sa te concentrezi mai mult asupra ei, pentru ca oricum perfectiunea este adesea imposibil de obtinut.

6. Masurarea expunerii

Daca aparatul tau foto are aceasta caracteristica, poti depasi problemele de mai sus legate de expunere. Ii spui, practic, aparatului foto, care parte a imaginii vrei sa fie expusa mai bine. Acest lucru este util mai ales cand lumina este puternica si cand vrei sa obtii o expunere buna a unei zone umbrite. Va rezulta optimizarea zonei umbrite (celelalte zone vor fi expuse suplimentar, dar cel putin subiectul principal va iesi bine). Masurarea expunerii isi dovedeste eficienta mai ales cand fotografiezi oameni, pentru ca iti permite sa eviti lumina soarelui si sa faci masuratorile pe fetele lor umbrite, ceea ce evita privirea acestora in crucis (o problema des intalnita in cazul fotografiilor realizate pe plaja).
10 sfaturi pentru a face fotografii bune pe plaja shadow
Plaja permite multe jocuri de lumini si umbre

7. Ajuta-te de blitz

Daca faci fotografii de tip portret oamenilor pe plaja si lumina e puternica, vei descoperi ca ei vor avea intotdeauna umbre pe fata (umbre adesea aruncate de palarii, ochelari, nasuri etc). Aprinde blitzul si foloseste-l atunci cand faci poze in astfel de situatii si vei observa ca umbrele sunt eliminate si ca subiectul e bine expus. Acest lucru e important mai ales atunci cand este soare, iar fara blitz, subiectul tau ar putea sfarsi prin a deveni doar o silueta. Daca aparatul foto iti ofera un anumit nivel de control al blitz-ului, ar fi de dorit sa experimentezi acest lucru, deoarece intensitatea maxima a acestuia poate face ca subiectele fotografiei sa apara spalacite si artificiale. Daca personajele din poza apar expuse mai mult decat trebuie si nu ai posibilitatea micsorarii intensitatii blitz-ului, incearca sa te departezi putin de ceea ce vrei sa fotografiezi si foloseste zoom-ul pentru o incadrare mai stricta care va reduce impactul blitz-ului. Ca de obicei, secretul consta in a experimenta.

8. Filtrele UV

Filtrele UV sunt utile pentru posesorii de camere single lens reflex (DSLR) din mai multe motive. In primul rand, ele actioneaza ca o protectie pentru lentile, dar in acelasi timp ele si filtreaza lumina ultravioleta la o anumita distanta. Acest lucru poate reduce efectele cetii (care are adesea o nuanta albastruie). Impactul vizual pe care il au aceste filtre nu e senzational, dar sunt niste accesorii pe care e bine sa le achizitionezi.
10 sfaturi pentru a face fotografii bune pe plaja uv
Foloseste un filtru UV pentru a scapa de efectul cetei

9. Filtrele de polarizare

Unul dintre cele mai utile accesorii pe care il poti pune la o camera digitala DSLR, este un filtru de polarizare. Fara a intra in prea multe amanunte tehnice, polarizatorul filtreaza o parte din lumina. Aceasta inseamna ca el reduce reflectia si accentueaza contrastele. Impactul acestor filtre este maxim in locatiile cu cer albastru (ai posibilitatea transformarii culorii cerului intr-una foarte intensa si aproape de albastru inchis) si in apa / ocean, unde poate oferi o gama larga de efecte. Multi oameni explica rezultatele polarizarii pornind de la diferenta pe care o sesizezi atunci cand iti pui ochelari de soare cu astfel de efecte (sunt multi fotografi care fac poze cu acesti ochelari la ochi, in cazul in care nu au un polarizator cu ei). Fa rost de un astfel de filtru, experimenteaza-l si vei fi uimit de rezultatele pe care le vei obtine.

10. Alb si negru

O tehnica utilizata de multi in cazul fotografiilor pe plaja (si nu numai) este aceea a post-procesarii pozelor si observarea impactului pe care il are indepartarea culorii din fotografie. Fotografiile alb-negru la plaja schimba total modalitatea de realizare si perceptia asupra unei poze. Este o modalitate excelenta de a adauga un plus de viata instantaneelor surprinse in zile terne sau innorate, care de multe ori pot lasa o scena de pe plaja lipsita de culoare


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.