Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Gara din orasul Arad, judetul Arad
350 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Deva
162 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Santo Domingo de los Colorados-Ecuador
199 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntii Tianzi, China
1.407 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Honolulu
1.647 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chinatown, Bangkok
219 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  STRADA RIO TERA LISTA DI SPAGN -VENETIA
199 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Charleston carolina de sud
606 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Craciun la Londra
1.022 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sonlerto - comoara ascunsa din inima Elvetiei -
137 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Arboretumul Simeria

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.05.2016  Adauga la favorite 330 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Arboretumul Simeria este cel mai mare parc dendrologic din Romania si al treilea ca marime din Europa. Intins pe o suprafata de peste 70 de hectare, parcul dendrologic din Simeria detine cea mai veche colectie de plante exotice si autohtone din Romania. Este un loc unic, plin de culoare si viata, care, odata cu venirea primaverii te ademeneste cu arome sublime de flori si un spectacol de culori vibrante.
Despre Arboretumul Simeria s-ar putea scrie romane intregi. Este unul dintre cele mai vechi parcuri dendrologice din tara, fiind atestat documentar inca de la mijlocul secolului al XVIII-lea si detine cea mai veche colectie de plante exotice si indigene din Romania. Tot aici au fost aclimatizate pentru prima data in Romania specii de castani si salcami.




Povestea Parcului Dendrologic Simeria incepe in 1763, pe malul stang al Muresului, cand au fost facute primele amenajari ale zavoaielor actuale din lunca Muresului, in stil englezesc. Parcul dendrologic a apartinut familiilor nobiliare maghiare din Transilvania, ultima fiind familia Ocskay. Din 1949, parcul intra in posesia statului roman si este transformat in statiune de cercetare. Ulterior, Arboretumul Simeria este declarat monument al naturii si arie protejata.

De ce sa vizitezi Arboretumul Simeria

Arboretumul Simeria este un monument al naturii unic in Europa, cu o valoare naturala inestimabila. Aici se afla cea mai valoroasa colectie de plante lemnoase exotice din Romania. Odata ajuns in parcul dendrologic, lasa-te purtat de miresmele primaverii si culorile florilor pe carari care serpuiesc printr-un cadru natural neasemuit de frumos.





Parcul este amenajat in terase si este impartit in mai multe zone. Aloca-ti cel putin trei ore ca sa poti explora fiecare colt al acestei minunatii a naturii. Pasii te vor purta prin locuri umbroase, strajuite de copaci seculari, pentru ca mai apoi sa te duca spre luminisuri si poienite pline de flori, unde soarele iti va mangaia pleoapele.


Vei fi surprins de zona lacurilor si a helesteelor unde iti vor zambi nuferii si vei putea admira pestii jucausi. Aleile si potecile vor serpui spre lunca Muresului si, fara sa-ti dai seama, te vei trezi pe malul acestui rau. Diversitatea peisagistica a Arboretumului Simeria este spectaculoasa. In Parcul Dendrologic Simeria pot fi admirate peste 2160 de specii de plante si arbori rari.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.