Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
01:41
  Paris - Moulin Rouge show and dinner
1.768 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Doi vagabonzi la Moulin Rouge (Italia 1964) 74 minute
1.027 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Pasiune si prejudecata (SUA 2001) Drama / 90 minute
1.739 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  The Brothers (SUA 2001) Comedie,Drama
1.895 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Wit (SUA 2001) Drama cu Emma Thompson
2.363 vizite - 0 comentarii
adaugat de orly
 
  Lantana (SUA 2001) Drama,Thriller
1.880 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Viata noastra de acum (UK 2001) Film BBC /
2.776 vizite - 0 comentarii
adaugat de sahia
 
  La Cienaga (2001) Comedie,Drama
2.063 vizite - 0 comentarii
adaugat de orly
 
  Dincolo de Ceruri (SUA 2001) Drama,Aventuri / 104 min HD
3.234 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  The Woodcarver (SUA 2012) Drama
2.904 vizite - 0 comentarii
adaugat de ionut
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Moulin Rouge! (SUA 2001) Drama

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.05.2016  Adauga la favorite 367 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.6
   
 
Moulin Rouge! (2001)
IMDB: 7.6
Regia
Baz Luhmann


Moulin Rouge incepe ca un spectacol. Cadrul este filmat din punctual de vedere al unui spectator intr-o sala de teatru. Un dirijor excentric da tonul orchestrei sale, iar cortina rosie se ridica dezvaluind numele companiei 20th Century Fox si secventa de introducere. Pelicula este de proasta calitate, imaginea tremurand si patata il duce pe cel ce vizioneaza in Parisul anului 1900. Pe parcursul secventei, se proiecteaza in fundal umbra unei marionete dansand can-can, ovationata de barbati care isi fac simtita prezenta la picioarele acesteia prin jobenuri saltarete.

Incipitul este prezentat in linii mari, ca o vedere in care sunt surprinse 5 elemente esentiale: Toulouse imbracat pentru „Spectacular, spectacular", palele luminate de la Moulin Rouge, hotelul „L’amour", Turnul Eiffel si personajul principal, Christian. Orasul este o metafora a Universului, care se invarte in jurul povestii de dragoste dintre un poet, Christian, si a unei curtezane, Satine. In continuare, filmarea este facuta din perspectiva aeriana, de la cadru general (orasul vazut din nori) la particular (suburbia Parisului). In prima faza este infatisata realitatea care se potriveste cu viziunea tatalui. Camera parcurge strazile intunecate ale Parisului construite din carton, pictate si animate prin intermediul efectelor vizuale, oprindu-se pe stereotipurile umane care il definesc ca un oras al pacatului: un preot, prostituate, drogati si poetul distrus de esecul in dragoste. Imaginea Parisului a fost realizata pe baza unui set de colaje, creandu-se astfel o macheta digitala.

Dualitatea lumilor lui Christian este redata de culori, in scena in care acesta se asaza in fata masinii de scris si cuprins de frenezia inspiratiei incepe sa isi scrie piesa vietii. Accentul cade pe cadre mobile in ritmul dactilografierii litera cu litera pentru a arata intensitatea momentului. Aceasta actiune este si un refren vizual, care il surprinde singur, in secvente de reactie, degradat de durere, cazut in patima alcoolului si furios. Stand la masa, doua surse de lumina ii contureaza fata. Una este cea din exterior – albastruie(dreapta) si cea din interior – rosiatica(stanga). Rosul este o culoare simbolica pentru feminitate. Reprezinta caldura, pasiune, erotism, putere. Este o culoare stridenta, ceea ce ii da o nota de agresivitate si curaj. Acest fapt este valabil si pentru scenele din film in care predomina. Albastrul este o culoare rece care apartine masculinului si simbolizeaza calm, singuratate, tristete. Ca o imagine cliseizata, lumina atmosferica din timpul noptii este albastra in concordanta cu trairile depresive ale scriitorului. In timp ce apasa tastele masinii, cuvintele sale prind viata. Orasul e gri si intunecat, dar interiorul Moulin Rouge-ului este plin de viata si culoare. Costumele reflecta personalitatea dansatoarelor. Toate acestea sunt diferite si construite pe principiile rochiilor acelor locuri si timpuri, exceptandu-se ciorapii de lana, care ar fi luat din feminitate. Garderoba a fost constituita din 400 de costume. Toulouse-Lautrec a fost sursa de inspiratie asupra culorilor folosite. In picturile sale extravagante predomina oranj, rosu, roz, negru si alb.

Pentru a reda excentricitatea dansatoarelor s-au utilizat 84 de peruci: roscat intens, portocaliu, blond auriu si negru albastrui. Imaginile sunt derulate cu incetinitorul, pentru a surprinde reactiile celor din bordel. Machiaje stridente, rochii colorate cu randuri intregi de volane, reactii vulgare, gesturi indecente. Filmarea devine circulara cand se revine in prezent pentru a da o stare de ameteala si se opreste asupra lui Christian. Cadrul se ridica din animatul Moulin Rouge, deruland imaginile pana se ajunge deasupra Parisului din toiul noptii. Orasul capata alta culoare, fiind prezentat in maniera naiva si idealista a unui tanar boem. Camera de filmat reia, pornind din gara Montmartre, elementele vietii de suburbie pariziana, dar cu diferente: orasul civilizat, preotul (intruchipat de tata), prostituatele dispar, iar drogatii au fost inlocuiti de muzicieni – copiii revolutiei.

Scena in care novicele intra in anturajul lui Toulouse, este o scena cu o compozitie complexa. Sunt folosite unghiuri inalte pentru a reda momentul din perspective diferite, fie a lui Christian, fie a lui Lautrec; unghi opus unghiului in timpul conversatiilor pentru a diferentia nou venitul de restul grupului; unghiuri complementare, toate din camere fixe. Lumina in principiu este naturala, dar se simt si surse artificiale dupa cum pica umbra pe personaje. Actiunea are loc intr-o camera de hotel ieftina si in paragina. Actorul argentinian cade prin tavan in camera tanarului. Este mizerie, dezordine, bucati din decoruri, instrumente muzicale, materiale textile – tot ce este necesar pentru a construi recuzita unui spectacol mic. Vestimentatia actorilor este caraghioasa si colorata. O imagine simetrica este cea in care Toulouse ii joaca o festa lui Satine. Pe de o parte este Christian cu echipa lui de artisti boemi, iar pe cealalta este Ziddler cu Ducele si garda sa de corp. Aici fiind un alt cliseu – personajul negativ, intruchipat de Duce, are ca ajutor un tip mare si musculos. Acelasi decor de catifea rosie cu ciucuri aurii, oglinda cu rama sculptata si mese, doar personajele difera. Satine este o frumoasa curtezana, roscata, cu ochi albastri, sustinuta de Zidler in ascensiunea ei. Acest lucru este remarcat printr-o garderoba pretentioasa, din materiale scumpe si diverse, in culori intense. Predomina rosu si negru pentru a scoate in evidenta feminitatea si erotismul. Are propriul ei apartament intr-o constructie personalizata – un elefant. La constituirea acelui elefant s-a folosit papier mache si este inalt cat 3 etaje. In capul sau este camera rosie, o camera tapitata cu catifea rosie deoarece intr-o astefl de incapere in care aceastea culoare este sporadic folosita oamenii tind sa piarda notiunea timpului, plina de pernute si obiecte pentru decor inutile, cu scopul de a reda opulenta, cu influente exotice, orientale.

Numele sau de scena este Diamantul Stralucitor, iar cand isi face aparitia pe scena o face intr-un mod grandios. Pentru a a atrage atentia, de sus cad confetti argintii, iar o multitudine de fete masculine ridica privirea la unison. Satine are pielea sidefata si este imbracata intr-un costum cu strasuri si coboara intr-un leagan. O alta imagine simetrica se formeaza incadrandu-i pe Duce si Christian, spate in spate, despartiti de un perete. Aceasta intrare spectaculoasa este filmata din unghiuri diferite pentru a surprinde fiecare miscare si reactie - unghiuri superioare, inferioare, laterale, surprinse de camere fixe, mobile, in filmari circulare sau cu zoom. Farmecul aparte al acestei curtezane este redat in scena in care este ridicata si sustinuta de mainile tuturor barbatilor din Moulin Rouge, care se invarteau in jurul acesteia parca hipnotizati. Contrastul dintre costumul stralucitor al lui Satine si multitudinea de jobenuri negre este de un mare impact vizual redand puterea ascunsa intr-un bordel a femeii asupra barbatului. De dragul spectacolului, eroina isi schimba vestimentatia cu un superb costum batut cu diamante si randuri de pene subtiri in degrade de la roz pal la alb. Pentru a-l impresiona pe investitorul ei, alege sa imbrace o rochie de un rosu aprins a carei corset bine strans ii va contura silueta de clepsidra si manusi lungi, negre. Parul si-l va aranja in coc. In camera rosie va fi senzuala, o ispita, si poarta o lenjerie neagra formata din corset cu jartiere si un capot transparent ce aluneca pe formele ei divine in timp ce paseste ca o felina. Cand sta in casa are haine lejere, vaporoase, din matase, crem – ca si cum ar fi dat masca de scena jos si a iesit la iveala o femeie romantica. Pentru orice aparitie din timpul repetitiilor, rochiile sale sunt rigide si toate sunt rosu cu negru sau visinii. Toate aceste accente si contraste ii dezvaluie personalitatea pasionala si puternica.

O actiune cliseizata este tusea care devine un simbol al unei boli incurabile. Satine scuipa si sange in momentul in care tuseste, ceea ce e un semn de boala avansata si ii grabeste moartea. Cu cat se apropie de pasul final, garderoba ei devine neagra si inexpresiva. O scena filmata cu o camera mobila si circular este cea in care Satine fuge de la Duce si se refugiaza in bratele lui Christian. Este exprimata in acest fel tensiunea, drama si poate fi interpretata ca o metafora pentru expresia „lucrurile au luat alta intorsatura". Dar „the show must go on", iar Spectacular Spectacular este pus in scena noului cabaret transformat in teatru cu pretul lui Satine. Regizat haotic, cu influente orientale, o multitudine de costume, decoruri, opulenta inutila, piesa are un final surprinzator. Christian, ca si la inceputul filmului, preia rolul argentinianului intrand in contact cu frumoasa curtezana. Istoria de repeta, dar pune si punctul aici, eroina murind in bratele scriitoului. Scena realizata complex din toate punctele de vedere, inclusiv cea a personajelor, dioramelor, cadrelor, luminilor si unghiurilor de filmare.

Un kitsch, o arta a uratului, un film extraordinar cu co calitate a tuturor aspectelor vizuale. Simularea filmarilor tremurate, crearea unui Paris digital, excentricitatea costumelor, amploarea decorurilor, talentul actorilor, toate acestea fac reteta unui film de Oscar

Distributia

Nicole Kidman ca Satine
Ewan McGregor ca Christian
Jim Broadbent ca Harold Zidler
Richard Roxburgh ca Ducele de Monroth
John Leguizamo ca Henri de Toulouse-Lautrec
Jacek Koman ca argentinean narcoleptic
Caroline O'Connor ca Nini Legs-in-the-Air
Garry McDonald ca Doctorul
Keith Robinson ca Le Petomane
Natalie Mendoza ca China Doll
David Wenham ca Audrey
Kiruna Stamell ca La Petite Princesse
Kylie Minogue ca Zana verde


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.