Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Geronimo (SUA 1962) - Western
3.983 vizite - 0 comentarii
adaugat de lazar
 
  Copying Beethoven (SUA 2006) Biografic,Drama /
2.156 vizite - 0 comentarii
adaugat de nicol
 
  Veronica Guerin (SUA 2003) Biografic
1.352 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Faimoasa Bettie Page (SUA 2005) Biografic,Drama 90 min
2.456 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Dovada vie (SUA 2008) Drama,Biografic
3.937 vizite - 0 comentarii
adaugat de alin
 
  Familia lui Nicky (Slovacia 2011) Biografic,Drama
1.768 vizite - 0 comentarii
adaugat de alecu
 
  Semnul dezlantuirii (SUA 2004) / Subtit RO
4.742 vizite - 0 comentarii
adaugat de Gigi
 
  Ciprian Porumbescu (Romania 1972) Biografic
2.702 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Du-ma acasa (SUA 2004) Drama
708 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Guiana 1838 (SUA 2004) Drama,Istorie
1.403 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Aviatorul (SUA 2004)Biografic

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.04.2016  Adauga la favorite 764 vizualizari

Nota film: 4 / 5 (1 vot )
Nota IMDB: 7.5
   
 
The Aviator (2004)
Nota IMDB: 7.5
Regia
Martin Scorsese
Una dintre cele mai impunatoare figuri ale secolului 20, Howard Huges a fost un inovator remarcabil, un industrias cu simtul realitatii, un producator de filme plin de farmec, intruchiparea americanului care stie sa-si asume riscuri dar, mai presus de orice, el s-a considerat un aviator. Prin AVIATORUL, regizorul Martin Scorsese a tesut firul povestii in jurul celei mai prolifice etape din viata lui Hughes: perioada cuprinsa intre jumatatea anilor '20 si pana in anii '40 cand cutezanta si pasiunea pentru zbor i-au canalizat eforturile atat catre aviatie, cat si catre film, incepandu-si pionieratul. O vreme a marilor inovatii, a povestilor de dragoste tumultuoase si a luptelor salbatice; acesta a fost si momentul cand inaltatoarele ambitii ale lui Hughes au cunoscut pretul care trebuie platit pentru faima, succes si propria obsesie pentru perfectionism.
Pentru a realiza acest film, despre omul fascinat de tehnologie si manat de aspiratii spre viitor, Martin Scorsese s-a folosit de inovatii cinematografice care i-au permis sa recompuna realitatea lumii lui Hughes.

Imbinand tehnologia digitala cu tehnicile clasice pentru lumini, costume, design si folosind miniaturi din anii '20, '30 si '40, Scorsese si echipa s-au straduit sa faca in asa fel incat filmul AVIATORUL sa prezinte publicului felul cum ar fi aratat pelicula, trasa in banda Tehnicolor cu 2 si 3 fasii, in culmea gloriei pe vremea lui Hughes. Drept rezultat, gustul estetic modern al lui Scorsese a adus la lumina trecutul acestui american, facandu-l sa para viu.

Leonardo DiCaprio il interpreteaza pe Howard Hughes, cel care, de-abia iesit din anii adolescentei, ia decizia neconformista de a cheltui averea mostenita din mica firma a tatalui sau, pentru a realiza un film de factura epica, redand o lupta aeriana din timpul primului razboi mondial, «Hell's Angels». Contrar sistemului de la Hollywood, ca producator independent, Hughes a decis sa faca eu un film diferit de toate celelalte, realizand figuri de inalt pilotaj, proiectand avioane speciale, ceea ce a dus la inregistrarea celui mai exorbitant buget din istoria filmului. «Hell's Angels» l-a propulsat pe baiatul inca naiv, Howard Hughes, dincolo de sansa, in celebritate.

Dupa ce a fondat Hughes Aircraft Company si a doborat cu curaj cateva recorduri de viteza, Hughes a devenit cel mai renumit aviator american de la Charles Lindbergh, o figura mitica plina de entuziasm, cu o aura de emotivitate, mister si fascinatie. In anii 1930, Hughes a luat un avion de linie al companiei TWA si si-a inceput eforturile pentru ca America sa treaca la perioada avioanelor cu reactie - in care sens a dezvoltat planuri indraznete pentru construirea celui mai mare avion din lume, aparatul de zbor cunoscut sub numele de Hercules. Desi un barbat respectat pentru avere, pentru temerara lui stralucire, inclinatia romantica spre amuzament si aspiratia de a privi mereu spre viitor, el nu a scapat de temerile sale personale, indiferent cat de repede si cat de sus a zburat.

AVIATORUL exploreaza nu numai realizarile, ci atinge si viata emotionala a lui Howard Hughes, inclusiv aventurile sale amoroase cu doua figuri legendare de la Hollywood: eleganta americanca Katharine Hebburn (CATE BLANCHETT) si luminoasa frumusete a ecranului Ava Gardner (KATE BECKINSALE); cat si apriga competitie dintre Hughes si seful companiei Pan American, vizionarul Juan Trippe (ALEC BALDWIN); relatia sa indelungata cu mana sa dreapta Noah Dietrich (JOHN C.REILLY); conflictul sau public cu senatorul Owen Brewster (ALAN ALDA); si devastatorul accident aviatic si fobiile sale care l-au facut ca, in final, sa se izoleze de lume.

Pentru a recrea viata si perioada in care a trait Hughes, lui Martin Scorsese i-a fost alaturi Academy Award, prin atragerea directorului de fotografie Robert Richardson ("JFK", "Casino"); designerul de productie Dante Feretti (a sasea oara nominalizat la Oscar, care a colaborat cu Scorsese la cinci filme, inclusiv «Gangs of New York»); castigatorul Oscarului pentru costume, designerul Sandy Powell («Gangs of New York»; si producatorul Thelma Schoonmaker, colaboratoare timp indelungat a lui Scorsese, care a realizat toate filmele lui, incepand cu «Raging Bull», pentru care a castigat un Oscar.
Distributie
Leonardo DiCaprio,
Cate Blanchett
Jude Law
Willem Dafoe
Gwen Stefani


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.