Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Portugalia
1.416 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aveiro Portugalia
34 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Funchal Madeira -Portugalia
1.150 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coimbra Portugalia
38 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Barcelos-Portugalia
454 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Abrantes (Portugalia)
1.548 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cafe Majestic din Porto, Portugalia
746 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piodao-Portugalia
448 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelo Branco-Portugalia
205 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  L’And Vineyards – Alentejo, Portugalia
669 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Vizitind Portugalia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.04.2016  Adauga la favorite 479 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Portugalia, tara cu o traditie bogata in domeniul calatoriilor pe mare si al descoperirilor geografice, este situata in Peninsula Iberica si are iesire la Oceanul Atlantic. Istoria tarii si-a pus amprenta asupra culturii sale, influentele maure si orientale asupra arhitecturii si artei fiind evidente.

De-a lungul ultimilor 3000 de ani, teritoriul portughez a stat marturie trecerii a numeroase civilizatii. Fenicienii, grecii, celtii, cartaginezii, romanii si arabii au avut un puternic impact cultural. In secolul al XV-lea, cutezatorii exploratori portughezi, condusi de Vasco da Gama, au descoperit noi teritorii, care au permis extinderea imperiului peste mari. Universitatea din Coimbra, creata in 1290, este una din cele mai vechi universitati ale Europei.

Presedintele, ales pentru un mandat de cinci ani prin sufragiu universal, are puteri limitate. Parlamentul are 230 de membri cu un mandat de patru ani.

Patrimoniul cultural a fost imbogatit prin contributia a numerosi artisti portughezi, printre care poetii Luis de Camões si Fernando Pessoa. In domeniul sportului, talentul fotbalistului Cristiano Ronaldo se bucura de un renume mondial.

Festivitati dedicate celor trei sfinti cunoscuti sub numele de „ Santos Populares " (sfintii populari) au loc in toata Portugalia in cursul lunii iunie a fiecarui an. Caracterizate prin manifestari de dans si muzica populara, aceste festivitati se remarca mai ales prin fado – gen muzical traditional melancolic.

Fiecare regiune a Portugaliei are propriile mancaruri traditionale, preparate de obicei din carne si fructe de mare. Bucataria portugheza este faimoasa si prin cele o suta de moduri in care poate fi gatit codul.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.