Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Hipodromul din Bucuresti - Bucuresti stict secret
1.208 vizite - 0 comentarii
adaugat de hannah
 
  6. Povestea Indiei - un uimitor documentar BBC
4.227 vizite - 0 comentarii
adaugat de charles
 
  5. Povestea Indiei - un uimitor documentar BBC
2.540 vizite - 0 comentarii
adaugat de charles
 
  2. Povestea Indiei - un uimitor documentar BBC
2.371 vizite - 0 comentarii
adaugat de charles
 
  3. Povestea Indiei - un uimitor documentar BBC
2.201 vizite - 0 comentarii
adaugat de charles
 
  4. Povestea Indiei - un uimitor documentar BBC
2.073 vizite - 0 comentarii
adaugat de charles
 
01:12
  Bucurestiul iubit, dar comunist
1.906 vizite - 0 comentarii
adaugat de lavinia
 
  Carlos "Sacalul" - Bucuresti,strict secret
1.263 vizite - 0 comentarii
adaugat de hannah
 
  Venirea minerilor la Bucuresti - Dupa 20 de ani
1.234 vizite - 0 comentarii
adaugat de orly
 
  Executia lui Ion Antonescu Bucuresti,strict secret
1.407 vizite - 0 comentarii
adaugat de hannah
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Povestea Arcului de Triumf din Bucuresti

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.03.2016  Adauga la favorite 1.207 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Stiati ca inaintea lui au mai fost inca cinci in Capitala?

Construit in 1918 din materiale care nu rezistau nici macar in fata ploilor, Arcul a fost ridicat din lemn acoperit cu ipsos dupa patru ani. Actualul monument a fost inaugurat abia in 1936.

Una dintre constructiile emblematice ale Bucurestiului, Arcul de Triumf a trait mai multe „vieti“ pana sa ajunga la actuala sa forma. Ridicat pentru a celebra participarea Romaniei la Primul Razboi Mondial de partea Aliatilor si Marea Unire, monumentul are o inaltime de 27 de metri si a fost inspirat de arhitectul Petre Antonescu dupa modelul celebrului monument din Paris. „Adevaratul Arc“ se dorea din 1922 In Capitala au mai fost construite si alte arcuri de triumf, insa aceste nu au avut viata lunga. Putini stiu, insa, ca imediat dupa terminarea razboiului a fost ridicat un Arc din materiale atat de proaste incat el nu a rezistat nici macar in fata ploilor. Atunci s-a ridicarea unei constructii monumentale cu caracter permanent. In 1922, in timpul mandatului primarului orasului de la acea vreme, Matei Gheorghe Corbescu, la Bucuresti autoritatile au organizat o fastuasa parada in cinstea Marii Uniri. Primarul a propus sa fie ridicat un Arc de Triumf provizoriu, din lemn, pana cand se vor gasi suficiente finante pentru construirea unuia impunator, din materiale de calitate. Matei Corbescu a fost criticat de opinia public pentru initiativa sa, chiar si compozitorul George Enescu l-a intrebat intr-una dintre scrisori: ,,Dar adevaratul Arc de Triumf, pe cand?". Rusinea „Micului Paris“

In acelasi an, in contextul incoronarii Regelui Ferdinand I si a Reginei Maria ca suverani ai Romaniei Mari, comisia pentru organizarea serbarii a stabilit construirea unui veritabil Arc de Triumf, apeland la experienta si maiestria arhitectului Petre Antonescu. Din cauza timpului extrem de scurt, doar scheletul momumentului a fost turnat in beton armat, iar basoreliefurile exterioare, un fel de carte de vizita a constructiei, au fost sculptate in ipsos. „Greseala a cauzat degradari progresive ale aspectului extern, arcul ajungand o zdreanta in anii 1930“, a declarat istoricul Dan Falcan. Monumentul era considerat o rusine pentru imaginea „Micului Paris“ in perioada interbelica.

Inaugurat acum 75 de ani Intre 1935 si 1936 au fost depuse eforturi considerabile pentru construirea si definitivarea marii lucrari arhitecturale, atat de importanta pentru prestigiul Bucurestiului si al intregii tari. Monumentul a fost construit din granit de Deva, in stil clasic, dupa modelul Arcului de Triumf din Paris, iar inaugurarea a avut loc la 1 decembrie 1936. Cei doi stalpii pe care se sprijina arcada au scari interioare, care conduc catre terasa monumentului. Arcul de Triumf gazduieste un mic muzeu care poate fi vizitat doar cu anumite ocazii speciale si este compus din patru expozitii permanente: „Marele Razboi al Reintregirii Neamului“, „Heraldica Marilor Familii Boieresti“, „Arcul de Triumf in Imagini“ si „Marea Unire de la 1918“.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.