Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  ."Casanova" de Federico Fellini | Papusa mecanica
1.428 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
  Intervista (Italia 1987) Federico Fellini /Drama
1.140 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Luci del varieta (Italia 1950) Federico Fellini
1.986 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Alberto Sordi - Seicul Alb (1952) / Comedie
2.506 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  "Casanova" de Federico Fellini | Marele seducator |
1.253 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
  Casanova de Federico Fellini - | Annamaria si vindecarea
1.176 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
  IL CASANOVA di Federico Fellini - 1976
1.295 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
  IL CASANOVA di Federico Fellini - 1976
1.190 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
  "Casanova" de Federico Fellini | Alcovul miscator |
1.204 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
  "Casanova" de Federico Fellini | La Londra |
1.097 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

La dolce vita (Italia 1960) de Federico Fellini

 
 
 
 
 
Adaugat de sirena 25.03.2016  Adauga la favorite 791 vizualizari

Nota film: 4 / 5 (1 vot )
Nota IMDB: 8.1
   
 
La dolce vita (1960)

Nota IMDB: 8.1
***** Un premiu si 3 nominalizari Oscar, o nominalizare BAFTA, un premiu Cannes

Regia:Federico Fellini
Cu:Marcello Mastroianni, Anita Ekberg
Gen film:Drama

In La dolce vita viata ne este infatisata cu obiectivitate, cu partile sale urate, cu ororile sale, dar si cu frumusetea sa. Trebuie sa invatam sa vedem partile bune, sa vedem frumusetea ascunsa a lucrurilor, asa cum o vad adesea copiii. Salvarea se afla in miezul celei mai mari absurditati; in toata aceasta amaraciune a noastra trebuie sa gasim si o picatura de miere. Jean-Louis Langier - 1960 (Cahiers du Cinema).

Itinerarul unui ziarist care practica o gazetarie-pistol prin diverse cercuri ale societatii italiene, traind frenetic, fara ragaz pentru reculegere. Intre un minut de dragoste si altul de deznadejde, vaneaza o vedeta americana si exploreaza un miracol, distras uneori de "maruntele sale probleme personale": tentativa de sinucidere a Emmei sau vizita tatalui caruia ii arunca in brate o cocota. Dupa ce si-a abandonat ambitiile de literat, isi ingroapa, treptat, si credinta in orice altceva, fie si in efemerul 'dulcei vieti' a aristocratiei romane. In final, nu-i mai raman decat imaginea unui monstru marin si privirea pierduta a unei tinere din lumea celor care inca vietuiesc cu adevarat. Fellini le-a promis producatorilor "o istorie vesela despre distractii", dar le-a livrat-o sub forma unor cumplite cosmaruri, disparitie a unei civilizatii jertfite placerilor efemer si sarcastica aventura a mitului modern a vedetei. Desi filmul a fost incriminat ca 'imoral' de catre Oficiul Catolic, indaratul exuberantei sale ghicesti descarcarea, convulsia subordonata ultimului ritm la moda, nefericirea inabusita cu distinctie. In scurtele lor ragazuri, personajele care nu latra la Luna ca rasfatata vedeta, incearca, precum Steiner, sa evadeze in eternitatea sanscritei sau in linistea caminului, iar pentru Marcello, alergatura cotidiana echivaleaza cu doza de morfina. Secv. rapel: Christul plimbat cu elicopterul deasupra Romei, insolenta regizare a 'Miracolului', dialogul prefabricat de la conferinta de presa, flirtul cu Sylvia, sindrofia de la Steiner cu deznodamant macabru, orgia finala in palatul unui parvenit si cate altele. (Dictionar universal de filme, 2002)

Contine amanunte despre actiunea filmului

"La dolce vita" este una dintre cele mai puternice si profunde pelicule regizate de Federico Fellini. Naratiunea prezinta o serie de evenimente din viata unui jurnalist interpretat magistral de Marcello Mastroianni, care isi exploreaza nereusitele profesionale si amoroase, fiind in final o reflectie asupra sensului vietii, usor de gasit sau dimpotriva inaccesibil. Actiunea se desfasoara in Roma anilor '50, unde personajul lui Mastroianni se ocupa cu partea de senzational a stirilor: vedete de film, viziuni religioase, aristocratia decadenta.

Talentul regizoral se manifesta in permanenta. Secventa de inceput este pur si simplu magistrala: un elicopter survoleaza Roma, deasupra unei statui a lui Iisus, peste ruinele Coloseumului, deasupra unui grup de femei care fac plaja pe marginea unei piscine, deasupra unei catedrale. Inainte ca un singur cuvant din dialogul bogat sa fie rostit, Fellini prezinta deja o lume in care valorile religioase ale Bisericii Catolice, reminescentele pagane ale vechii Rome, viata contemporana si dificultatile de comunicare si exprimare se imbina intr-un tot dizarmonic si totusi fascinant. Marcello locuieste impreuna cu Emma, o femeie care il iubeste si doreste o casatorie traditionala, dar in acelasi timp este posesiva si acaparatoare, incapabila de a intelege cautarea lui pentru sensuri si simboluri intr-o existenta pe care ea o vede ca bidimensionala si clara.

Pe parcursul naratiunii Marcello intalneste si alte personaje feminine fascinante: Anouk Aimee joca rolul unei iubite, frumoasa, Anita Ekberg este o vedeta americana de film, cel putin la fel de frumoasa si atragatoare intr-un fel simplu. Marcello se intalneste si cu o tanara care lucreaza la un restaurant aflat langa plaja, fiind cucerit de simplitatea si naturaletea acestuia. La finalul filmului cei doi se reintalnesc pe plaja, separati fizic de valuri, despartiti emotional de cinismul sau, acum depasit, dar si de inocenta pe care ea a reusit sa o pastreze.
Fellini confera si o dimensiune religioasa personajului principal, atunci cand Marcello scrie mai multe materiale despre inexplicabila aparitie a Fecioarei Maria, relatata de doi copii. Relatia lui Marcello cu tatal sau este prezentata intr-o maniera dulce-amaruie.

Integrarea sau dimpotriva respingerea intelectualului in viata mondena este reprezentata de scenele unei petreceri organizate de unul dintre prietenii ziaristului, Steiner, unde se aduna artisti, vedete, poeti, filosofi. Marcello are aici ocazia de a-i ridiculiza pe pretinsii intelectuali, dar petrecerea ii ofera si ocazia unui monolog memorabil.

Ca si Marcello, nici Steiner nu este cu adevarat fericit, desi are o familie iubitoare, bani, succes, prieteni. Cu toate acestea ceva lipseste, ceva nu este asa cum ar trebui sa fie, se simte nevoia unei schimbari. Aceasta metafora cinematografica este specifica pentru epoca in care a fost realizata pelicula. Conflictul Est-Vest, Razboiul Rece a carui prezenta se facea simtita in permanenta, amenintarea nerostita a unui pericol nuclear, erau teme abordate atat in existenta cotidiana cat si in arta. In final este vorba despre o meditatie asupra vietii, artei si iubirii.

Distributie:

Marcello Mastroianni ...
Marcello Rubini
Anita Ekberg ...
Sylvia
Anouk Aimee ...
Maddalena (as Anouk Aimee)
Yvonne Furneaux ...
Emma
Magali Noel ...
Fanny (as Magali Noel)
Alain Cuny ...
Steiner
Annibale Ninchi ...
Il padre di Marcello
Walter Santesso ...
Paparazzo
Lex Barker ...
Robert - marito di Sylvia
Jacques Sernas ...
Il divo
Nadia Gray ...
Nadia
Valeria Ciangottini ...
Paola
Riccardo Garrone ...
Riccardo
Ida Galli Ida Galli ...
Debuttante dell'anno
Audrey McDonald ...
Jane (as Audey McDonald)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.