Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Depozitarea corecta a alimentelor -
527 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manechiuira -sa o facem acasa
1.354 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru o ventilatie corecta intr-o casa sau ap.
676 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ventilatie corecta intr-o casa sau apartament
546 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Utilizarea corecta a ciorapului medicinal
354 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Exercitii de slabit acasa
1.421 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa folosesti o furculita?
3.833 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Intretinerea corecta a vaselor din fonta
274 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne facem pedichiura cu semi, acasa!
575 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ANTRENAMENT FULL BODY // Acasa, fara echipament
471 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Depozitarea corecta a medicamentelor acasa

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.03.2016  Adauga la favorite 836 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Depozitarea corecta a medicamentelor se face in ambalajul original

Aceasta recomandare este cu atat mai importanta cu cat, de cele mai multe ori, sunt cumparate doar cateva medicamente si nu o cutie intreaga. Tratarea unei anumite afectiuni cu un medicament necorespunzator poate avea efecte adverse grave, de aceea este indicat sa fie pastrata nu numai cutia originala, dar si prospectul medicamentelor. Este de asemenea indicat ca prospectul sa fie consultat de catre pacient inainte de inceperea oricarui tratament.

Pastreaza medicamentele intr-un loc intunecos si racoros

Dulapul din baie sau cel din bucatarie nu ofera cele mai bune conditii de pastrare. Medicamentele sunt testate in anumite conditii si eficienta lor este maxima daca aceste conditii sunt respectate ulterior. Medicamentele trebuie pastrate intr-un mediu intunecos, ferit de caldura sau de umezeala. Aceste indicatii sunt mentionate pe fiecare prospect sau cutie de ambalaje si totusi, de cele mai multe ori, sunt ignorate – ceea ce afecteaza in timp proprietatile medicamentului.

Acorda mare atentie termenului de valabilitate

Perioada de valabilitate a medicamentelor este destul de mare, tocmai de aceea tendinta pacientului este de a nu acorda atentie acestui aspect. Un medicament expirat poate fi daunator organismului, cu atat mai mult daca nu a fost depozitat in conditiile corespunzatoare. In cel mai bun caz, acesta va avea o eficacitate scazuta, dar in cel mai rau caz poate starni reactii adverse grave ale organismului. Este indicat ca periodic sa fie consultat termenul de valabilitate al medicamentelor. Pentru mai multa siguranta e bine sa nu pastrati mai mult de 1 an un medicament in casa, daca tineti sa respectati depozitarea corecta a medicamentelor.

Tine cutia de medicamente departe de copii

Organismul copiilor nu este suficient de matur pentru a absorbi medicamentele si a le elimina in aceleasi conditii ca un adult. De aceea, orice medicament pe care cel mic il consuma poate avea consecinta grave asupra sanatatii lui. Cutia cu medicamente trebuie pastrata intr-un dulap la inaltime, iar accesul la ea sa nu se faca niciodata in prezenta celui mic.

Mare atentie la medicamentele eliberate pe baza prescriptiei medicale!

Medicamentele eliberate pe baza de prescriptie medicala trebuie administrate sub supervizarea medicului, intrucat pot avea indicatii foarte precise privind interactiunea cu alte tratamente sau contraindicatii pentru alte afectiuni. Cel mai bine este sa aruncam aceste medicamente la incheierea tratamentului, ca sa aliminam tentatia de a le folosi ulterior, fara a consulta medicul inainte.

Nu in ultimul rand, aveti grija la automedicatie: “Nu luati medicamente decat la recomandarea medicului si decat pentru perioada recomandata. Nu recomandati medicamente altor persoane si nu imprumutati din dulapiorul dvs de acasa. Daca prezentati aceleasi simptome pe care le-ati avut in trecut, nu va administrati din medicamentele ramase de atunci. Va recomandam sa mergeti la medic pentru o noua recomandare", precizeaza Cristian Lutan – ARPIM. Nu toate medicamentele au nevoie sa stea in frigider, dar sunt cateva pentru care chiar exista o indicatie in acest sens: vaccinurile, unele solutii preparate in farmacie pentru copii, unele antibiotice, insulina sau unele siropuri.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.