Coada-racului, coada-soricelului si talpa-gastei contin substante care regleaza secretiile hormonale, ceea ce previne diminuarea densitatii osoase. Le poti folosi in mai multe forme, ca plante proaspete, ceai sau tincturi.
Surse importante de calciu
Calciul se asimileaza cel mai bine din dieta, nu din suplimente alimentare. Talpa-gastei este o excelenta sursa. Daca o poti gasi in cantitati mai mari, prepar-o la aburi, ca pe spanac. Iti va intari oasele, reducand riscul de a face osteoporoza. Un alt furnizor binecunoscut de calciu il constituie produsele lactate, dar si sardinele, smochinele, broccoli, varza si ceapa verde.
Minerale care protejeaza oasele
Coada-calului contine siliciu, care protejeaza oasele de pierderea de calciu. Poti face un decoct dintr-o lingurita de planta la o cana cu apa. Se beau doua-trei cani pe zi. O alta sursa importanta de siliciu este berea. Trebuie doar sa o consumi cu moderatie. Primavara, delecteaza-te cu salata din frunze de papadie. Asigura-te doar ca ai cules planta dintr-un loc curat, unde nu au acces animalele si unde nu se stropeste cu ierbicide. Contine cantitati importante de bor, mineral care creste densitatea oaselor.
Terapie hormonala cu ajutorul plantelor
Estrogenul care se pierde in perioada menopauzei poate fi inlocuit cu trifoi rosu. Aceasta planta contine substante care stimuleaza productia de estrogen. Se face o infuzie dintr-o lingura de planta la o cana cu apa, din care se beau doua-trei cani pe zi. Astfel, poti preveni instalarea precoce a menopauzei si reduci riscul pierderii de calciu din aceasta perioada.
► COCTEIL CU SANATATE
Incepe ziua cu un cocteil facut la blender in care ai pus talpa-gastei, coada-calului, frunze de papadie si lucerna. Pentru un gust mai bun, poti adauga o banana sau o mana de afine. Amesteca totul cu sucul natural preferat pentru a-l indulci. Vei da oaselor tale nutrientii necesari pentru a fi puternice si osteoporoza ar putea sa fie doar o boala despre care ai auzit