Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Trucuri ingenioase pentru acasa
24 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  27 DE TRUCURI SI SFATURI UTILE PENTRU CURATENIE
663 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TRUCURI pentru poze perfecte cu telefon
391 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  96% dintre oameni NU cunosc aceste trucuri
190 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 trucuri geniale pentru cusut
463 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trucuri pentru zi de zi
52 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi de securitate pentru a ramane mereu protejat.
217 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  12 trucuri uimitoare cu umerase pentru haine
105 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  12 trucuri incredibile pe care aproape NIMENI le stie
202 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TRUCURI UTILE DE REPARATII SI PENTRU GOSPODARIE
345 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Trucuri pentru un consum mic de benzina

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.03.2016  Adauga la favorite 446 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
acestuia de mers. Trebuie mentionat faptul ca fiecare conducator auto reuseste in timp sa-si cunoasca autovehiculul, sa stie cam cat consuma si cum poate face economie. Fruntas la inregistrarea unui consum mic de benzina e jurnalistul austriac Gerhard Plattner, care a reusit sa intre in 2004 si in Cartea Recordurilor, dupa ce a castigat o competitie pe aceasta tema organizata in Romania. Expertul a marturisit la acea vreme ca performanta sa se datoreaza unor trucuri minore, pe care le poate folosi orice sofer. In primul rand, e vorba despre renuntarea la bagajele inutile din masina. „O regula de baza in sofatul economic spune ca 100 de kilograme in plus inseamna un consum suplimentar de minimum 0,7 litri la suta de kilometri. Asadar, renuntati la tot ce nu va trebuie din portbagaj", asa suna unul dintre trucurile expertului austriac. Daca ii urmati sfatul, veti pastra in buzunar cate 3-4 lei pentru fiecare o suta de kilometri parcursi. In plus, pe distante mai lungi, de 300-400 de kilometri, economiile se vor tripla!

La vale, scoateti motorul din viteza
Daca aveti drum pe la munte, e bine sa stiti ca atunci cand rulati la vale puteti scoate masina din viteza si sa luati piciorul de pe acceleratie. Veti observa ca, procedand astfel, consumul inregistrat va fi aproape 0. La fel puteti proceda si atunci cand va apropiati de semafor - scoateti masina din viteza si franati treptat. In plus, acest procedeu va va ajuta sa va si relaxati. Mai mult, Gerhard Plattner ii sfatuieste pe conducatorii auto sa opreasca motorul cat timp stau la semafor, chiar daca e vorba fie si de 15-20 de secunde. Un alt truc ar fi ca atunci cand porniti ventilatia pentru a dezaburi sau dezgheta parbrizul, care duce la un consum ridicat de combustibil, sa lasati parasolarele jos. In acest fel, aerul nu va mai circula prin toata masina, iar parbrizul va reveni mai repede la starea initiala.

Nu conduceti agresiv!
Stilul de condus agresiv este pagubos, pentru ca accelerarea rapida, viteza si franarea brusca sporesc consumul. Asadar, incercati sa mentineti viteza constanta si sa schimbati vitezele la turatiile optime. Daca procedati intocmai puteti reduce consumul cu pana la 22% pe autostrada si 5% in oras.
De asemenea, nu uitati sa verificati din cand in cand presiunea in pneuri. Potrivit unor studii realizate de americani, daca acestea sunt dezumflate, chiar si putin, creste consumul de carburant cu pana la 3 litri in plus la o suta de kilometri, din cauza efortului suplimentar pe care-l face motorul. Asta inseamna aproximativ 13-14 lei in plus. Cat despre anvelopele de iarna, alegeti-le pe cele mai inguste care se potrivesc vehiculului dumneavoastra. Atentie insa! Acestea trebuie montate numai atunci cand temperatura scade sub 7 grade Celsius, indiferent daca a nins sau nu. Tot iarna fiti atenti sa curatati zapada care se depune pe aripile rotilor, pentru ca aceasta ingreuneaza atat franarea, cat si masina.

Aerul conditionat va „rupe“ la buzunar

Evitati, pe cat posibil, folosirea aerului conditionat, deoarece acesta determina un consum ridicat de combustibil, cu circa 2% mai mare. Pentru aceasta nu parcati masina la soare si tineti geamurile deschise inainte de a va urca la volan. In ceea ce priveste incalzirea in scaune (la vehiculele care sunt dotate cu asa ceva), trebuie sa o porniti doar pentru scaunul dumneavoastra daca sunteti singuri in autoturism. Deoarece motoarele folosesc, in medie, 40% din puterea lor pentru a depasi rezistenta aerului, atunci cand vantul bate din fata e indicat sa incetiniti, iar cand sufla din spate sa accelerati.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.