Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  10 Superstitii si traditii de Anul Nou
1.194 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa tinem post intr-un mod sanatos
1.178 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ornamente de Pasti.
716 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TRADITII DIN JOIA MARE
243 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Superstitii care se respecta de Sfantul Andrei
1.085 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Superstitii legate de Anul Nou
1.065 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Obiceiurile si traditiile de Sanziene
236 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Idei pentru Pasti
281 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sf Andrei - intre traditie si superstitie
190 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum poti castiga un concurs radio
1.001 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Traditii si superstitii in Postul Pastelui

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.03.2016  Adauga la favorite 1.143 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Postul Pastelui, numit in traditia populara si Postul Mare sau Postul Paresimilor, este cel mai lung post de peste an, intinzandu-se pe o perioada de sapte saptamani. Postul Pastelui precede sarbatoarea Invierii Domnului, fiind un post greu si aspru, mai ales in ultima saptamana, denumita Saptamana Patimilor.

Postul Pastelui face referire la postul de 40 de zile si 40 de nopti tinut de Mantuitorul Iisus Hristos, inainte de a incepe propavaduirea Evangheliei.


Conform credintei populare, Postul Mare este impartit in doua perioade: Postul Paresimilor, care tine pana in Duminica de Florii si Postul Pastelui, reprezentat de ultima saptamana, Saptamana Mare.

In Postul Pastelui credinciosii se abtin de la alimentele interzise (carne, oua, peste, branza, lapte..), dar, totodata, trebuie sa adopte o atitudine spirituala, fiind indemnati la rugaciune si purificare sufleteasca, potrivit traditiisisuperstitii.ro.

Pe parcursul intregului post exista asa-numitele dezlegari la peste, cand cei care postesc au voie sa consume mancaruri din peste. Zilele cand au loc dezlegarile la peste sunt de Praznicul Bunei Vestiri si de Florii.






Se spune ca de la postul propriu-zis pot fi scutiti copiii, femeile gravide, lauzele si bolnavii, insa asta nu inseamna ca se pot lipsi de postul spiritual si de rugaciuni. Totodata, in Postul Pastelui nu se fac nunti, botezuri si nu se tin petreceri, practic zilele de nastere nu se serbeaza, iar distractiile sunt interzise.

Dupa ce au tinut post, crestinii trebuie sa se spovedeasca pentru a putea, mai apoi, sa se impartaseasca. Acest lucru, spovedania, presupune marturisirea pacatelor si cainta si se face, de obicei, in ultima saptamana de dinainte de Inviere.

Tot in ultima saptamana a postului Pastelui, in fiecare biserica crestin-ortodoxa, se oficiaza "Deniile", unele dintre cele mai frumoase si inaltatoare slujbe religioase, savarsite dupa orele 18-19, seara.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.