Cumparati numai legume proaspete. Ele au o culoare puternica, sunt tari si se rup usor.
* Feriti-va de legumele ambalate. Adesea, in pachete se pun conservanti. Preferati legu¬mele de pe tarabe, care se cumpara la kilogram. Daca totusi le gasiti ambalate, scoateti-le cat mai repede afara din punga. Fac forme invi¬zibile de mucegai.
* Semnul de recunoastere: codita verde. Cand cumparati morcovi, patrunjel, gulii sau conopida, fiti atenti ca frunzele ori co¬ditele legumelor sa fie puternic verzi. To¬cate marunt, ele pot fi folosite impre¬una cu restul legumei. Puneti-le insa cu eco¬no¬mie in mancare, fiindca au un gust ex¬trem de accentuat.
* Curatati si spalati legumele doar inainte de preparare. Daca faceti aceste operatiuni cu mult timp inaintea prepararii, legumele isi pierd toate vitaminele.
* Fierbeti legumele in apa putina. Le¬gu¬mele trebuie fierte in apa sarata, dar numai atat cat lichidul sa le acopere. Bel¬sugul de apa "spa¬la" substantele hrani¬toare.
* Aburii sunt ideali. Modul ideal de pre¬pa¬rare a legumelor este fierberea in abur. In co¬mert exista oale speciale cu o strecuratoare adap¬¬tata deasupra, in acest scop.