Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tratament paradontoza
1.695 vizite - 0 comentarii
adaugat de Omniadental
 
  Regim alimentar in boala Crohn
86 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Boala arteriala periferica
419 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dementa, boala crunta a creierului
460 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  BOALA CARE MACINA OASELE
55 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul Cotard,
1.480 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Polimialgia reumatica
1.406 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lupus si legatura speciala cu Vitamina D.
414 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Boala pe care o poti face daca nu te speli pe dinti
251 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rinichiului polichistic
1.468 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Paradontoza- boala secolului

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.02.2016  Adauga la favorite 2.010 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (2 voturi )
   
 
Auzim adesea despre "boala secolului". Ei bine, boala paradontala poate fi denumita astfel. Este principala cauza a pierderii dintilor, desi poate ati considerat ca fiind vorba despre o afectiune minora.

Medicul Implantolog Dr. Taner Chemal de la Implantodent ne explica: "Boala parodontala (periodontita) reprezinta afectarea inflamatorie cronica a tesuturilor de sustinere a dintilor, adica a gingiei si a osului. Atunci cand inflamatia se limiteaza la nivelul gingiei, afectiunea se numeste gingivita, iar in cazul in care acest stadiu a fost depasit, iar inflamatia cuprinde osul vorbim despre parodontita sau periodontita (in trecut se folosea termenul de parodontoza). Literal, periodontita inseamna "in jurul dintelui".".

Medicul Implantolog Dr. Taner Chemal explica ca, netrata, boala parodontala conduce la pierderea dintilor. Poate interesa un singur dinte, mai multi dinti sau chiar toti dintii. Statistic, boala parodontala reprezinta principala cauza de pierdere a dintilor si poate fi asociata si cu alte boli cronice ce includ diabetul si bolile cardiace.

Pentru a lupta cu aceasta afectiune si a o trata din timp pentru a nu se ajunge la pierderea dintilor, trebuie sa tineti cont de cauzele ce declanseaza aceasta boala.

Cauza principala (factorul determinant) al bolii parodontale este placa bacteriana (microbii), insa Medicul Implantolog Dr. Taner Chemal detaliaza ca exista si multi factori favorizanti:

1. Varsta - studiile demonstreaza ca persoanele mai in varsta detin cea mai mare rata de boala parodontala, astfel ca populatia trecuta de 65 de ani este afectata in proportie de peste 80% de boala parodontala.





2. Fumatul - consumul de tutun este asociat cu multe boli grave cum ar fi cancerul, bolile pulmonare, cardiace precum si cu alte numeroase probleme de sanatate. Fumatorii prezinta un risc crescut de a dezvolta boala parodontala si toate statisticile demonstreaza ca fumatul este principalul factor de risc in acest caz.

3. Genetica - cercetarile au demonstrat ca unele persoane au o predispozitie genetica ridicata pentru boala parodontala. In ciuda unei igiene orale corecte, aceste persoane au mai multe sanse de a dezvolta aceasta boala. La Implantodent putem identifica aceasta categorie de pacienti cu ajutorul unui test genetic, astfel incat predispozitia la boala sa fie depistata inainte ca ea sa se instaleze si sa afecteze ireversibil gingiile si osul.

4. Stresul - boala epocii moderne este asociata cu multe boli grave cum ar fi hipertensiunea arteriala, diabetul, cancerul si alte numeroase probleme de sanatate si reprezinta un important factor de risc pentru boala parodontala. Cercetarile au demonstrat ca stresul diminueaza capacitatea de aparare a organismului (imunitatea) impotriva infectiilor, inclusiv a celei parodontale.

5. Medicamentele - unele medicamente, cum ar fi contraceptivele orale, medicamentele antidepresive si anumite medicamente pentru inima pot afecta sanatatea orala. De aceea, in urma anamnezei, medicul dentist trebuie sa informeze pacientul asupra acestor riscuri precum si asupra metodelor de diminuare a acestora.

6. Bruxismul (scrasnirea dintilor) - declanseaza cronic forte excedentare suprasolicitand tesuturile de sustinere a dintilor. Odata depasita limita de suportabilitate a acestor forte, aceste tesuturi incep sa se deterioreze slabind implantarea dintelui.

7. Alte boli sistemice - cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul si artrita reumatoida interfereaza cu sistemul inflamator al organismului si poate agrava starea gingiilor.

8. Nutritia proasta si obezitatea - o dieta saraca in nutrientii importanti poate compromite sistemul imunitar al organismului, ingreunand capacitatea acestuia de a lupta impotriva infectiilor. Deoarece boala parodontala debuteaza cu infectie, nutritia proasta poate agrava starea gingiilor. In plus, cercetarile au demonstrat ca obezitatea creste considerabil riscul de boala parodontala.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.