Aronia Melanocarpa suporta bine orice tip de sol: soluri uscate si nisipoase, soluri seci, sarate, compacte, argiloase si de asemnea este foarte toleranta la poluare. Prefera locurile insorite, nu se dezvolta prea bine zonele semiumbrite. Este rezistenta la ger si seceta, insa in conditii de seceta excesiva fructele isi pierd suculenta.
Distanta de plantare este de 1-1,5m, puse in acest fel aproximativ in 5 ani formeaza un gard viu compact, insa este spectaculoasa si ca arbust solitar.
Plantele de aronia au fructe incepand cu primul an si ajung la productia maxima in anul 4. O data plantata, se pot obtine recolte timp de minim 20 de ani.
Fructele de aronia sunt comestibile, suculente, au culoarea neagra lucitoare, se recolteaza in perioada august-septembrie. Se consuma atat in stare proaspata cat si conservate (gem, dulceata, sirop, bauturi racoritoare, deshidratate, congelate etc).Se dezvolta la fel de frumos in majoritatea solurilor, in general, unde creste zmeura, creste si scorusul negru.
Procedura de plantare este aceeasi cu Gardul viu Minune.
Ingrijirea nu necesita o munca mare, doar in anotimpurile secetoase plantele trebuiesc udate mai des.
Este o planta foarte valoroasa