Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Muntii Fagarasi
838 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Osaka Aquarium Kaiyukan
38 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala din Amiens- Picardia -Franta
148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pousadas-Portugalia
905 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Munnar-India
554 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sveti Vlas=Bulgaria
958 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradina botanica „Vasile Fati" din Jibou
223 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Provincia KwaZulu-Natal -Africa de Sud
557 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Newfoundland-Canada
227 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
02:12
  Cazare Busteni, atractii turistice
1.942 vizite - 2 comentarii
adaugat de cazarebusteni
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Barsa Kelmes

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.01.2016  Adauga la favorite 709 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In Asia Centrala, intre Kazahstan si Uzbekistan, se intinde Marea Aral sau Marea Ostroavelor, care odata adapostea 1500 de insulite. Cea mai mare dintre ele este Barsa Kelmes dar si cea mai enigmatica. Insula nu mai este locuita de nimeni de foarte mult timp. In limba kazaha numele ei se traduce prin insula disparutilor, pentru ca toti cei care s-au aventurat in inima ei au disparut.

Deasupra ei apare o ceata stranie. Sate intregi au fost inghitite de aceasta pacla care, ca o umbra a mortii, pare sa-si pandeasca victimele.
Locuitorii dimprejurul insulei sunt convinsi ca acolo se gaseste o poarta intre lumi, o poarta a timpului. Se spune ca prin aceasta poarta apar adesea in plan real, fiinte enigmatice care astazi nu mai exista, pasari cu aripi mari, cu dinti si cioc ascutit, monstri ai apelor, creaturi ciudate care seamana cu dinozaurii erei mezozoice. Aici, ceasurile nu mai functioneaza, o ora transformandu-se intr-o zi.



In secolul al XIII lea, in timpul marilor cuceriri ale imperiului mongol, pe aceasta insula se retragea populatia din cale acestor hoarde. Cand reveneau in locurile de bastina, constatau ca erau mai batrani cu ani si nu cu luni de zile, cat statusera in realitate, pe aceasta insula.
Insula le inghitise cu lacomie zeci de ani. In anii 50 insula a inceput sa fie locuita si datorita faptului ca temperaturile pe timpul iernii erau mai ridicate. La sfarsitul iernii, populatia care se retrasese pe insula nu a mai revenit pe continent. Rudele acestora au pornit in cautarea lor. O echipa a ramas la tarmul insulei, iar cealalta a pornit in interiorul insulei, in cautarea disparutilor. Neintorcandu-se la tarm cea de-a doua echipa, au fost alertate autoritatile.

Acestea au trimis un avion intr-un zbor de recunoastere. Pilotii au vazut ceata groasa care acoperea ostrovul. Deasupra paclei zburau niste obiecte ovale care intrau si ieseau din ceata. Acele ceasornicelor au inceput sa se miste haotic iar motoarele avionului s-au oprit, pilotul fiind obligat sa aterizeze pe insula.



Discurile luminoase au stat nemiscate, monitorizand echipajul minute in sir. Autoritatile au trimis in interiorul insulei caini special dresati, pentru a descoperi persoanele disparute. Acestia nu s-au mai intors. Autoritatile au luat decizia de a trimite un tanc, inchis ermetic, iar pe caroserie au asezat mai multe aparate de masurat.

Tanchistul a fost instruit sa nu iasa din tanc si sa mentina in permanenta legatura radio cu cei ramasi la tarm. Mai mult, tancul a fost legat cu un cablu metalic pentru a impiedica disparitia acestuia. Tancul a inaintat o bucata de vreme, tanchistul raporta ceea ce vede pana cand transmisia s-a intrerupt. Cei de la tarm au tras tancul spre tarm si au constatat ca acesta era acoperit cu un strat gros care semana cu gheata. Cand au deschis tancul au constatat ca tanchistul disparuse, scrie efemeride.ro.

Mostre din gheata au fost duse la Moscova pentru a fi cercetat si s-a ajuns la concluzia ca particulele sunt de origine necunoscuta.
Vadim Cernobrov, cercetator rus, vorbeste despre faptul ca pe insula ar fi amplasata o baza a extraterestrilor, iar pacla este un scut de protectie a acesteia. In prezent insula este nelocuita, iar autoritatile au interzis accesul.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.