Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Trucuri pentru zi de zi
52 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  96% dintre oameni NU cunosc aceste trucuri
190 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  12 trucuri incredibile pe care aproape NIMENI le stie
202 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trucuri ingenioase pentru acasa
24 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  27 DE TRUCURI SI SFATURI UTILE PENTRU CURATENIE
665 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 TRUCURI care iti vor USURA VIATA
963 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trucuri de viata cu pasta de dinti
343 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 trucuri pentru o viata mai usoara
5.920 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  Trucuri ingenioase
373 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TRUCURI pentru poze perfecte cu telefon
391 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Trucuri de viata lunga pentru… Florile Craciunului

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.12.2015  Adauga la favorite 1.057 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Planta spectaculoasa, cu frunze verzi si rosii, in forma de stea, este, de fapt, Poinsettia sau “Steaua Craciunului". Iar “Craciunita" este un cactus cu flori rosii, in forma de clopotei.

«Steaua Craciunului»

Ceea ce noi consideram a fi floare, la Poinsettia este, de fapt, un buchet din frunze terminale, rosii, roz, galbene, albe sau crem. Paleta aceasta de culori este o reactie a plantei la lumina: in lunile octombrie- noiembrie, florarii au tinut Poinsettile mai multe ore la intuneric si mai putine ore la lumina, pentru ca frunzele sa ia culoarea rosu aprins pe care o au acum, cand sunt la apogeu. Pentru a-i pastra culoarea vie, planta trebuie sa aiba, de acum, lumina din abundenta, in timpul zilei.

Ca sa nu se ofileasca si sa nu “cheleasca", planta nu trebuie sa treaca de la o temperatura scazuta (asa cum este in spatiile comerciale in care este vanduta) la una inalta. Cand o aduci acasa, pune-o pe balcon; o vei muta treptat, mai intai intr- o incapere cu temperatura moderata (circa 15 grade Celsius), apoi in camera mai incalzita la circa 20 grade C. Atentie, in camerele neaerisite si in curenti de aer, frunzele se pateaza si cad!

Pune-i apa cu masura, cand pamantul este uscat la un centimetru adancime; apa sa nu fie prea rece sau dura (lasa la decantat apa de la robinet cel putin 24 de ore inainte de a o folosi).

Prin luna martie, culorile vor incepe sa paleasca si frunzele, sa cada - planta va intra in repaus. O vei uda cate putin, pana la inceputul verii, cand o vei transplanta, vei scurta lastarii mai vigurosi, ca sa inceapa sa vegeteze, si vei inlatura lastarii mai firavi.

Peste vara o vei fertiliza si vei pulveriza apa, dimineata si seara.

La sfarsitul lunii august o vei aduce in casa, o vei tunde, lasand doar 3-4 frunze pe fiecare tulpina si o vei aseza la o fereastra cu foarte multa lumina (fara sa o bata soarele direct).

In octombrie vei incepe “programul de repigmentare": planta va trebui sa stea 14 ore pe zi in intuneric deplin (o vei acoperi cu o punga neagra, din hartie sau cu o galeata opaca, avand grija sa ii lasi spatiu ca sa respire si sa nu ii deranjezi frunzele). Urmatoarele 10 ore o vei expune la lumina moderata. La inceputul lunii decembrie va redeveni “Steaua Craciunului" spectaculoasa pe care ai cumparat- o cu un an in urma.

Uita de mitul potrivit caruia frunzele se inrosesc doar daca pui in apa sau in sol anumiti coloranti! Cultivatorii folosesc, intr-adevar, astfel de chimicale, dar numai pentru a obtine Poinsettii albastre.

«Craciunita»



Numita si “Craciunel" sau “cactusul Craciunului", se simte bine la temperaturi moderate, de 16... 18 C (temperaturile prea joase slabesc tulpinile), in spatii aerisite.

Nu ii schimba locul, nu o expune la curenti de aer si ud-o la fel ca pe Poinsettia - conditii de baza ca sa nu isi piarda bobocii si florile in forma de clopotei.

La vara o vei pastra intr-un spatiu usor umbrit, cu umiditate ridicata in aer si vei pulveriza apa din belsug, dimineata si seara.



Dr. ing. horticultor Eugenia Nita


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.