Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pomi sfaturi utile
807 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amenajeaza singur si simplu gradina ta- sfaturi practice
279 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru a creste usturoiul in sticle de apa,
474 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru a creste usturoiul in sticle de apa
396 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 sfaturi, trucuri practice pentru gradinarii incepatori
664 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru plantarea pomilor
131 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradina de la zero. Cu ce incepem? Cateva sfaturi utile.
133 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru o gradina primavara
344 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce vor plantele?-4
628 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi utile pentru plantarea crinilor primavara
320 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Sfaturi pentru o termoizolatie de calitate

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 02.11.2015  Adauga la favorite 1.585 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
1. Cum se alege corect un sistem termoizolant? Trebuie facute calcule sau e suficient sa se cunoasca grosimea zidurilor?

Un sistem termoizolant se alege in functie de cateva criterii importante, si anume: orientarea imobilului catre punctele cardinale, distanta dintre cladirile invecinate si nu in ultimul rand, zona geografica.

Este esential sa se realizeze o auditare energetica a cladirii, sau cel putin o investigare termografica, nefiind suficienta cunoasterea grosimii zidurilor. Daca acest lucru nu este posibil, atunci se recomanda alegerea unui polistiren de fatada cu o grosime de minim 100 mm.

2. De ce sunt importante celelalte straturi ce urmeaza a fi puse peste placile termoizolante? Nu este suficienta doar tencuiala?

Tencuiala decorativa , asa cum sugereaza si denumirea, are in primul rand un rol decorativ.
Pentru marirea rezistentei polistirenului de fatada la socurile mecanice, la fortele de compresie si tractiune care apar pe fatade, dar si pentru oprirea patrunderii razelor UV, polistirenul de fatada se lipeste de perete cu adeziv de polistiren, se fixeaza in dibluri, dupa care se aplica plasa de armare inglobata in adezivul de polistiren si se trage al doilea strat de adeziv.

3. Sistemele trebuie alese si in func"ie de zona geografica? La mare aerul este sarat si este mult vant, iar la munte ploua si este zapada, se iau in considerare acesti factori atunci cand se alege sistemul?

Intr-adevar, zona geografica este foarte importanta. De exemplu, in zonele cu multa umezeala, se recomanda folosirea adezivului de polistiren cu proprietati de respingere a apei, iar ca strat de finisare - decorare, este recomandata tencuiala decorativa structurata cu efect hidrofob(cum este Savana ACVASTOP), cu rezistenta la intemperii (inghet si dezghet), precum si la razele UV.


4. Trebuie ca firma care comercializeaza sistemul de termoizolare sa aiba aprobari de calitate, certificate de calitate? Sunt semnalizate aceste certificate pe produs cum poate un client sti daca ceea ce cumpara are aceste aprobari?

Sistemul trebuie sa fie agrementat tehnic de catre institutiile autorizate din Romania si sa fie insotit de declaratii de conformitate. Producatorii care au agrement tehnic indica pe eticheta autoritatea care a avizat produsul.

5. In cazul in care cineva si-a termoizolat apartamentul de la bloc, va fi eficient acest sistem avand in vedere ca vecini lui nu au termoizolat apartamentele lor?

In cazul locuintelor din blocuri, izolarea interioara a apartamentului are doar un efect partial. O izolare termica se realizeaza corect la exterior, in urma auditarii energetice si a unui proiect realizat de catre specialisti.

6. Cum se poate evita condensul, umezeala si igrasia dintr-o camera termoizolata?
Unde s-a facut greseala? Cum poate fi evitata aceasta problema?

Camerele neincalzite si termoizolate trebuie incalzite periodic. Orice locuinta termoizolata trebuie aerisita zilnic timp de cel putin 5 minute, de 2-3 ori pe zi.
O alta regula este ca peretii exteriori sa fie lasati liberi pentru o buna circulatie a aerului, asta insemnand ca e de preferat sa nu existe mobilier de dimensiuni mari in acesta zona.

7. Ce le recomandati celor care au deja construita o casa (veche) dar vor sa isi faca
un sistem de termoizolare?

In acest caz, tencuiala veche trebuie decopertata, de asemenea pot fi necesare consolidarea cladirii, refacerea izolatiei fundatiei, dupa care se aplica Savana Grund acrilic de adancime pentru intarirea suportului. La final, se aplica sistemul termoizolant (polistirenul de fatada, diblurile, plasa de armare si adezivul de polistiren) precum si tencuiala decorativa structurata.

8. La ce trebuie sa fim atenti atunci cand se lucreaza pentru instalarea termoizolatiei? Care sunt cele mai frecvente greseli si cum pot fie ele evitate?

Greselile care pot interveni la instalarea termoizolatiei sunt numeroase, voi incerca sa le enumar
si sa arat cum pot fi evitate:

• Rosturile nedorite dintre placile de polistiren nu se chituiesc cu adeziv de polistiren, ci se completeaza cu fasii de polistiren sau cu spuma poliuretanica;

• Diblurile nu se monteaza inainte de timpul de priza al adezivului de polistiren (care este de 12-24 ore);

• La zidaria plina, este recomandat ca diblul sa intre minim 5 cm, iar la zidaria cu goluri - minim 8 cm. De asemenea, se alege diblul cu bolt de poliamida sau cu bolt de otel, in functie de natura zidului(plin sau cu goluri);

• Lipirea placilor de polistiren pe suporturi precum BCA sau zidarii vechi se face dupa intarirea suportului si reducerea gradului de absorbtie al acestuia cu ajutorul produsului Savana grund acrilic de adancime;

• In cazul peretilor de caramida cu goluri, diblul nu se fixeaza prin percutie, deoarece se fractureaza caramida; este recomandata, in schimb, fixarea diblurilor prin infiletare.

• Se recomanda ca soclul cladirii sa fie retras cu minim 2 cm fata de restul fatadei, astfel incat apa colectata pe fatada sa nu se scurga pe soclu; in acest caz, se foloseste profilul de soclu cu picurator.

• Fixarea plasei de armare se realizeaza numai prin inglobarea ei in stratul de adeziv de
polistiren. In acest mod, plasa de armare este prinsa intre doua straturi de adeziv de polistiren, obtinandu-se efectul de armare.

• Dupa aplicarea celui de-al doilea strat de adeziv de polistiren (masa de spaclu), se lasa la maturat cel putin sapte zile si numai dupa aceea se pot aplica grundul (amorsa) si tencuiala decorativa structurata.

Greselile frecvente care apar in aplicarea stratului final decorativ:
• Grundul (amorsa) nu are aceeasi nuanta cu tencuiala decorativa structurata ; in cazul acesta, in procesul de structurare exista riscul sa se ajunga la stratul de grund si sa se vada alta culoare;
• Nu se lucreaza continuu pe toata suprafata fatadei
• Se lucreaza la temperaturi mai mici de +5°C sau mai mari de 30°C
• Nu se iau in calcul temperatura aerului si temperatura fatadei
• Se lucreaza pe suprafete expuse direct radiatiei solare
• Se lucreaza la mai putin de 2-3 ore de la trecerea soarelui (timpul necesar
eliminarii caldurii acumulate in fatada)
• Se lucreaza pe vant puternic, in conditii de umiditate atmosferica ridicata, ceata
sau ploaie

9. Cum se acorda garantia? Separat pentru produs – sistem si separat pentru montaj?

Garantia se acorda in conformitate cu legislatia referitoare la introducerea pe piata a produselor
pentru constructii. Producatorul poate acorda garantie pentru produs sau un sistem, iar firma
de constructii este raspunzatoare pentru montajul lor, conform recomandarilor producatorului
din agrementul tehnic.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.