Se spune despre apa de orez ca este secretul frumusetii femeilor japoneze. Ei i se datoreaza pielea tonifiata si catifelata, cu pori inchisi, a femeilor japoneze.
Dar apa de orez este folosita in mod traditional si de femeile din China si din Asia de sud-est pentru intretinerea tenului si parului. In plus, apa de orez este recomandata si de specialistii ayurveda, dovedindu-se ca are calitati superioare produselor de infrumusetare artificiale.
Apa de orez este cautata datorita agentilor de curatare prezenti in bobul de orez, care actioneaza asupra tenului in cel mai bland mod posibil, cat si bogatiei de vitamine, minerale si substante cu proprietati de hidratare, hranire si regenerare, cu antioxidante si anti-inflamatorii.
Apa de orez catifeleaza tenul. Descopera 4 retete de infrumusetare japoneze
Cum se prepara apa de orez acasa
Apa de orez poate fi obtinuta prin inmuiere, fierbere sau fermentare.
1. Inmuiere
Aveti nevoie de o jumatate de cana de orez nefiert, de preferinta organic si doua cani de apa plata sau distilata.
Spalati bine orezul, se acopera cu apa si se lasa la inmuiat 12 ore, apoi se strecoara. Se pastreaza intr-o sticla, inchisa ermetic, la frigider, pentru 3-4 zile.
2. Fierbere
Se fierbe bine o jumatate de cana de orez cu doua cani jumatate de apa plata/distilata. Se strecoara lichidul, iar dupa ce se raceste se pune intro- sticla si se pastreaza la frigider timp de 3-4 zile.
3. Fermentare
Aveti nevoie de o jumatate de cana de orez, de preferinta organic si doua cani de apa plata/distilata.
Spalati orezul bine si acoperiti-l cu apa plata. Lasati-l la inmuiat 12 ore, timp in care, amestecati din cand in cand. Apa trebuie sa fie tulbure. Strecurati lichidul si lasati-l la temperatura camerei o zi sau doua. Atunci cand devine usor acru inseamna ca fermentatia a inceput.
Procesul de fermentare dureaza intre 24 si 48 de ore, in functie de temperatura camerei. Cu cat temperatura este mai ridicata, cu atat mai repede va fermenta apa de orez.
Apa de orez fermentata se foloseste imediat, iar daca este in exces si vreti sa o folositi ulterior este indicat sa o fierbeti pentru a opri procesul de fermentare. Se pune intr-un recipient de sticla si se pastreaza la frigider timp de 3-4 zile.
VIDEO - Masajul Kobido, secretul de frumusete al japonezelor
Orezul ramas se valorifica
Din orezul ramas in urma prepararii apei de orez se poate obtine un scrub foarte hranitor pentru fata si corp. Pisati orezul, adaugati 2 lingurite de ulei de masline sau cocos pentru tenul uscat si 2 lingurite de zeama de lamaie pentru tenul gras. Acest scrub poate fi folosit saptamanal.
Cum folosim apa de orez pentru ingrijirea tenului
1. Lotiune de curatare faciala
Inmoaie o discheta demachianta in apa de orez si maseaza usor tenul timp de cateva minute. Nu clatiti si nu stergeti cu prosopul. Curatand regulat fata cu apa de orez, pielea va deveni moale, catifelata, radianta.
2. Toner facial
Inmuiati un tampon de vata sau o discheta de bumbac in apa de orez si aplicati pe fata dupa demachiere. Stimuleza fluxul sanguin, stimuleaza regenerarea pielii si mentine pielea neteda.
3. Tratament pentru acnee
Apa de orez ajuta la vindecarea acneei si diminueaza roseata focarelor. Acesta actioneaza ca un astringent asupra pielii si inchide porii.
4. Tratament pentru eczeme
Componentele amidonului prezent in apa de orez diminueaza eczemele fetei. Se inmoaie un prosop cosmetic in apa de orez si se aplica pe toata zona afectata, pentru cateva minute.
5. Tratament pentru pielea iritata
Se aplica apa de orez pe eruptii sau alte inflamatii ale pielii pentru calmarea acestora in mod natural. Aplicata de 2 ori pe zi timp de 15 minute imbunatateste aspctul tenului.