Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Living si bucatarie | SOS Salveaza-mi casa! Ep1
240 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Salveaza branza ramasa
383 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum coacem si curatam ardeii
893 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Improspatare aerului
191 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reguli de buna pastrare a bucatelor din camara
221 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru economisirea apei in gospodarie
96 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Obiecte comune, utilizari neasteptate
289 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Obiecte comune, utilizari neasteptate
478 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trucuri pentru amenajarea unei bucatarii mici
441 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa NU iti distrugi drona de la primul zbor:
634 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Zacusca salveaza pachetelul

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.09.2015  Adauga la favorite 501 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In conditiile in care salariile au scazut simtitor, multe persoane nu-si mai permit sa mai comande in fiecare zi pizza sau mancare de la firmele de catering. Asadar, fie gatiti acasa si luati hrana la voi, fie trebuie sa fiti extrem de atenti de unde va cumparati de mancare daca nu vreti sa cheltuiti prea mult. Va oferim cateva sfaturi care va pot ajuta sa economisiti niste bani, preparandu-va singuri „pachetelul" pentru serviciu.

Preparatele comandate sunt foarte scumpe
In primul rand, trebuie sa tineti cont de faptul ca nici colegii, dar nici seful nu vor veni sa va plateasca facturile, asa ca nu are de ce sa va fie rusine de ei daca va luati „pachetel" la serviciu. Consumati cu incredere mancare de acasa si sfatuiti-i chiar si pe colegi sa faca acelasi lucru daca nu vreti sa fiti singurii in aceasta situatie. Puteti opta pentru mancare gatita, sandvisuri si chiar prajituri, iar acestea vor fi, cu siguranta, mult mai sanatoase decat cele din comert.
Nu uitati nici de camara bunicii. Zacusta, dulceata sau compotul pot salva „pachetelul" in zilele aglomerate, in care nu aveti timp sa gatiti. Ganditi-va cati colegi de-ai dumneavoastra dau zilnic cate 7-8 lei pe o portie de zacusca.

Salate consistente in loc de shaorma
Totusi, daca intr-o zi n-aveti timp sau chef sa stati in bucatarie, in aceasta perioada puteti consuma cu incredere rosii, castraveti, ardei ori branza. Pe langa faptul ca va vor costa mai putin pentru ca le puteti aduce de acasa, veti manca si sanatos si veti fi plini de energie. Exista solutii si pentru cei care nu vin direct de-acasa la serviciu sau care au plecat in graba. In primul rand, nu fugiti la fast-food sa cumparati shaorma sau hamburgeri (care costa intre 7 si 15 lei). Mai bine optati pentru un borcanel cu iaurt, care e mult mai sanatos. Il puteti servi cu covrigi sau gogosi, pentru ca nu costa mult (aproximativ 5 lei), iar daca aveti pofta de ceva dulce, cel mai bine e sa optati pentru fructe. Evitati sa achizitionati produse de la metrou sau de la singurul magazin de langa serviciu, mai ales daca lucrati intr-o zona industriala, pentru ca acolo sunt mult mai scumpe.

Urmariti promotiile la firmele de catering
Daca aveti pofta de pizza sau de mancare deosebita preparata si livrata de firmele de catering cautati pe internet oferte promotionale. Sunt multe firme care, la doua sau trei pizza comandate, in anumite zile, fac reducere sau va ofera inca un produs gratis, asadar „corupeti-va" si colegii la aceasta afacere. E si pacat sa nu exploatati la maximum aceste avantaje.
Iata un alt truc care va poate ajuta: cand va faceti cumparaturile la magazinele mari ganditi-va ce anume v-ar placea sa rontaiti zilele urmatoare la serviciu, intre mesele principale, si luati mai multe pachete, pentru a avea un stoc consistent. Pe langa faptul ca nu va trebui sa stati in fiecare zi cu grija achizitionarii, iesiti si mult mai ieftin. Diferentele de pret intre un pachet de biscuiti, de exemplu, cumparat de la hypermarket si unul luat de la un butic poate ajunge chiar pana la 1 leu.
Alta varianta ar fi sa va axati pe salate, mai ales in aceasta perioada in care pietele sunt pline de legume proaspete. Convingeti-va colegii si sefii sa puneti toti cate 3-4 lei si sa cumparati ingrediente de la piata, ca sa faceti in fiecare zi salate in pauza de masa. Puteti incerca o data salata verde si ton, alta data rosii, branza si masline si tot asa. O portie de salata „de-a gata" costa in jur de 10 lei la magazin.
In plus, daca lucrati aproape de casa puteti da o fuga in pauza, pentru un pranz cald.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.