Ce iti trebuie
► una sau mai multe jardiniere (in functie de spatiul de care dispui)
►pamant (suficient pentru jardiniera/jardiniere)
►plante pentru jardiniere (tufanele, craite, condurasi, iedera, poate un pui de piracanta si unul de cotoneaster)
Cum procedezi
►mai intai te asiguri ca jardinierele au orificii de scurgere. Daca nu le au le poti face tu cu ajutorul unui cutit sau cu un cui incins. Pentru binele vecinilor ideal este ca jardiniera ta sa aiba tavita (altfel cand uzi plantele s-ar putea ca apa sa se scurga in capul lor)
►umple jardiniera pe jumatate cu pamant (restul il vei pune dupa ce ai asezat plantele)
►asaza plantele dupa culori si cel mai important dupa portul lor: iedera si condurasii ii vei aseza pe marginile jardinierelor pentru ca sa poata sa „curga" frumos.
►Piracanta si cotoneasterul le vei aseza intr-o margine de jardiniera pentru ca tind sa creasca mai inalte decat celelalte plante.
►Daca plantezi tufanele alege-le pe cele clasice (de pe vremea bunicii) pentru ca sa le ai si la anul viitor.
►Daca le alegi pe cele care seamana cu margaretele (doar ca au alte culori) nu le vei mai avea la anul pentru ca nu rezista peste iarna la frig si sa le pastrezi in casa nu este o solutie buna (au nevoie de temperaturi mai scazute peste iarna ca sa infloreasca din nou).
►Condurasii si craitele sunt plante anuale, deci va trebui sa culegi seminte pentru anul viitor, iar restul plantelor sunt perene (daca ai grija peste iarna sa protejezi putin jardiniera cu panza de sac sau rogojini – cat sa nu inghete radacinile – la anul viitor vei avea mai mult de jumatate de jardiniera decorata).