Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Fortareata de pe Muntele Tigrului (China 2004)
630 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  THE WALK - Official Trailer [HD] - Oct 2015
1.243 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Muntele tacut (Austria,SUA 2013) Aventuri,Drama
3.268 vizite - 0 comentarii
adaugat de bubico
 
  Lacul rechinilor (SUA 2015)Thriller
3.051 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O fata insingurata (2015) Drama,Romantic /
1.364 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
  Biletul de Craciun (SUA 2015) Drama
1.332 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Promo Anuntul Telefonic 2015
1.097 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Everest Official Trailer (2015) - Jason Clarke
1.207 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Mi-am ucis BFF-ul (SUA 2015) Drama
571 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Star Wars: The Force Awakens Trailer - 2015
1.259 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

La montagne magique - 2015 Muntele magic

 
 
 
 
 
Adaugat de Laur 24.09.2015  Adauga la favorite 850 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
La montagne magique
Protagonistul Muntelui magic este Adam Jacek Winkler, un polonez refugiat politic la Paris, care a luptat in Afganistan alaturi de mujahedini, impotriva sovieticilor. Urmarind destinul lui Winkler, o poveste in acelasi timp tragica si sensibila, uneori burlesca, filmul Muntele Magic va fi centrat pe relatia destinului individual cu istoria, si a omului cu moartea.
Damian pastreaza stilul din Crulic - Drumul spre dincolo: un melanj de tehnici de animatie foloseste fotografii si obiecte din arhiva personala a lui Winkler pentru a da un fundal vizual aventurosului itinerariu al vietii acestui "Don Quijote al secolului XX", dupa cum il prezinta regizoarea. Povestea este completata cu un voice over elaborat, in care Winkler isi explica actiunile intr-un dialog fictiv cu fiica sa Ania.

Cu premiera mondiala in cadrul festivalului de animatie de la Annecy (festival al carui cel mai important premiu il primea in 2012 Crulic - Drumul spre dincolo), Muntele Magic ar putea captiva publicul din Karlovy Vary cu fantastica sa poveste despre neinfricare si sacrificiu pentru o lume mai buna. Winkler este categoric un "personaj" al istoriei ce merita adus pe ecrane si popularizat, pentru ca face parte dintr-o specie pe cale de disparitie: omul care, in numele unei idei, ia arma in mana si lupta alaturi de un popor de care nu il apropie nimic.

Nu dezvaluim mai multe despre destinul lui Winkler, pentru ca Muntele magic are timp, de-a lungul celor 95 de minute ale sale, sa retraseze fascinantul itinerariu al eroului care, in septembrie 1983, flutura pe varful Mont Blanc un steag de solidaritate cu lupta poporului afgan. Daca multi s-ar fi multumit cu acest gest simbolic (dar influent in epoca, pentru ca fotografia lui Winkler cu steagul a aparut in marile publicatii ale lumii), dar protagonistul va da inca si mai mult, ajungand sa infrunte foamea si moartea in muntii inghetati ai Afganistanului, urmarit de rusii mult mai bine inarmati. Pentru dedicarea sa, Winkler va fi numit "Adam Khan" (regele Adam) de catre tovarasii sai de lupta, devenind erou national in Afganistan.

Daca tehnicile de animatie sunt familiare din Crulic, Muntele magic vine cu cateva momente vizuale foarte eficiente. Ne-au placut in special o fotografie de grup cu luptatorii afgani, cei morti in lupta fiind acoperiti cu tuse de vopsea alba, dar si un extraordinar cal realizat din sute de picuri aurii, intr-un moment spectaculos pe care ne-am fi asteptat sa il vedem in productii animate cu un buget mult mai mare.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.