De cele mai multe ori, sa gasesti nuanta potrivita a corectorului este o reala provocare. Asemenea fondului de ten, acesta trebuie testat, iar si iar, pana gasesti solutia care ti se potriveste. In mare, daca pornesti in cautarea corectorului ideal, tine cont ca acesta trebuie sa fie cu o nuanta mai deschis decat culoarea naturala a tenului (maximum doua, altfel risti sa atragi atentia asupra problemei, nu sa o ascunzi). Desigur, aceasta regula nu se aplica si fondului de ten, care trebuie „sa se piarda“ pe suprafata pielii, sa aiba chiar acelasi ton. Apoi, cand testezi acest gen de produse, este bine sa le incerci chiar pe zonele in care urmeaza sa le folosesti – asa ca, daca ai pornit in cautarea anticearcanului ideal, este inutil sa il testezi pe mana sau pe linia mandibulei.
Cea mai buna modalitate de a ascunde cearcanele este sa aplici cu atentie produsul-minune cat mai aproape de genele pleoapei inferioare, iar apoi sa il estompezi spre pometi pentru a-i conferi un aspect natural. Anticearcanul nu trebuie sa se limiteze la zona cearcanelor, altfel risti sa le evidentiezi. Desigur, misiunea anticearcanului nu se limiteaza la camuflarea semnelor de oboseala, este foarte bun si pentru iluminarea privirii.
Ca textura, este bine sa cauti produsele hidratante, care iti permit sa le construiesti aspectul optim din mai multe straturi si care nu se strang insestetic in liniile fine din jurul ochilor. Ideea este ca, odata ce l-ai aplicat pe piele, sa il poti tapota usor cu degetul inelar si sa se transforme cu naturalete in tenul odihnit pe care ti-l doreai.