Durerea in partea superioara a abdomenului, insotita de greata si arsuri, este cel mai comun semn de gastrita. Tratamentul clasic presupune renuntarea la tigari si schimbari in obiceiurile alimentare. Din aceasta cauza, este absolut necesar sa nu sari peste nicio masa, mai ales peste micul-dejun. Medicamentele anti-acide sunt cele mai prescrise pentru gastrita, dar poti apela si la alternative naturiste.
Mod de preparare
Ingrediente:
• jumatate de dovleac.
• 2 lingurite de miere.
• O lingurita de otet de mere.
Cojeste dovleacul si toaca-l marunt, apoi adauga-l in blender. Pune peste cele doua lingurite de miere si o lingurita de otet, apoi amesteca toate ingredientele. Bea acest suc cand te doare stomacul si te va calma. Sucul de dovleac este delicios, plin de vitamine si minerale si poate fi consumat zilnic.
Alte remedii naturiste pentru gastrita
Ghimbirul este foarte eficient in tratarea gastritei, datorita proprietatilor anti-inflamatorii si anti-bacteriene. Reduce inflamatia, trateaza infectia si calmeaza durerile de stomac, gazele, indigestia si senzatia de voma. Poti bea ceai de ghimbir sau sa prepari un amestec de ghimbir ras si miere.
Iaurtul trebuie, de asemenea, sa faca parte din alimentatia ta, daca suferi de gastrita. Contine culturi lactice active, iar probioticele te ajuta sa ai flora intestinala sanatoasa si tin departe infectia cu Helicobacter.
Ceaiul de musetel este foarte bun in tratarea gastritei. Este bogat in uleiuri esentiale foarte benefice pentru sistemul digestiv. Bea cate o cana de ceai de musetel de cate ori te doare stomacul si te vei mai calma. In plus, scapi, astfel, si de gaze.
Cum iti dai seama ca ai gastrita?
De cele mai multe ori, gastrita nu da niciun semn, insa pot aparea dureri de stomac, greata, ameteli si voma. In plus, bolnavii se simt plini dupa fiecare masa si isi pierd pofta de mancare. Toata lumea se confrunta, macar o data in viata, cu disconfort abdominal, dar daca aceste simptome nu dispar dupa o saptamana-doua, mergi la medic.
Cauzele gastritei
Gastrita poate aparea in urma unei infectii bacteriene. Cea mai comuna este infectia cu Helicobacter Pylori, dar sunt si alti agenti patogeni care provoaca boala. Consumul regulat de analgezice, precum aspirina sau ibuprofenul, pot cauza dureri de stomac. Riscul de gastrita creste odata cu varsta, deoarece mucoasa gastrica se subtiaza odata cu varsta.
Consumul constant de alcool poate irita stomacul, asa ca incearca sa il limitezi. Stresul poate, de asemenea, cauza dureri de stomac si te poate imbolnavi.
Lasata netratata, gastrita poate duce la ulcer sau hemoragii digestive. Foarte rar, gastrita cronica creste riscul aparitiei cancerului de stomac.