Temperaturile crescute din timpul verii determina cresterea numarului de insecte. In plus, caldura are capacitatea de a agita insectele, existand o probabilitate mai mare ca sa fiti intepati de acestea. Astfel, nu va lasati amagiti de aceste fiinte mici si inofensive deoarece pot fi deosebit de periculoase. De data aceasta va prezentam mai jos cateva dintre cele mai periculoase insecte.
Viespile
„Aparatul" cu venin al insectelor este de fapt un ac. Acesta se afla in partea din spate a corpului si este alimentat dintr-o glanda din interiorul organismului. Veninul contine o cantitate mare de histamina, de aceea provoaca dureri mari. Dincolo de faptul ca insectele formeaza de obicei roiuri. Exista insa si roiuri formate numai din femele incapabile de a se inmulti si care de regula detin aceasta arma otravitoare. Ei bine, viespile isi folosesc acul atunci cand este vorba de vanatoare cat si atunci cand se simt atacate.
Tantarii Anopheles
Tantarii din familia Anopheles sunt cunoscuti drept purtatori ai microbilor de malarie. Acestia prezinta un corp fin, aripi lungi si subtiri cu pete. Pe de alta parte, se inmulteste prin oua, pe care femela le depune pe suprafata apei. Larvele sunt paroase, nu au tub respirator vizibil, se hranesc cu vietati mici si cu namol. In ceea ce priveste femela, aceasta se hraneste cu sange de la mamifere, fiind posibila transmiterea plasmodiul malariei de la omul bolnav la cel sanatos.
Lacustele
Potrivit http://www.9am.ro/, lacustele se reproduc rapid si formeaza roiuri gigantice care adesea devin agresive. Lucrurile nu se opresc aici, ele pot calatori sute de kilometri pe terenurile cultivate, provocand distrugerea vegetatiei. Din pacate, lacustele sunt o problema in Egipt si in multe alte locuri. Exista insa o modalitate de a combate lacuste: acestea sunt comestibile.
Capusele
Capusele se instaleaza de preferinta sub pielea animalelor, dar n-o evita nici pe cea a omului. Asadar, rareori poti scoate capusa de sub piele cu mijloace proprii. Nici medicului nu-i este usor. Cel mai sigur este sa te adresezi chirurgului, intrucat la o manevra gresita, ea poate fi extrasa fara cap, care ramanand sub piele provoaca infectii grave. Neextrasa la timp, capusa transmite cele mai neasteptate boli, ca: tularemie, encefalita si febra africana.
Vaduva Neagra
In ceea ce priveste acest paianjen poate fi gasit mai mult in adaposturi din afara locuintelor, este negru (lucios) si are ca semn distinctiv o pata rosie pe burta, care seamana cu o clepsidra. De pilda, muscatura (doar de femela este periculoasa, nu si cea a masculului) este simtita imediat si provoaca simptome precum: greata, slabiciune, dificultati de respiratie, dureri musculare, crampe abdominale si ameteli.