Nautul contine fibre si ajuta la slabit
Ca si alte boabe leguminoase, nautul contine o cantitate mare de fibre alimentare solubile si insolubile. Fibrele solubile formeaza un fel de gel in tractul digestiv care capteaza bila si colesterolul si le ghideaza spre evacuare. Fibrele insolubile ajuta la formarea materiilor fecale, astfel incat instestinul nu se mai blocheaza, prevenind constipatia si alte boli digestive.
Nautul contine proteine, de mare ajutor pentru vegetarieni
Boabele de naut sunt o buna sursa de proteine, mai ales pentru cei care au o dieta bazata pe vegetale, care nu consuma carne si/sau lactate.
Aportul de proteine din naut poate inlocui partial proteinele din carne, lactate si oua, fara a aduce in organism grasimi si calorii in exces.
Mangan pentru energie
Nautul este si o sursa de mangan, un mineral esential pentru producerea de enzime care ajuta corpul sa aiba energie si sa lupte cu stresul oxidativ. O singura ceasca de naut acopera 84.5% din necesarul zilnic de mangan al organismului.
Fier pentru sange sanatos
Boabele de naut contin si fier, care este foarte util femeilor la menstruatie, gravidelor si femeilor care alapteaza
Antioxidantii din naut sunt vitali
Consumul regulat de naut se pare ca reduce colesterolul rau, ajuta sistemul cardiovascular sa functioneze normal si mai ales aduce un aport de antioxidanti naturali, printre care saponinele. Acestea reduc riscul de cancer la san, protejeaza impotriva osteoporozei si reduc bufeurile in cazul femeilor aflate la menopauza.